Waarom zeggen we amen aan het einde van een gebed?

0
9974

Vandaag zullen we uitleggen waarom we amen zeggen aan het einde van een gebed. Amen wordt over het algemeen gebruikt aan het einde van een gebed, geloofsbelijdenis of verzoek. Het wordt gezegd als een bevestiging van de waarheid of overeenkomst. Het geeft ook aan dat het zo is, het is zo, zo zal het zijn. Het wordt door christenen aan het einde van het gebed gebruikt om aan te geven dat hun verzoek is ingewilligd. We zagen dat amen vaak werd gezegd in de bijbel, zowel in het oude als in het nieuwe testament. Amen werd voor het eerst genoemd in de bijbel in het boek Numeri 5vs 22 toen God met Mozes sprak over de straffen die ontrouwe vrouwen te wachten staan ​​en het eindigde met Amen, wat betekent dat het zo zal zijn.

Misschien vind je het ook leuk om te lezen: 20 Bijbelteksten over het belang van gebeden

Amen is een Hebreeuws woord dat toen het werd getranscribeerd en vertaald in een andere taal, de betekenis ervan niet veranderde. Als een woord bijvoorbeeld in een andere taal wordt vertaald, verandert het in een andere betekenis. Amen is een Hebreeuws woord dat zelfs in andere talen zijn betekenis behoudt.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

De kracht van het zeggen van amen aan het einde van het gebed

Amen op christenen betekent dat hun gebeden zijn verhoord en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Velen van ons weten dat Amen wordt gebruikt als slotgebed. Maar hebben we er ooit aan gedacht wat het betekent aan het einde van een gebed? Hebben we er ooit over nagedacht waarom het wordt gezegd aan het einde van een gebed of wat het betekent?

Amen is een Hebreeuws woord dat, zelfs toen het in andere talen werd vertaald, nog steeds hetzelfde betekent, dat wil zeggen dat het nog steeds dezelfde betekenis heeft. Het betekent de bevestiging van de waarheid of een overeenkomst tussen ons en onze Schepper tot wie we bidden. Het betekent dat je zegt dat het zo zal zijn, het is geregeld, het is bevestigd, het is waar, enzovoort. Het is als een bevestiging. Wanneer we eindigen onze gebed met Amen betekent het dat we hebben erkend dat God onze gebeden heeft verhoord en naar ons geschreeuw heeft geluisterd.

Als we amen zeggen aan het einde van een gebed, is dat onze manier om te zeggen dat we weten dat God onze gebeden heeft gehoord en ons zeker op Zijn eigen tijd zal beantwoorden en ons onze getuigenissen zal geven. Amen is een uitdrukking die al die dingen waar we om vroegen toen we baden, alle dingen waarvoor we God loofden, al onze pijnen die we tot God riepen om te horen, onze geheime gebeden waarvan we willen dat alleen God deze hoort en beantwoordt, helemaal uit. vreugden, emoties, zijn in Gods waarheid en alleen Hij kan ons antwoorden en ons onze wonderen geven. Gods woorden zijn in Zijn waarheid.

Hoe kan Amen worden gebruikt? 

Amen kan in verschillende situaties worden gebruikt, net zoals toen God Zijn woord naar de Israëlieten zond in het boek Deuteronomium 27 van vs 14-19. We zien daar dat Gods instructies naar de Levieten gingen en zij reageerden met Amen, wat betekent dat het zo zal zijn, het zij zo dat ze niet tegen Gods woord ingaan en zullen doen wat God van hen heeft gevraagd. Amen is erg belangrijk voor ons christenen, aangezien het later werd besproken dat Jezus zelf Zijn woord begon met Amen en ook werd hij in de bijbel ook wel Amen genoemd. Dus Amen zeggen aan het einde van elk gebed is hetzelfde als Jezus in ons leven roepen en Hem onze uitroep rechtstreeks vertellen.

Jezus noemde Zichzelf Amen. We zien dat Jezus het woord is dat later vlees werd. Jezus is de waarheid, de Weg en het leven, niemand gaat naar de Vader behalve Jezus, naar wie de bijbel vaak heeft verwezen als onze advocaat die namens ons pleit dat we niet vernietigd worden vanwege onze zonden. Jezus spreekt altijd de waarheid. Zijn woord betekent dat Hij gezag heeft over de waarheid en alles wat uit zijn mond komt is de waarheid en is leven voor iedereen die ernaar hoort en ernaar luistert.

We hebben uit onze vorige paragrafen geleerd dat Amen een bevestiging van de waarheid is en er wordt gezegd dat onze Heer Jezus Christus de waarheid is. Het is daarom niet verwonderlijk dat Amen een perfecte bevestiging is van alles wat waar is en alles wat perfect en juist is, wordt gezien in de persoon van Jezus Christus zelf. Elke keer dat we Amen zeggen nadat we een waarheid uit de Bijbel hebben gehoord, zou dit in ons achterhoofd moeten betekenen: “Ja! Ik geloof dat dit waar is vanwege Jezus.” Elke belofte van zegen, vrede, voorziening, troost, vergeving, leven en heiligheid wordt vervuld vanwege het werk en de persoon van Christus. Hij is de grote Amen.

5 Belang van het zeggen van Amen na het gebed

Enkele aspecten van het zeggen van Amen aan het einde van onze gebeden:

  • Amen is voor ons allemaal een manier om deel te nemen aan bidden en prediken 
  • Het is een bevestiging dat ons gebed is verhoord  
  • Amen is het meest gebruikte woord in de bijbel en zelfs Jezus gebruikte het woord ook vele malen, wat de betekenis van waarheid betekent. Wanneer we Amen zeggen, roepen we Jezus op om onze gebeden te ondertekenen en te verzegelen, omdat we weten dat Hij niet tegen ons zal liegen zoals Hij wordt genoemd de weg, de waarheid en het leven.
  • Het woord Amen is zo krachtig en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is, we zijn het eens met wat zojuist is verkondigd en we zijn het eens met wat is gezegd. Het tweede deel is dat het uitlegt waarom we tot onze hemelse Vader bidden. Het betekent dat we absoluut Gods gezag, wijsheid en macht over alle gebeurtenissen in ons leven erkennen. Dat is de reden waarom aan het einde van Psalm 106:48, toen de mensen "Amen" zeiden, ze ook Gods gezag, wijsheid en macht erkenden.
  • Amen is het laatste woord dat in de bijbel werd gezegd. (Openbaring 22vs21) die spreekt over de wederkomst van Jezus en laat zien dat alles wat daarin is geschreven niets anders is dan de waarheid.

 


Vorig artikelGebedspunten om het juk van ziekte te breken
Volgende artikelGebedspunten om het juk van slavernij en slavernij te breken
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of chatten op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene u.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.