Gebedspunten tegen twijfelachtig denken

0
13981

Vandaag zullen we te maken hebben met gebedspunten tegen de twijfelende geest. De vijand heeft de macht om door ongeloof zegeningen van een gelovige weg te zwaaien. Het zorgt ervoor dat je je focus verliest op wat God kan doen en je focus op wat onmogelijk lijkt. Dit ongeloof kan een aanzienlijke belemmering zijn voor veel goede dingen en beloften van God om zich te manifesteren in het leven van een gelovige. Moreso, het kan een zware straf van God in ieder mens brengen.

Laten we rekening houden met het leven van Zacharias toen de Engel des Heren naar hem toe kwam om hem te vertellen dat hij een kind zou verwekken. Zacharias en zijn vrouw Elizabeth hebben jarenlang op de Heer gewacht op de vrucht van de baarmoeder. Toen God hun gebeden eindelijk hoorde, stuurde God de engel Gabriël om het goede nieuws aan Zacharias te verkondigen. Toen engel Gabriël het nieuws aan Zacharias vertelde, geloofde hij het niet en vroeg hij om tekenen. Hij vroeg om tekenen omdat hij niet geloofde dat hij een kind kon verwekken na zoveel jaren tot God te hebben gebeden.

Als reactie zei de engel van de Heer tegen Zacharias dat hij doofstom zou zijn tot de dag dat het kind geboren wordt. Lukas 1:18-20 En Zacharias zei tegen de engel: Hoe moet ik dat weten? Want ik ben een oude man en mijn vrouw is vergevorderd in jaren. En de engel antwoordde en zei tegen hem: "Ik ben Gabriël, die in de tegenwoordigheid van God staat, en werd gestuurd om tot u te spreken en u deze blijde tijding te brengen. Maar zie, u zult stom zijn en niet kunnen spreken tot de dag dat deze dingen plaatsvinden, omdat u mijn woorden niet hebt geloofd, die op hun eigen tijd in vervulling zullen gaan.”


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Dit gedeelte van de Schrift laat ons begrijpen dat als we twijfels hebben over wat God kan doen, het ons lijden brengt. God wil dat we in Hem geloven en in Hem geloven. Het boek Hebreeën 11:1 Nu is geloof het wezen van dingen waarop wordt gehoopt, het bewijs van dingen die niet worden gezien. Je houdt nog steeds de hoop levend, zelfs als je dat ding niet hebt ontvangen. Abraham heeft nooit voor één keer aan God getwijfeld. Abraham ontving alle instructies en beloften van God in het goede lot. Geen wonder dat God hem de vader van het geloof noemde.

Apostel Thomas geloofde niet dat Christus had kunnen opstaan, zoals hij voor zijn dood heeft verklaard. Dat verklaart waarom hij in gedachten twijfelde toen het nieuws tot hem kwam dat Christus is opgestaan. Er is een zegen voor degenen die geen reden hebben om te geloven maar toch geloven. Johannes 20:29 Jezus zei tegen hem: Thomas, omdat je Mij hebt gezien, heb je geloofd. Zalig zijn zij die niet hebben gezien en toch hebben geloofd.

Vaak is het probleem niet dat je niet wilt geloven, maar de vijand heeft je hart weggenomen van de grootsheid van God. In plaats van te zien hoe groot God is, zie je in plaats daarvan hoe enorm je probleem is. Dit gebeurde er met de dienaar van Elisa toen ze werden aangevallen. De fysieke aanblik van het leger had hem omgeven met een verschrikkelijke angst dat hij het hemelse leger, dat stevig achter hen staat, niet zou kunnen zien. Om je geloofssysteem te activeren, moet je: angst overwinnen. Je moet ook proberen God beter te leren kennen. Er is veel in het kennen van God.

Gebedspunten:

 • Heer, ik overwin elke angst in mijn gedachten door de kracht in de naam van Jezus. Want het is geschreven, ons is niet de geest van angst gegeven, maar adoptie om Ahba vader te huilen. Ik annuleer angst in mijn hart in de naam van Jezus.
 • Heer, ik bid voor een onwankelbare relatie met u. Ik wil je beter leren kennen. Apostel Paulus zei dat ik hem en de kracht van zijn opstanding zou kennen. Heer, ik wil u beter leren kennen; Ik vraag dat als ik me inspan om je te leren kennen, je jezelf nog beter aan mij zult openbaren.
 • Vader Heer, ik activeer mijn geloofssysteem. Ik kom elke vorm van twijfel in mijn gedachten tegen, in de naam van Jezus. Elke geest van twijfel die in mijn hart straalt, ik kom tegen je op door de kracht in de naam van Jezus.
 • Vader Heer, ik bid dat u mij wilt helpen om mijn blik op het kruis te richten. Ik wil niet afgeleid worden door de omvang van mijn probleem. Ik vraag om de genade om altijd aangemoedigd te worden door de grootheid van mijn God. Ik kom elke vorm van afleiding in mijn geest tegen die angst en ongeloof kan veroorzaken. Ik verwijder het in de naam van Jezus.
 • Heer, de Schrift zegt Maar zonder geloof, het is onmogelijk om te behagen Hem, want hij die tot God komt, moet geloven dat Hij is en dat Hij is een beloner van degenen die Hem ijverig zoeken. Heer, ik wil u behagen. Ik vraag om de genade die mijn geloof in jou zal intensiveren in de naam van Jezus. Ik vraag u mij de genade te schenken om een ​​enorm geloof in u te hebben, de genade om u te geloven, zelfs als de instructie of belofte de kennis van de mens in de naam van Jezus tart.
 • Heer Jezus, in elk opzicht heeft de teleurstelling van een doorbraak bij mij twijfel doen ontstaan ​​over wat u kunt doen of wat u belooft te doen. Ik vraag dat de engel van de Heer elke belemmering van een doorbraak van mijn weg zal wegnemen in de naam van Jezus. Heer, elke steen van teleurstelling wordt weggenomen in de naam van Jezus.
 • Heer, elk uitgesteld wonder, elke belofte die lang moet worden gemanifesteerd, besluit ik met het gezag van de hemel, laat ze zich beginnen te manifesteren in de naam van Jezus.
 • Heer Jezus, u bent de prins van vrede en liefde. Ik vraag u om mijn leven te laten omgeven door de liefde van de vader. Ik vraag dat mijn leven vanaf dit moment grote liefde van de vader begint te ervaren in de naam van Jezus.
 • Here God, de Schrift zegt dat Christus al onze zwakheden op zich heeft genomen en al onze ziekten heeft genezen. Ik bid met het gezag van de hemel, help me dit woord van hoop in de naam van Jezus te geloven. Veel verder dan wat de artsen over mijn gezondheid hebben gezegd, help me te geloven wat u over mijn gezondheid hebt gezegd in de naam van Jezus.
 • Heer, de Schrift zegt dat God in al mijn behoeften zal voorzien naar Zijn rijkdom in heerlijkheid door Christus Jezus. Vader, ik bid dat u mij zult helpen deze belofte in de naam van Jezus te geloven.
 • Heer Jezus, ik bid dat u door uw genade mijn ongelovige eruit zult halen. Geef een nieuw hart dat op de Heer vertrouwt, schenk mij een geest die niet twijfelt aan de beloften van de Heer. Dit bid ik in de naam van Jezus. Amen.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten tegen Destiny Hunter
Volgende artikel12 gebedspunten voor vrijheid
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.