Hoe u Psalm 91 kunt bidden om uw gezin te beschermen?

1
13694

Vandaag behandelen we hoe je Psalm 91 kunt bidden voor bescherming van je gezin. Psalm 91 is erg belangrijk voor de christenen omdat er vooral naar wordt verwezen als a Psalm van bescherming. Als we uitgaan, zien we onszelf dit specifieke vers van de bijbel lezen, sommigen van ons gaan zelfs zo ver dat ze uit het hoofd reciteren, we zijn zo gewend om het te lezen dat we alles in het hoofdstuk woord voor woord weten.

We zullen het hebben over de betekenis van psalm 91 in ons dagelijks leven en dat van ons gezin.

Betekenis van Psalm 91

We zullen merken dat het ons na het lezen rust en vertrouwen geeft, vooral als we twijfelen en in een verwarde staat verkeren.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Als we in de problemen zitten, geeft het ons een gevoel van veiligheid dat God bij ons is, herinneren we ons dat zelfs toen de duivel Jezus ging verleiden, hij de psalm 91 noemde die je vertelt dat zelfs de duivel de Schrift, dat is grappig toch?

Het kalmeert onze geest als we bescherming nodig hebben, als de duivel de Schrift begrijpt hoeveel meer "wij" de kinderen van God, daarom zegt de bijbel bij het noemen van de naam van onze Heer Jezus Christus, de duivel zal buigen en elke knie moet belijden dat Jezus Christus de Heer is
Laten we nu ingaan op hoe te bidden met Psalm 91

Een psalm van bescherming 

Hij die in de geheime plaats van de Allerhoogste woont, zal vertoeven in de schaduw van de Almachtige. Ik zal van de Heer zeggen: Hij is mijn toevlucht en mijn vesting: mijn God; op hem zal ik vertrouwen. Hij zal u zeker verlossen van de strik van de vogelvanger en van de luidruchtige pestilentie. Hij zal u bedekken met zijn veren, en onder zijn vleugels zult u vertrouwen; zijn waarheid zal uw schild en schild zijn. Gij zult niet bang zijn voor de verschrikking bij nacht; noch voor de pijl die overdag vliegt; Noch voor de pestilentie die in duisternis wandelt; noch voor het verderf dat op de middag verspilt. Aan uw zijde zullen er duizend vallen, en tienduizend aan uw rechterhand; maar het zal u niet naderen. Alleen met uw ogen zult u de beloning van de goddelozen aanschouwen en zien. Omdat u de Heer, die mijn toevlucht is, de Allerhoogste, tot uw woning hebt gemaakt; Er zal u geen kwaad overkomen, en geen plaag zal uw woning naderen. Want hij zal zijn engelen over u toevertrouwen, om u op al uw wegen te bewaren. Zij zullen u in hun handen dragen, opdat u uw voet niet tegen een steen stoot. Op de leeuw en de adder zult gij treden; de jonge leeuw en de draak zult gij onder de voeten vertrappen. Omdat hij zijn liefde op mij heeft gesteld, daarom zal ik hem verlossen: ik zal hem in de hoogte stellen, omdat hij mijn naam kent. Hij zal mij aanroepen, en ik zal hem antwoorden: ik zal bij hem zijn in moeilijkheden; Ik zal hem verlossen en hem eren. Met een lang leven zal ik hem tevreden stellen en hem mijn redding tonen.

De woorden wonen, rusten, toevluchtsoord en vesting zijn woorden die betekenen dat we in de Heer moeten blijven. Het verzekert ons dat we een huis hebben gebouwd op een stevige rots waar regen en zonneschijn komen, het zal niet wankelen, en we hebben de autoriteit gekregen om te verblijven, om in de woning van de Heer te blijven, is dat niet geweldig ?.

Het woord verblijven betekent blijven, niet vertrekken, doorgaan, wonen, volharden en aanwezig zijn. Wanneer we rusten, verblijven en onze toevlucht zoeken in Gods fort en beschutting, worden we beschermd tegen de strikken van de vijand. Hoe kan iemand in de strik van de vogelvanger vallen als hij veilig rust in de woonplaats van de Heer? De bijbel zegt: "De naam van de Heer is een sterke toren, de rechtvaardigen rennen ernaartoe en zijn veilig. Spreuken 18:10”

De Heer zei dat hij ons zal verlossen van de strik en het bolwerk van de duivel, dat maakt niet uit wat we tegenkomen, het is niet te moeilijk voor God om ons te verlossen. Waarlijk, God heeft ons niet beloofd dat we niet ziek zullen worden of worstelen omdat we al in een gevallen wereld leven, dus terwijl we wachten op de komst van onze Heer Jezus Christus, waar we volledig vrij zullen zijn van alle problemen van deze wereld, laten we geduld hebben en in de woning van de Heer wonen.

