Wat zegt de Bijbel over voorbede?

0
3968

Vandaag gaan we het hebben over Wat zegt de bijbel over voorbede

Wat is de betekenis van voorbede?

Volgens Mariam Webster woordenboek voorbede of voorspraak betekent de handeling van voorbede, gebed, petitie of smeekbede ten gunste van een andere persoon.

Als christenen bemiddelen we namens de ongelovigen zodat God hun harten kan winnen, we bidden namens onze vrienden, buren, gemeenschap, kerken, families om er maar een paar te noemen. Toen Paulus en Silas gevangen zaten, zagen we dat de tussenkomst van de kerk in gebeden voor de twee broers Gods oren bereikte en ze werden vrijgelaten. Er zijn veel gevallen in de bijbel waar we lezen dat de grote profeten tussenbeide kwamen over het volk dat God onder hen heeft geplaatst.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Misschien vind je het ook leuk om te lezen: 20 Bijbelteksten over voorbede

In Numeri Hoofdstuk 1 van vs 1 tot 20 lezen we dat de Isrealieten opstandig werden tegen God en ze gingen tegen Gods wil in. omgekomen. We zagen dat in Numeri 14:20 "En de HEERE zei: Ik heb vergeven naar uw woord", God redde de Isrealieten van de ondergang als gevolg van tussenkomst van Mozes. Bemiddelen namens anderen heeft vele grote voordelen. Zelfs Jezus wordt onze pleitbezorger genoemd als Hij namens ons tot God spreekt, zodat onze zonden vergeven kunnen worden en we door God gezegend kunnen worden. 1 Johannes 2:1 Mijn kinderkens, deze dingen schrijf ik u, opdat u niet zondigt. En als iemand zondigt, wij hebben een Voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de Rechtvaardige”. In Romeinen 8:34 “Wie is hij die veroordeelt? Het is Christus die stierf, ja liever, die is opgestaan, die zelfs aan de rechterhand van God is, die ook voor ons pleit” (NBG).

Het is ook belangrijk op te merken dat onze Heer Jezus Christus de heilige geest naar ons heeft gestuurd om namens ons te bemiddelen. De heilige geest geeft ons aanwijzingen en helpt ons om Gods plan voor ons te kennen, daarom lezen we in Romeinen 8:26 "Evenzo helpt de Geest ook onze zwakheden: want we weten niet waarvoor we moeten bidden zoals we zouden moeten: maar de Geest zelf pleit voor ons met zuchten die niet kunnen worden geuit' (NBG).

Voorspraak doen namens mensen om ons heen is een van de beste dingen die we als christenen kunnen doen, het laat zien dat onze religie "liefde" is en dat we daadwerkelijk in praktijk brengen wat we prediken. We hebben de leiding van de heilige geest nodig, zoals we eerder vermeldden, de heilige geest kan het in ons hart leggen dat we moeten bidden namens iemand in de gemeenschap, ons gebed kan een ziel redden, en onthoud dat er vreugde in de hemel is wanneer we een ziel redden van de ondergang. Er zijn veel voordelen aan voorbede voor anderen als christenen.

Voordelen van voorbede

  • Voorbede doen namens anderen kan een positieve transformatie teweegbrengen in het leven van een voorbidder. In Job 42:10 zagen we dat nadat Job tussenbeide kwam voor zijn vrienden, ondanks het feit dat ze hem bespotten, God positieve veranderingen in zijn leven bracht en God hem uit zijn gevangenschap bevrijdde
  • “En de HEER keerde de gevangenschap van Job, toen hij voor zijn vrienden bad, gaf de HEER Job ook twee keer zoveel als voorheen”. We moeten ook opmerken dat Job voor zijn vrienden bad terwijl hij nog steeds in nood verkeerde en onder hevige aanvallen van de vijand stond. Dit vertelt ons dat God wil dat we nog steeds voorbede doen voor mensen om ons heen, ongeacht de situatie waarmee we worden geconfronteerd. Zelfs als we niet op goede voet met hen staan, zouden we toch voor hen moeten bemiddelen, aangezien Jezus hetzelfde doet voor ons, Zijn kinderen, zelfs met de manier waarop we zondigen en tegen Zijn woorden ingaan. God zal onze arbeid van liefde belonen.
  • Een van de voordelen van voorbede is dat we kunnen bidden dat ongelovigen gelovigen worden en wanneer dit doel is bereikt, maken we God blij en beloont Hij ons enorm. Als we bidden voor zondaars dat ze gered mogen worden, vervullen we het evangelie dat in Mattheüs 28:19-20 staat: "Gaat dan heen en onderwijst alle volken, hen dopende in de naam van de Vader en de Zoon, en van de Heilige Geest: Ze leren om alles te onderhouden wat ik u geboden heb: en zie, ik ben altijd bij u, zelfs tot aan het einde van de wereld'.
  • Als je voor iemand bemiddelt, zal het zijn alsof die persoon degene is die tot God bidt. Weet je nog dat Mozes tussenbeide kwam namens de Isrealieten. God hoorde Hem en vertelde hem hoe hij de vrijheid van de Israëlieten kan aanpakken
  • Wanneer we voor iemand bemiddelen, zal God actie ondernemen, het leven van de persoon redden, de wil van God zal worden gedaan in zowel de voorbidder als de persoon waarvoor gebeden is.
  • Er is een beloning van God voor voorbidders. Als christenen is het advies in het onderwerp van vandaag dat we ervoor moeten zorgen dat we voorbede doen voor mensen, door dit te doen, doen we ook Gods wil en moeten we erop vertrouwen dat God onze gebeden beantwoordt en ons onze beloningen geeft. Door te bemiddelen wordt Gods koninkrijk bevorderd en worden veel mensen gered van de duivel en de hel.

Kwaliteiten van een voorbidder

  • Een voorbidder moet een gelovige zijn.
  • Net als apostel Paulus moet een voorbidder moedig zijn, biddend, een gelovige.
  • Zelfopoffering is een van de belangrijkste eigenschappen van een bemiddelaar
  • Een bemiddelaar moet de vruchten en gaven van de heilige geest bezitten om de communicatie met God gemakkelijk te maken.

Voorbede doen voor anderen is een goede eigenschap van een goede christen, omdat het laat zien dat je niet egocentrisch bent en ook wilt dat andere mensen om je heen genieten van Gods liefde en genade. Bidden is belangrijk bij alles wat we doen. Gebed is het kenmerk van een ware gelovige. In Efeziërs 5:16

"De tijd verlossen, omdat de dagen slecht zijn" moeten we de dagen en tijd verlossen met gebeden, gebed is de sleutel, net zoals Jezus Christus ons zelf vertelde. Laten we proberen vandaag voor iemand te bemiddelen. We bidden de heilige geest direct en leiden ons over wat we moeten zeggen en waarvoor we moeten bidden. Amen

 

 


Vorig artikel20 punten voor de tweede helft van het jaar
Volgende artikelWat zegt de bijbel over vasten en bidden?
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of chatten op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene u.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.