Hoe bid je Psalm 23 om moed als je bang bent?

0
9595

Vandaag gaan we het hebben over hoe te bidden Psalm 23 voor moed en als je bang bent. Het boek Psalmen is een van de beroemdste delen in de Schrift. Het herbergt diverse geestelijk versterkte woorden van lofprijzing en aanbidding tot God. Daarnaast heeft het onvoorwaardelijke hoofdstukken die kunnen worden gebruikt voor gebeden. Een van die hoofdstukken is Psalm 23.

Dit boek van de Psalm is voor veel gelovigen niet vreemd. Er zijn echter maar een paar gelovigen die de doeltreffendheid van dit schriftgedeelte kennen en weten hoe ze het moeten gebruiken. Eén ding over het woord van God is dat het kracht en gezag draagt. Deze autoriteit geeft ons de moed om elke angst het hoofd te bieden.

Hoe bid je Psalm 23 om moed als je bang bent?

Het is moeilijk om Psalm 23 te leren bidden zonder eerst de Schrift te analyseren.

De heer is mijn herder; Ik zal niet willen.

Jezus is onze herder. Dit betekent dat we niets goeds kunnen missen, omdat de Schrift zegt: En mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar Zijn rijkdom in heerlijkheid door Christus Jezus. In al onze behoeften zal worden voorzien door Christus Jezus.

Ben je bang omdat je grote schulden hebt? God kan de middelen verschaffen die u uit de schulden zullen halen. Bent u ernstig ziek en het lijkt erop dat u niet genezen kunt worden? Er is een geneeskrachtige balsem in Gilead, en God is in staat om het u te brengen.

Hij doet mij in groene weiden gaan liggen: hij leidt mij langs de stille wateren.

Liggen in de groene weide betekent comfort en rust. Het stille water is een plek van grote rust. Als je zorgen hebt of pijn hebt, zal de Heer je troost geven en vrede in je hoofd brengen. Het is een belofte van God. En God komt nooit terug op Zijn woorden.

Hij herstelt mijn ziel: hij leidt mij op de paden van gerechtigheid ter wille van zijn naam.

De standvastige liefde van God houdt niet op. Aan zijn barmhartigheden komt nooit een einde. De Heer heeft beloofd om je ziel te herstellen en je te leiden op het pad van gerechtigheid ter wille van zijn naam. Hij is een verlosser en de barmhartige, en hij zal u de verloren glorie herstellen.

Ja, hoewel ik door de vallei van de schaduw van de dood loop, zal ik geen kwaad vrezen; want gij zijt met mij; Uw staf en uw staf troosten mij.

Dit is het deel dat je nodig hebt voor moed. Zorg er bij het reciteren van dit deel voor dat u het personaliseert. Wees er bewust mee bezig. Verkondig het. De Heer is uw herder en niets onder Gods toezicht kan worden verslagen.

Hoewel je door de vallei van de schaduw des doods loopt, zul je geen kwaad vrezen omdat God met je is. Als de Heer met je is, kan er geen kwaad op je pad komen. De staf van de Heer, de geest van de levende God, zal u troosten.

Ondertussen moet u weten dat dit specifieke vers misschien niet voor u werkt, tenzij u de God die u dient kent en vertrouwt. Het boek Daniël zegt: Zij die hun God kennen, zullen sterk zijn en grote daden verrichten. Als je je God kent, kun je geen zwakte ervaren.

Gij bereidt een tafel voor mij in het bijzijn van mijn vijanden; Gij zalft mijn hoofd met olie; mijn beker stroomt over.

Dit is de belofte van een overvloed aan zegen en gunst. Recht voor die vijand die je leven kwelt, zal de Heer een tafel klaarmaken. Je hoofd zal worden gezalfd met olie en je beker zal een overvloed aan zegeningen en doorbraken ervaren.

Zeker, goedheid en barmhartigheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven: en ik zal voor altijd in het huis van de Heer wonen.

Dit is een andere proclamatie. Goedheid en barmhartigheid zullen je zeker volgen. Zeker betekent hier dat het zeker is. U zult alle dagen van uw leven in het huis van de Heer wonen.

Gebedspunten

  • Vader Heer, ik dank u voor de genade om te leven, ook al ga ik door de stormen van het leven. Ik dank u voor uw bescherming over mijn leven; moge uw naam worden verheven in de naam van Jezus.
  • Vader, er staat geschreven, ook al loop ik door het dal van de schaduw des doods, ik zal geen kwaad vrezen omdat u bij mij bent. Vader, ik bid dat uw aanwezigheid altijd bij mij zal zijn in de naam van Jezus.
  • Heer, ik bid dat overal op deze planeet dat ik mijn voet zal zetten, uw kracht en aanwezigheid met mij meegaan in de naam van Jezus.
  • Want er staat geschreven: uw stok en uw staf troosten mij. Vader Heer, ik bid dat terwijl ik door de storm van het leven loop, ik bid dat de heilige geest mij zal troosten. Ik bid dat de heilige geest zal worden geleid in de naam van Jezus.
  • Vader, mijn ziel is verontrust; mijn hart doet pijn. Ik bid dat je naar het stille water zult gaan. Ik bid voor de gemoedsrust, Heer laat het mij vrij in de naam van Jezus Christus. De Schrift zegt: Mijn vrede heb ik u gegeven, niet zoals de wereld u heeft gegeven. Ik besluit dat uw vrede mijn hart zal vullen in de naam van Jezus.
  • Vader Heer, de Schrift zegt dat degenen die hun God kennen sterk zullen zijn en grote daden zullen verrichten. Heer, ik bid om kracht omdat ik U ken. Ik kom elke kracht van zwakte in mijn leven tegen in de naam van Jezus.
  • Heer, want er staat geschreven, ons is niet de geest van angst gegeven maar van Zoonschap om Ahba vader te roepen. Ik zal niet bang zijn in de naam van Jezus. Heer, de moed die ik nodig heb om de problemen van mijn leven te overwinnen, ik bid dat u het mij geeft in de naam van Jezus.
  • Vader, elke vijand die heeft gezworen dat ik niet zal slagen, ik bid dat u een tafel voor mij klaarmaakt in hun aanwezigheid. Vader, schande hen met mijn succes in de naam van Jezus.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.