Hij beloofde ons te bedekken met Zijn veren en zelfs zo ver te gaan dat hij belooft dat hij ons niet toestaat onze benen tegen een steen te slaan. Als we twijfelen, kunnen we deze vers gebruiken om te bidden omdat de beloften van de Heer nooit mislukt. De bijbel zegt dat God geen man is dat Hij zou liegen, noch een mensenzoon dat hij zich zou bekeren. Laten we dus altijd op het proces vertrouwen. De bijbel zegt dat we in al deze dingen meer zijn dan overwinnaars door Christus die ons liefheeft. Hij begon van ons te houden zelfs voordat we wisten dat hij bestond. Zijn liefde voor ons is altijd oneindig geweest, en het faalt nooit. Bedenk hoe hard Saul probeerde David pijn te doen, God gaf hem nog steeds de kracht om David te overwinnen, alles wat Saul voor David had gepland, werd door God geannuleerd. Er zijn nog veel meer van dit soort voorbeelden in de bijbel, herinneren we ons het verhaal van Jozef, Daniël, Job, enz. Het enige dat God wil, is dat je hem vertrouwt en hem gehoorzaamt en zijn bevel opvolgt.

Het laatste deel van psalm 91 zei iets: 9 Omdat u de Heer, die mijn toevlucht is, zelfs de Allerhoogste, tot uw woning hebt gemaakt;
De clausule hier is om de Heer tot je toevlucht te maken, wees niet ongehoorzaam aan God. Als Hij zegt dat je moet gaan, stel je dan voor dat je weet dat Gods bescherming over je is en je je begint te misdragen en uitgaat van Gods plan voor jou. Je moet voorzichtig zijn. Denk bijvoorbeeld aan Daniël in de bijbel hij werd beschermd door God omdat hij tegen zijn wil in de leeuwenkuil werd gegooid, check dit scenario, een predikant wilde beweren dat hij echt door God was geroepen voor zijn kerkleden, hij vertelde zijn leden om op slot te gaan hem in een leeuwenkuil, raad eens wat er gebeurde, hij werd tot het laatste bot opgegeten door de leeuwen. Hij ging uit Gods wil. Hij was God ongehoorzaam. Hij bleef niet in de woning van God, hij verliet het fort dat God voor hem had voorzien. Laten we deze pastoor niet navolgen.

Ten slotte zegt dit vers wanneer hij God zal aanroepen, hij onze gebeden zal horen en zelfs beloften heeft gedaan dat zelfs als we op gevaarlijke dingen trappen, ze ons geen kwaad zullen doen, net zoals de leeuwen Daniël geen pijn konden doen. Gods bescherming is direct beschikbaar voor ons, dus laten we dit vers in gedachten houden en er zeker van zijn dat alles goed is met ons als een kind van God

Gebedspunten

  • Heer Jezus, bedankt dat je me zoveel dingen hebt beloofd in psalm 91. Dank je Heer Jezus, omdat je oneindige genade en vriendelijkheid jegens mij bent, ik verheerlijk je naam, wees verheven in Jezus naam. Gezegend zij uw naam van de Heer
    Heer, ik bid dat U mij beschermt tegen de strikken van de duivel, tegen de valstrikken van de duivel.
  • Heer, ik bid dat u mijn gaan en komen leidt in Jezus naam
    Dank u Jezus voor de verhoorde gebeden.
  • Heer, ik bid dat mij geen kwaad zal overkomen of in de buurt van mijn woonplaats zal komen in de naam van Jezus Christus.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikel10 wraakgebeden tegen de aanvallen van de vijand
Volgende artikelGebedspunten voor vrijheid tegen demonische ontvoerders
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

1 COMMENT

  1. Stuur me alsjeblieft wat gebeden om te bidden in het 3 tot 4 uur uur? Gebeden voor een doorbraak, voor financiën, voor goddelijke genezing op elk gebied van mijn leven... Een krachtig gebed om de complotten, valstrikken en plannen van de vijand te stoppen.
    Help me alstublieft om de hemel te bereiken met krachtige gebeden? Bedankt!

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.