5 manieren waarop christelijke echtgenoten elkaar kunnen waarderen

0
5902

Het is het seizoen van liefde en waardering. We hebben nog steeds zin in Kerstmis. Terwijl we anticiperen op de komende gunstige dag, moeten we onszelf leren hoe we liefde kunnen tonen en onszelf kunnen waarderen, vooral in het huwelijk. Het onderwerp van vandaag is 5 manieren waarop christelijke echtgenoten elkaar kunnen waarderen. Over het algemeen houden mensen ervan om gewaardeerd te worden. Waardering dient als motivatie om meer te doen. Daarom zijn er in de professionele wereld verschillende modaliteiten ingevoerd om ervoor te zorgen dat bedrijven het beste uit hun werknemers halen.

Christelijke echtparen moeten elkaar ook leren waarderen. De meeste christelijke stellen verbergen zich onder invloed van het christendom om misbruik te maken van hun echtgenoten. Ze geloven dat hun partner het zou begrijpen, alleen maar omdat ze christenen zijn. Geen wonder dat we meer gebroken christelijke huwelijken hebben. We moeten de tijd nemen om onze echtgenoten te waarderen. Zelfs als ze doen wat wij als hun plicht beschouwen, waarderen we ze nog steeds.

Ondertussen dient waardering voor elkaar niet alleen tijdens dankzegging te gebeuren. Het is een gewoonte die we moeten aanleren. Elke keer dat ze ons zegenen of dat hun diensten en offers ons leven enorm verrijken, moeten we proberen waardering te tonen.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

5 manieren waarop christelijke echtgenoten elkaar kunnen waarderen

Maak een dagboek van dingen die uw echtgenoot doet die u op prijs stelt

Als het gaat om het tonen van waardering, tellen kleine dingen veel. Zelfs dingen waarvan je niet zou verwachten dat mensen ze zullen koesteren, zijn waar ze niet mee ophouden te praten. Om je vrouw of man dit Thanksgiving-seizoen te waarderen, kun je een dagboek maken van alle goede dingen die ze hebben gedaan en die je koestert.

Het geheugen van mensen is vaag, geen wonder dat de Schrift zegt in het boek Habakuk 2:2 Toen antwoordde de HEER mij en zei: "Schrijf het visioen en maak het duidelijk op tafels, opdat hij kan rennen wie het leest. Schrijf de dingen die je koestert en waardeert aan je partner in een dagboek. Om het meer presentabel te maken, kunt u het tijdschrift ontwerpen om het aantrekkelijker te maken. Geef het cadeau met een bedankje.

Krijg een cadeau

Ja, er zijn dingen die we graag willen hebben, maar die hebben we niet. Vaak is ons gebrek aan zulke dingen gewoon omdat we ze niet met ons geld willen kopen. Neem de tijd om te ontdekken wat uw partner graag heeft, maar hij wil het niet van zijn geld kopen. Dergelijke geschenken zijn altijd in orde als het gaat om het tonen van waardering.

Je partner bewondert misschien al een tijdje een polshorloge of jurk. Ze kunnen er bij elke gelegenheid over praten, maar toch hebben ze het niet gekocht. Als je waardering toont, kun je dat ding kopen en een korte notitie van waardering toevoegen. Laat ze weten waarom je ze dat cadeau geeft. Soms weten we niet wat een bedankje in een relatie kan oplossen.

Het probleem is dat we in beslag worden genomen door zoveel dingen dat we vergeten onszelf te waarderen. Maar als we op een gegeven moment stoppen om dank je wel te zeggen, betekent dat heel veel. Ondertussen, als je nodig hebt cadeau-ideeën voor uw uw man of vrouw, kunt u onze vorige post bekijken.

Neem ze mee op een date

Uitgaan op een date geldt zowel voor de man als voor de vrouw. Voor de goede orde, het is veel waardevoller en anders voor de vrouw om haar man mee uit te nemen op een date. Het gevoel en de sfeer zijn altijd anders. En ook voor de christelijke echtgenoot, je weet hoeveel dates je met haar hebt gehad toen je haar probeerde te versieren. Je wordt het nooit moe om haar te waarderen en haar cadeaus bij elke gelegenheid te kopen. Maar nu heb je haar en ben je opeens gestopt met het tonen van die zorg, waardering en liefde.

Deze feestelijke periode is een perfect moment om je fouten recht te zetten, goed te maken. Je partner mee uit nemen op een date is een coole manier om ze te waarderen. Als je op zo'n date gaat, zorg er dan voor dat alle kosten worden gedekt door wiens idee het was om op de date te gaan. En zorg ervoor dat u alleen met zijn tweeën bent en niet met uw kinderen. Hierdoor kunnen jullie twee nadenken over jullie leven en huwelijk.

Een speciaal diner bereiden

Christelijke echtgenoot, geen enkele wet in de Schrift verbiedt een man om de keuken te gebruiken of de vrouw in de keuken te helpen. Je vrouw helpen in de keuken maakt je als man niet minder en het vermindert op geen enkele manier je spiritualiteit.

Soms is het enige waar je partner zo naar verlangt, een pauze van klusjes, vooral als ze nog voor de jongere kinderen moeten zorgen. In plaats van haar alle taken alleen te laten, kun je ervoor kiezen om haar te helpen door haar een pauze te gunnen. Hier moet je de culinaire vaardigheden aan het werk zetten. Terwijl ze aan het uitrusten is, maak je een lekker gerecht klaar en zet je de eettafel klaar voor een romantisch diner.

Vertel de wereld de goede dingen die je echtgenoot deed

Soms is de beste vorm van waardering die je je partner kunt tonen, hem in het openbaar te waarderen. Het kan een familiebijeenkomst zijn of een ontmoetingsplaats met vrienden. Je kunt de show nog steeds de wereld vertellen hoe geweldig je partner voor jou en de kinderen is geweest.

Een ding over het waarderen van mensen is dat het hun kijk verandert en hun geest nieuw leven inblaast om bij elke gelegenheid meer te doen.

Conclusie

Het is een seizoen van liefde en waardering. Soms hebben we het zo druk dat we vergeten mensen te waarderen voor wat ze hebben gedaan, degenen die ze doen en wat ze nog zullen doen. Over het algemeen houden mensen ervan om gewaardeerd te worden. Zelfs God houdt van dankzegging en wij zijn geschapen naar het beeld van God.

Zorg ervoor dat deze waardering niet eindigt met Kerstmis of deze feestdagen. Maak er een constante gewoonte van om altijd alles te waarderen wat je partner doet. Je hebt er geen idee van hoeveel schade het niet zeggen van dank je kan veroorzaken in een relatie. Voel je niet terughoudend om je partner te waarderen.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.