Wat zegt de bijbel over vasten en bidden?

0
3473

Vandaag behandelen we wat de bijbel zegt over vasten en bidden.

Vasten is je onthouden van allerlei soorten dranken en etenswaren of dingen waaraan je verslaafd bent wanneer je je volledig op God moet concentreren om Hem iets te vragen of om iets heel belangrijks te bidden.

Misschien vind je het ook leuk om te lezen: 20 Bijbelteksten over vasten en bidden

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Als je vast, is het alsof je God vertelt dat je je ziel hebt gereinigd van alle onzuiverheden en ijverig Gods aangezicht hebt gezocht.

Gebed is de hoofdsleutel, zoals Jezus zei in een van Zijn predikingen. Jezus Zelf begon alles wat Hij op aarde deed met gebed en eindigde ook alles met gebed. Nadat Hij Zichzelf aan Zijn Vader in de hemel had toegewijd, stierf Hij.

Als je tot God bidt, is het als een plechtig verzoek aan God om hulp of soms een dankbetuiging aan God. Vasten en bidden gaan hand in hand. Als christenen bidden we voor zoveel dingen tot God, als we in de problemen zitten, bidden en vasten we om God om hulp te vragen, als we ziek zijn, als we down zijn, als we problemen hebben, als we vrede moeten sluiten met onze schepper of vragen om iets belangrijks dat God voor ons moet doen.

In "Daniël 9:3 En ik richtte mijn aangezicht tot de Here God, om te zoeken door gebed en smekingen, met vasten en in zak en as:", zien we dat Daniël nederig God om hulp vroeg door zijn aangezicht te zoeken, hij gaf zich geheel aan God door te vasten en te rouwen. De bijbel zegt dat degenen die treuren, gezegend worden, want zij zullen getroost worden. Er zijn veel bijbelverzen die vasten en gebed ondersteunen en ook de voordelen van vasten laten zien.

Enkele voordelen van vasten en bidden worden hieronder genoemd:

1. Markeer 8:3

En als ik ze vastend naar hun eigen huis stuur, zullen ze onderweg bezwijken: want duikers van hen kwamen van ver.

Dit bijbelvers laat zien dat wanneer je vast en met heel je hart tot God bidt, God je niet met lege handen terug zal laten gaan of je zal laten vasten en gebed zal verspillen, Hij zal je zeker veel zegeningen geven. Hier, nadat de mensen met Jezus hadden gevast en gebeden, hadden ze allemaal honger en Jezus zei dat Hij iets voor hen moest zoeken om te eten om hun vasten te verbreken, zodat ze niet flauw zouden vallen, wat betekent dat Jezus het belang van Zijn kinderen op het oog heeft Als je vast, raak je het hart van God aan en vind je genade bij Hem. Veel gebieden waarvan je God om zegeningen hebt gevraagd, zullen nooit onopgemerkt blijven door God.

2. Handelingen 10: 30-31 

'En Cornelius zei: Vier dagen geleden was ik aan het vasten tot dit uur; en op het negende uur bad ik in mijn huis, en zie, een man stond voor mij in lichte kleding,

En zei: Cornelius, uw gebed is verhoord, en uw aalmoezen zijn ter nagedachtenis in de ogen van God." We zien hier het bewijs dat Cornelius tot God bad en ook vastte en hij kreeg de tekenen dat zijn gebeden zijn verhoord en God. Dit is om ons het belang van vasten en gebed te laten zien. Als je God al zo lang om iets vraagt, heb je geprobeerd om het met je hele hart te vragen en je dag, moment en tijd aan God te wijden en te zien hoe Hij je zal antwoorden, net nadat Hij aan Cornelius is verschenen en hem antwoorden op zijn gebeden heeft gegeven.

3. Apostel Paulus zei in 1 Korintiërs 7:5:

'Bedrieg elkaar niet, tenzij het een tijdlang met instemming is, zodat u zich aan vasten en gebed kunt wijden; en weer bij elkaar komen, opdat de satan u niet verleidt vanwege uw incontinentie.” , we zien dat het je laat zien dat bidden en vasten een zwaard is dat gelovigen gebruiken om tegen de listen van de duivel te vechten en te winnen. Als je veel bidt en vast wonderen gebeurt, en net zoals we in het vers lezen dat wanneer we onszelf overgeven aan gebed en vasten, de duivel geen macht over ons zal hebben en ook niet in staat zal zijn om ons te beheersen omdat we God aan onze zijde hebben die er zal zijn om onze strijd en win voor ons om ons overwinnaars en zegevierend te maken.

Redenen waarom vasten en bidden belangrijk zijn

  • Om antwoorden op onze gebeden te krijgen
  • We bidden en vasten ook om kracht van God te krijgen om de duivel te bevechten en alle kwade pijlen die door de bozen naar ons kunnen worden gegooid. Net zoals we zagen in Efeziërs 6:12 "Want wij strijden niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden, tegen machten, tegen de heersers van de duisternis van deze wereld, tegen geestelijke goddeloosheid op hoge plaatsen", hebben we de kracht van Jezus nodig te vechten en te overwinnen. Ook door de hulp van de Heilige Geest kunnen we overwinnen.
  • Wanneer we bidden en de vastenketens worden verbroken, zijn de gevangenen vrij, degenen die treuren beginnen te glimlachen en worden getroost, we zien bijvoorbeeld dat toen Paulus en Silas in de gevangenis zaten, ze vastten en baden en ze werden vrijgelaten en vrijgelaten.

In een van Jezus die predikt over vasten en bidden, zei Hij in het boek Mattheüs 6:16:

“Bovendien, wanneer u vast, wees dan niet, zoals de huichelaars, met een droevig gelaat: want zij verminken hun gezicht, opdat zij voor de mensen verschijnen om te vasten. Voorwaar, Ik zeg u: Zij hebben hun beloning.”

We zien dat hier de bijbel ons al vertelde hoe we moeten vasten en bidden. Wanneer we vasten, zou het tussen ons en God moeten zijn en de bijbel zegt dat God die in het geheim hoort, je in het openbaar enorm zal belonen en de wereld zal zich met je verheugen en al die dingen die je tot God hebt gehuild en waar je God om hebt gevraagd, zullen zeker worden beantwoord omdat onze God zei en ik citeer: "Als mijn kinderen zich zullen vernederen om mij te vragen wat ze willen, zal ik het voor hen doen". Als christenen vasten en bidden is een belangrijk aspect van onze christelijke groei, het maakt ook deel uit van onze christelijke reis, aangezien het ons naar verschillende groeiniveaus brengt en inzicht, begrip en wijsheid brengt die onze groei als christenen zullen versterken.

 

 


Vorig artikelWat zegt de Bijbel over voorbede?
Volgende artikelWat is een gebed voor geestelijke oorlogsvoering?
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of chatten op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene u.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.