Wat is een gebed voor geestelijke oorlogsvoering?

1
2405

Vandaag gaan we het hebben over wat is spiritueel oorlogsgebed?

De bijbel zegt in Mattheüs 11:12 dat:

“En vanaf de dagen van Johannes de Doper tot nu toe wordt het koninkrijk der hemelen gewelddadig, en de gewelddadigen nemen het met geweld. Vanaf het moment dat de zonde de wereld binnenkwam, heeft de mens gevochten tegen de duivel en dankt God God door de hulp van Jezus die in de wereld kwam en iedereen de toegang gaf om voor zichzelf te bidden en God om hulp te vragen door Zijn dood en opstanding. Als christenen hebben we geleerd dat gebed een belangrijk aspect is van onze christelijke reis en wanneer we gewelddadig moeten bidden en winnen van de duivel, dan zeggen we dat we in een geestelijke oorlogvoering verwikkeld zijn.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Wat betekent geestelijke strijd?

Zoals gezegd in Efeziërs 6:12 "Want wij strijden niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden, tegen machten, tegen de heersers van de duisternis van deze wereld, tegen geestelijke goddeloosheid op hoge plaatsen", worstelen we niet alleen tegen vlees en bloed , dingen die fysiek zijn voor de ogen, maar krachten die buiten onze macht en controle liggen. Alleen door de kracht van Jezus en de hulp van de Heilige Geest zijn we in staat om deze kwade krachten te overwinnen. Geestelijke oorlogvoering is de strijd tegen de duivel en zijn agenten

Misschien vind je het ook leuk om te lezen: Geestelijke oorlogsvoering Bijbelverzen

Wat betekent gebed voor geestelijke oorlogsvoering?

Het betekent dat wanneer we onze strijd naar God brengen om voor ons te vechten en ons te helpen de listen van de duivel en zijn agenten te overwinnen. Onze strijd als christenen is gericht tegen de geestelijke krachten van het kwaad die de mens van God willen afkeren en de mens ervan willen weerhouden om Gods wil te doen. Geen wonder dat God ons zei om te waken en te bidden.

Geestelijk oorlogsgebed helpt ons de strijd tegen de duivel te winnen. Voor Christian is de strijd al gewonnen en we worden meer dan overwinnaars genoemd voor degenen die in Christus Jezus zijn. Voor iedere christen en ieder huishouden is de strijd al gewonnen en wij hebben gewonnen door het bloed van het lam dat voor ons vergoten is. Daarom is het belangrijk om te weten dat gebed voor geestelijke oorlogsvoering effectief is als we wedergeboren zijn en wandelen in overeenstemming met Gods doel en wil. Ons geloof moet sterk in Christus worden gebouwd, want alleen dan kunnen we de kracht gebruiken die God ons heeft gegeven, Romeinen 1:17

Want daarin is de gerechtigheid van God geopenbaard van geloof tot geloof: zoals geschreven staat: De rechtvaardige zal door het geloof leven. Ons geloof is wat ons uiteindelijk zal redden.

Het belang van gebed in geestelijke oorlogsvoering

Erken dat er oorlog is en dat je een God hebt die kan vechten en de strijd voor jou kan winnen. De bijbel zegt en ik citeer "mensen komen om door gebrek aan kennis", het is belangrijk om te weten dat er iemand is met wie je vecht, wat betekent dat je weet dat de duivel met je in gevecht is, net zoals Jezus wist dat de duivel probeerde hem verleiden en Jezus was in staat om de duivel vrijmoedig van Hem weg te sturen en de duivel te berispen. Je moet erkennen dat de duivel achter je aan zit als je in gebed met God praat, op deze manier vertel je God dat machten van hoge plaatsen, vorstendommen achter je aan zitten en dat je ze niet alleen kunt winnen, behalve dat God je helpt. Wanneer je dit erkent, dan komt de hulp van God voor je en kun je bidden met de hulp van de heilige geest en de heilige geest leiding (Romeinen 8:26 Zo helpt de Geest ook onze zwakheden: want we weten niet wat we zouden moeten bidden zoals we zouden moeten: maar de Geest zelf pleit voor ons met verzuchtingen die niet kunnen worden geuit).

Twee bijbelverzen worden hieronder genoemd om ons te laten zien dat we ook in geestelijke strijd zijn en niet alleen fysieke strijd met onze buren of vrienden;

1 Peter 5: 8

Be nuchter, waakzaam zijn; omdat uw tegenstander, de duivel, als een brullende leeuw rondgaat, zoekende wie hij zal verslinden:

Efeziërs 6: 12

Voor worstelen wij niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de machthebbers van de duisternis van deze wereld, tegen de geestelijke boosheden in de lucht.

De twee bijbelverzen werden genoemd om ons te laten weten dat er spirituele krachten zijn die achter ons leven als christenen aan zijn en hun doel is om ons te laten tekortschieten in Gods glorie en ons weg te trekken van God, maar we zullen ze niet toestaan ​​zoals we een grote, machtige en machtige naam hebben waartegen niemand in hemel en op aarde kan vechten en winnen. Gebed voor geestelijke oorlogsvoering is zo belangrijk en helpt ons te winnen tegen alle plannen en activiteiten van de duivel. Het is aan te raden als christenen dat wanneer we bidden of deelnemen aan geestelijke oorlogvoering, we bemoedigd moeten zijn en de troon van genade met alle vrijmoedigheid en moed moeten betreden, omdat onze gebeden kunnen helpen slechte dingen te voorkomen en goede dingen in ons leven teweeg te brengen die eeuwig zullen zijn .

Een ander belang van gebed in geestelijke oorlogvoering is dat wanneer we bidden, we weten dat we Jezus de grootste bevelhebber hebben, Hij heeft macht over de aarde en ook macht in de hemel. Jezus houdt van je, Hij heeft je gekozen en heeft je gered, Hij leeft in ons als de heilige geest. Als we bidden, toont Jezus Zichzelf aan de duivel en overwint hij de duivel, zodat we kunnen weten dat Hij ons meer macht heeft gegeven om het kwaad te overwinnen en dat Hij als de grootste bevelhebber niet zal toestaan ​​dat het kwaad over ons leven gaat heersen. We weten zeker dat Jezus de grootste bevelhebber is en ook een gebedsstrijder. Omdat we Zijn kinderen zijn, zouden we deze mooie eigenschap van een gebedsstrijder moeten erven.

De bijbelverzen hieronder kunnen worden gelezen als we in gebed voor geestelijke oorlogsvoering zijn;

  1. Psalm 91
  2. Johannes 10vs 10
  3. 1Joh 5vs 4
  4. 1 Kor 15vs 57

Het is belangrijk op te merken dat wanneer u bidt, u uw overwinning met geloof moet erkennen. Wees moedig en vergeet nooit dat God stevig achter je staat en dat Jezus Christus in je achterblijft als de heilige geest.

Het is niet gemakkelijk om dingen te begrijpen en te bestrijden die niet zichtbaar en zichtbaar zijn voor de ogen, hoe ze ook bestaan. Daarom wil God dat we de hele wapenrusting van het geloof aandoen (Lees Efeziërs 6). We bidden dat als we deze verzen lezen en bidden in het onderwerp van vandaag, God onze geestelijke strijd voor ons zal strijden en ons winnaars zal verklaren in Jezus naam. Amen

 

 


Vorig artikelWat zegt de bijbel over vasten en bidden?
Volgende artikelGebedspunten om pech te verwijderen
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of chatten op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene u.

1 COMMENT

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.