10 Bijbelteksten die je niet mag vergeten als je om vergeving bidt

2
10753

Vandaag behandelen we 10 Bijbelverzen die je niet mag vergeten als je om vergeving bidt. Vergeving is een bewuste beslissing om wrok los te laten of boosheid tegen een ander persoon. Er zijn zoveel christenen die het moeilijk vinden om andere mensen te vergeven, terwijl ze willen dat God hun hun tekortkomingen vergeeft. Het gebed des Heren verklaarde dat vergeef ons vandaag zoals wij degenen vergeven die tegen ons overtreden.

God is genadig en Zijn waarheid strekt zich uit van generatie op generatie. Hij heeft beloofd onze zonden te vergeven omdat Christus voor hen heeft betaald aan het kruis van Golgotha. Als we echter bidden of om vergeving vragen, moeten we enkele Bijbelverzen in gedachten houden. Sommigen van hen omvatten:

Mark 11: 25

En telkens als je staat te bidden, als je iets tegen iemand hebt, vergeef hem dan, dat je Vader in de hemel jou ook je overtredingen zal vergeven.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Je moet altijd onthouden dat God ons het liefst zal behandelen zoals we andere mensen behandelen. Als je op je knieën gaat om om vergeving te bidden, doorzoek je hart dan diep om te weten of er mensen zijn die je nog niet hebt vergeven. Probeer iedereen te vergeven die je op de een of andere manier heeft gekruist. De Schrift vermaant dat als we om vergeving bidden, we moeten proberen mensen te vergeven die ons hebben gekwetst, zodat onze vader in de hemel ons ook kan vergeven.

Mathew 6: 15

Maar als u de mensen hun overtredingen niet vergeeft, zal uw Vader uw overtredingen ook niet vergeven.

Dit is om het vorige vers van de Schrift verder te benadrukken. Als u de mensen hun overtredingen niet vergeeft, zal uw vader uw overtredingen ook niet vergeven. Het gebed des Heren zegt dat vergeef ons deze dag zoals wij degenen vergeven die tegen ons overtreden. Als we zo vriendelijk zijn om degenen die ons schuldig zijn te vergeven, is onze vader in de hemel zo vriendelijk om ons onze zonden te vergeven.

1 John 1: 9

Als we onze zonden belijden, is Hij getrouw en rechtvaardig om ons onze zonden te vergeven en om ons van alle ongerechtigheid te reinigen.

Als we om vergeving bidden, is het belangrijk om onze zonde te belijden. De Schrift laat ons begrijpen dat de offers van God een gebroken geest zijn, een gebroken en verslagen hart zal God niet verachten. Hij die zijn zonde verbergt, zal niet voorspoedig zijn, maar hij die ze belijdt en verzaakt, zal barmhartigheid vinden.

Als we onze zonden en ongerechtigheden belijden, zal God ons onze zonden vergeven.

Hebreeën 8: 12

Want ik zal hun ongerechtigheid genadig zijn, en hun zonden en hun wetteloze daden zal ik niet meer gedenken.”

Dit is een belofte van God. Hij heeft beloofd genadig te zijn voor onze onrechtvaardigheid. De liefde van God voor de mensheid is niet voor degenen die gered zijn, maar voor degenen die het geschenk van verlossing nog moeten ontvangen. God heeft beloofd genadig voor ons te zijn en Hij zal ons niet veroordelen op onze zonden en wetteloze daden.

Efeziërs 1: 7

"In hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van zonden, in overeenstemming met de rijkdom van Gods genade."

Het bloed van Jezus is al voor ons vergoten. Het bloed spreekt gerechtigheid dan het bloed van Abel. Het bloed spreekt voor ons op ons moment van nood. Het bloed spreekt gerechtigheid. En in het bloed hebben we verlossing. Het bloed van Christus bemiddelt voor ons wanneer we tot God om genade roepen.

Het bloed van Christus stroomt nog steeds op Golgotha ​​en het doet nog steeds wonderen tot op heden. Het enige wat we hoeven te doen is sleutelen aan het verbond van het bloed.

Daniel 9: 9

“De Heer, onze God, is barmhartig en vergevingsgezind, ook al zijn we tegen hem in opstand gekomen.”

Hoewel we verschillende keren tegen God in opstand zijn gekomen, is God ons genadig en toont Hij nog steeds mededogen. Geprezen zij de heer die ons niet behandelt als gevolg van onze tekortkomingen. De liefde van God is ons overvloedig. We zijn niet langer onder de wet, genade heeft ons gered.

De Schrift zegt dat we geen hogepriester hebben die niet kan worden aangeraakt met het gevoel van onze zwakheid. Daarom komen we vrijmoedig tot de troon van barmhartigheid om genade van God de Vader te verkrijgen.

Jesaja 1: 18

'Kom nu, laten we de zaak afhandelen', zegt de Heer. 'Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als wol.'”

Hoe groot is uw zonde die niet vergeven kan worden? Ongeacht hoe groot onze zonden zijn, God is groot genoeg om ons onze zonden en ongerechtigheid te vergeven. De Schrift zegt dat zelfs als onze zonde zo rood als scharlaken is, ze witter zullen worden dan sneeuw, zelfs als ze rood zijn als karmozijn, ze zullen witter worden gemaakt dan wol.

Jeremia 31: 34

“Want Ik zal hun slechtheid vergeven en niet meer aan hun zonden denken.”

God heeft beloofd onze goddeloosheid te vergeven. Je hebt gehoord dat God niet de dood van een zondaar wil, maar bekering door Christus Jezus. Hij wil niet dat we sterven, hij wil ons berouw en wij kunnen ons berouw verkrijgen door Christus Jezus.

Matthew 6: 14-15

"Want als je andere mensen vergeeft als ze tegen je zondigen, zal je hemelse Vader je ook vergeven. Maar als u anderen hun zonden niet vergeeft, zal uw Vader uw zonden niet vergeven.”

Vergeving is iets geven en nemen. Als je vriendelijkheid verzamelt, ontvang je misschien ook geen genade. Maar als je andere mensen hun tekortkomingen vergeeft, is de Heer genadig om jou te vergeven. Als je andere mensen hun zonden niet vergeet, zal God in de hemel jouw zonden niet vergeven.

Efeziërs 4: 31-32

“Verlos jezelf van alle bitterheid, woede en woede, vechtpartijen en laster, samen met elke vorm van kwaadaardigheid. Wees vriendelijk en barmhartig voor elkaar, vergeef elkaar, zoals God u in Christus vergeven heeft.”

Als je barmhartigheid en vergeving van God wilt, moet je ervoor zorgen dat je niet verbitterd raakt, vervuld van woede of woede tegen een andere persoon. Wees aardig voor andere mensen, wees barmhartig voor anderen en vergeef degenen die overtredingen tegen u begaan. Dan zal je vader in de hemel je vergeven.

 

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikel10 Bijbelteksten die je moet kennen als je om genade bidt
Volgende artikel5 redenen waarom elke christen moet evangeliseren
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

2 COMMENTS

  1. Doy gracias a Dios siempre en mi corazon por encontrar tan grande vendicion en las redes como lo es esta page. Oro al senor para que la fe de este ciervo de Dios no le falle.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.