Wat is voorbede? 

3
11957

Vandaag zullen we uitleggen wat voorbede is.

Wat is voorbede?

Voorbede is een vriendelijk gebed dat namens een andere persoon wordt gedaan. Voorbede is de handeling van bemiddeling of in een bres staan ​​voor iemand door gebed. De kracht van voorbede kan niet genoeg benadrukt worden. Christus speelde een belangrijke rol in de voorbede. Hij weerstond de taak van wat een permanente scheiding tussen mens en God had kunnen veroorzaken. Zelfs toen hij bitter werd geslagen en op het punt stond te sterven, kwam Christus nog steeds tussenbeide voor de mensen door te zeggen: Vader vergeef het hun omdat ze niet weten wat ze doen (Lukas 23:34).

Misschien vind je het ook leuk om te lezen: 20 Bijbelteksten over volwassenen die Jezus kennen


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Voorbede is krachtig in het leven van iedereen. Hoewel gebed een communicatieketen is tussen de mens en God, kan niet iedereen bidden. Ook zijn er bepaalde momenten in het leven van zelfs een gelovige dat de moed om te bidden afwezig zal zijn. De voorspraak van anderen zal op zulke momenten de reddende kracht zijn. Dat is het geval van apostel Petrus. Toen Petrus in de gevangenis werd gegooid, stond in de Schrift dat hij het had opgegeven. Hij heeft het lot al geaccepteerd. 

De kerk bad echter vurig voor hem. God, bewogen door de gebeden van de heilige, stuurde een engel om Petrus te redden. Dat is de kracht van voorbede. 

Wat is het belang van voorbede? 

Voorbede helpt de zwakken, de sterken en degenen die niet eens in het bestaan ​​van God geloven. God is altijd aanwezig in elke situatie van ons leven, dus het is juist voor ons om te zeggen dat Hij onze hartenwensen kent, zelfs voordat we erom vragen. 

Toch wil God altijd dat we dingen door gebed vragen. Er zijn gevallen waarin God niet zal handelen tenzij we hem in de situatie uitnodigen. De kinderen van Israël waren perfecte voorbeelden. Jarenlang kwijnen ze weg van pijn en kwelling. Al die tijd keek God alleen maar naar hen. Tot de dag dat de kinderen van Israël zich herinnerden dat hun vaders, Abraham, Izaäk en Jacob, een God dienden. 

Ze riepen tot God door middel van gebeden. Hun voorspraak om het land Israël te redden leidde tot de opkomst van Mozes als de verlosser. In de meeste gevallen heeft God getoond respect uit te stralen voor de tussenkomst van de mens. 

We kunnen het zien aan het verhaal van Abraham. Hoe God de engel van vernietiging naar het land Sodom en Gomorra had gestuurd om het te vernietigen. De Schrift vermeldde dat Abraham voorbede namens de natie bemiddelde. Abrahams voorspraak redde Lot en zijn gezin. 

Ook toonde God Zijn respect voor voorbede toen Christus naar de wereld kwam om te sterven voor de zonde van de mens. Na de val van de mens in de tuin, verloor de mens zijn plaats in het plan van God. En terwijl elke generatie voorbijgaat, blijft de mens diep wentelen in het gif van zonde en verdoemenis. Het bloed van het lam was voldoende om de zonde van de mens te reinigen. 

Christus kwam, diende als middelaar tussen mens en God. En door zijn bloed werd de mens teruggegeven aan zijn schepper. 

Het belang van voorbede kan niet genoeg worden benadrukt. Jakobus 5:16 Belijd daarom uw zonden aan elkaar en bid voor elkaar, zodat u genezen mag worden. Het gebed van een rechtvaardig persoon is krachtig en effectief. 

