Hoe Psalm 23 te bidden voor richting?

0
11164

Vandaag gaan we het hebben over hoe te bidden Psalm 23 voor richting.

De heer is mijn herder; Ik zal niet willen. Hij laat mij neerliggen in groene weiden: hij leidt mij langs de stille wateren. Hij herstelt mijn ziel: hij leidt mij op de paden van gerechtigheid ter wille van zijn naam. Ja, al ga ik door het dal van de schaduw des doods, ik zal geen kwaad vrezen: want Gij zijt met mij; uw staf en uw staf zij troosten mij. Gij bereidt een tafel voor mij in het bijzijn van mijn vijanden; gij zalft mijn hoofd met olie; mijn beker vloeit over. Zeker, goedheid en barmhartigheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven: en ik zal voor altijd in het huis van de HEER wonen. Psalm 23 NBG

Het belang van ‘De Heer is mijn Herder’


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Een herder is iemand die over schapen waakt, voor ze zorgt, ze leidt, voedt en ook helpt groeien. Net zoals onze Heer Jezus onze herder wordt genoemd omdat Hij voor ons zorgt en ons nooit zal laten lijden. Dat is waarom dit specifieke vers zegt dat God onze herder is, dat wil zeggen dat Hij over ons zal waken en het volgende vers zegt dat we niet zullen willen.

Hoe kun je gebrek hebben als je een Vader hebt die de wereld bezit. Het is alleen aan jou om in Hem te geloven en op Zijn beloften voor jou te wachten.

Het belang van een herder

  • Hij zorgt voor uw behoeften
  • Hij zorgt voor jou
  • Hij staat altijd klaar om naar je te luisteren
  • Hij leidt je pad en laat je niet de weg kwijtraken. In de gelijkenis van het verloren schaap zegt Jezus: Wie van u, die honderd schapen heeft en er één heeft verloren, laat niet de negenennegentig in het open veld achter om het verlorene te achtervolgen, totdat vindt hij het? – Lukas 15:4 (NBV).
  • Een herder geeft niet alleen veel om al zijn schapen als geheel, maar ook voor elk afzonderlijk.

Nu, als de Here onze Herder is, maakt dat ons de schapen. Neiging om te dwalen. Geheel en altijd afhankelijk van onze Herder, of we het ons nu realiseren of niet.

Maar dit is wat we moeten begrijpen: we kunnen God niet als Herder zien als we onszelf niet als schapen zien. Als we onze ogen openen voor hoeveel we echt nodig hebben en voor alles op God vertrouwen, des te meer beseffen we Zijn voorziening in ons leven. Maar als we leven in de leugen dat we dit alleen kunnen, dwalen we af en drijven we weg van onze ware bron, op zoek naar bevrediging in kunstmatige plaatsen.

Je moet je trots op anderen wegdoen om God aan je zijde te hebben als je herder. Je kunt niet tegen Zijn wil in blijven gaan en verwachten dat Hij je Herder is, hoewel Hij altijd klaar staat om naar Zijn schapen te luisteren zolang je Hem blijft roepen.

Hij herstelt mijn ziel: hij leidt mij op de paden van gerechtigheid ter wille van zijn naam; dit is een goede manier om te zeggen dat Hij klaar is om onze paden te leiden, God heeft ons de Schriften gegeven om ons te leiden en ons er doorheen te leiden. Daarom zegt de bijbel dat de Schrift aan ons is gegeven voor aanwijzingen en correcties. Dus als je moet bidden voor afstemming met God, kun je dit vers gebruiken om met God te praten om je er doorheen te leiden en het is een manier om te zeggen: leid me in verleiding, leid mijn wegen en help me om je rechtvaardige voetstappen te volgen. God heeft ons eeuwig leven gegeven, Hij heeft onze zielen gered uit de put van de hel, de bijbel zegt dat Hij kwam om de macht over te nemen die de zonde over Zijn kinderen heeft. Onze ziel is al gered, het is nu aan ons om de richtlijnen te volgen die God ons heeft gegeven.

Ja, al ga ik door het dal van de schaduw des doods, ik zal geen kwaad vrezen: want Gij zijt met mij; uw staf en uw staf zij troosten mij. Gij bereidt een tafel voor mij in het bijzijn van mijn vijanden; gij zalft mijn hoofd met olie; mijn beker vloeit over.

Gods bescherming over ons mag door ons nooit in twijfel worden getrokken. Zijn woorden zeggen, ook al lopen we door de vallei van de dood, ook al zijn we vergiftigd, ook al trappen we op schorpioenen en iets dat ons schade zal toebrengen, het zal ons geen kwaad doen. We zijn ervan verzekerd dat onze veiligheid gegarandeerd is. Wat er ook op onze weg komt, we moeten niet het vertrouwen verliezen of snel bang worden, want we moeten altijd weten dat als God voor ons is, wie tegen ons kan zijn.

Ook verzekerde de bijbel ons dat "geen wapen dat tegen ons wordt gevormd, zal slagen", dit vers is alsof het ons de verzekering geeft dat onze veiligheid bij God is gegarandeerd. Als we het gevoel hebben dat we alleen op deze wereld zijn, is er een staf van God die Hij voor ons heeft uitgestrekt om ons te troosten en te leiden. Als we door ons dagelijkse leven gaan wanneer angst onze dagelijkse gedachten probeert binnen te sluipen, moeten we weten dat ons troost en vrede is beloofd door God. Laten we ook niet vergeten dat Hij geen man is dat Hij zou liegen of een mensenzoon dat Hij zich zou bekeren. We moeten leren om op God te vertrouwen, wat er ook op ons pad komt.

Gij bereidt een tafel voor mij in het bijzijn van mijn vijanden: gij zalft mijn hoofd met olie; mijn beker vloeit over. Het boek Jesaja zegt dat God mij heeft gezalfd met olie van vreugde om degenen die treuren te troosten, om vrede te brengen aan degenen die treuren, om vreugde te prediken aan degenen die treuren. We zijn voorgoed gezalfd om goede tijdingen te brengen aan mensen om ons heen en ook voor onszelf. God bereidde een tafel voor David, zelfs voor zijn vijanden, alle samenzwering van de vijanden tegen David, we zijn allemaal uit op schande. Ik bid dat de samenzwering van de boosaardigen in je leven zal worden vernietigd in Jezus naam. Amen

Voorwaar, goedheid en barmhartigheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven: en ik zal voor altijd in het huis van de HEER wonen.

Dit is de belofte die God voor ons als Zijn kinderen heeft dat we recht hebben op een heleboel hemelse gaven, net zoals Jezus zei in het huis van mijn vader, er zijn veel woningen en Zijn bereidheid om ieder van ons te huisvesten.

Voordelen van het lezen van psalm 23

  • Om ons gerust te stellen dat we altijd beschermd zijn
  • Zijn barmhartigheid en goedheid zullen voor altijd en altijd bij ons blijven
  • Hij gaat ons tegen schade beschermen
  • We kunnen bidden met Psalm 23 als we twijfelen
  • Zijn goedheid en barmhartigheid zullen nooit uit ons leven verdwijnen.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikel5 manieren om te weten wanneer iets van God komt
Volgende artikel10 Bijbelteksten om over je kinderen te bidden en te profeteren
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.