Als we voor elkaar bemiddelen, dragen we elkaars last. Wanneer we namens een andere persoon op onze geheime plek branden, laat dat zien hoe verantwoordelijk en liefdevol we zijn. Zelfs God wil dat we voorbede doen voor elkaar en zelfs voor ons land. Psalm 122:6 Bid om vrede in Jeruzalem. Mogen allen die van deze stad houden voorspoedig zijn. Dit betekent dat als we voor andere mensen bidden, we ook voor onszelf bidden. 

Is voorbede nodig?

De Schrift vertelt ons nadrukkelijk in het boek 1 Thessalonicenzen 5:17 bid voortdurend. We mogen niet stoppen met bemiddelen.

Een van de fouten die voorbidders maken, is dat ze denken dat voorbede alleen moet worden gedaan als dingen niet goed gaan. We moeten niet wachten tot het erg slecht gaat voordat we tussenbeide komen. Zelfs als het goed gaat, moeten we nog steeds voorbede doen voor de mensen van wie we houden en om wie we geven. 

Ook als het slecht gaat met mensen. Onze voorbede zou ons geschenk aan die persoon kunnen zijn. Natuurlijk heeft de persoon misschien niet het minste idee dat we zulke offers voor hem brengen. Maar het staat open voor ons en God. We moeten dus proberen de hele tijd te bidden. 

Wat moet ik doen als er geen antwoorden komen na tussenkomst? 

Als je gebeden hebt en er gebeurt nog steeds niets, dan mag dat je niet doen stoppen met bidden. Je blijft gewoon bidden totdat je gebeden zijn verhoord. 

Soms wil God gewoon dat we verder bemiddelen. De waarheid is dat de mensen van Sodom en Gomorra nog een kans op berouw hadden kunnen krijgen, als Abraham maar verder had ingegrepen. 

Dus als je voor iemand hebt bemiddeld en je krijgt nog steeds geen resultaat, versterk dan je gebeden. 

Bijbelverzen voor voorbede

  • Psalm 85: 7 Toon ons uw barmhartigheid, o Heer, en schenk ons ​​uw redding. 
  • Psalm 20: 9 Heer, red onze heersers! Antwoord ons op de dag dat we bellen! 
  • Psalm 132: 9 Mogen uw dienaren met gerechtigheid gekleed zijn. Mogen uw geliefden juichen van vreugde. 
  • Psalm 28: 9 Red uw mensen en zegen de mensen die bij u horen. Hoed ze en draag ze voor altijd. 
  • Kronieken 20:15 Geef ons vrede in onze tijd, want er is niemand die voor ons vecht dan U, o Heer.
  • Psalm 51: 10 Schep in mij een zuiver hart, o God. Vernieuw een onwankelbare geest in mij.

Kort voorbede

 • Vader Heer, ik sta op de bres als bemiddelaar voor iedereen die ergens naar opkijkt, ik vraag u om ze vandaag snel te beantwoorden. Ik bid dat het probleem dat ervoor zorgt dat ze in het geheim tranen vergieten, ik vraag u om er openlijk een getuigenis van te maken in de naam van Jezus Christus.
 • Heer, ik bemiddel bij de Land, vader, schenking is de genade van een goede leider. Een leider die een man of vrouw naar je hart is. Wij nemen de zaken hiervoor uit handen van mensen die alleen met zichzelf bezig zijn. Heer, laat uw macht over dit land heersen. 
 • Vader, ik bemiddel voor elke zieke, ik vraag u om op te staan ​​en uw volk te redden in de naam van Jezus Christus. 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten om nierfalen te genezen
Volgende artikelGebedspunten om hartaandoeningen te genezen
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

3 COMMENTS

 1. Man van God we missen uw gebeden op Youtube. Plaats ze alstublieft opnieuw. Kom alsjeblieft terug. Het Woord van God mist zijn afgezant.

  • Onze YouTube is gehackt. We zijn momenteel bezig om het terug te brengen. Heb alstublieft geduld met ons. Binnen de kortste keren zijn we terug op YouTube.

   Het Koninkrijk der hel zal deze niet winnen. Christus heeft ons al de overwinning gegeven. Shalom!

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.