10 Bijbelteksten die je moet kennen als je om genade bidt

0
12620

Vandaag behandelen we 10 Bijbelverzen die je moet kennen als je om genade bidt. Barmhartigheid in zijn natuurlijke vorm is een combinatie van onverdiende gunst, genade en zegen. De genade van de heer kan alles doen en elke moeilijke situatie oplossen. Christus werd met mededogen bewogen en hij genas de zieken en wekte de doden op. De barmhartigheid van God voor de kinderen van Isreal maakte hen tot Gods volk, ondanks hun opstandige daad tegen God, was de genade van God nog steeds voldoende voor hen.

De genade van God is wat we nodig hebben. Wanneer God ons laat zien genade, we worden automatisch begunstigd, zegen zal ons zonder stress lokaliseren, wanneer we er een roepen, komen er duizend naar ons. Het boek van Romeinen 9:15 Want Hij zegt tegen Mozes: "Ik zal mij ontfermen over wie ik mij wil ontfermen, en ik zal mij ontfermen over wie ik medelijden zal hebben." Dit betekent dat niet iedereen de genade van God wil genieten.

Ik besluit als een orakel van God, onder de mensen die waardig zullen zijn om van Gods onverdiende genade te genieten, ik bid dat je waardig zult worden geteld in de naam van Jezus. Gebruik bij het bidden om genade de volgende bijbelverzen:


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Psalm 25: 6-7

Gedenk, o Heer, uw tedere barmhartigheden en uw goedertierenheden, want ze zijn van oudsher. Denk niet aan de zonden van mijn jeugd, noch aan mijn overtredingen; Volgens Uw barmhartigheid gedenk mij, Om Uw goedheid, o Heer.

Als je vergeving en barmhartigheid wilt voor een vreselijke zonde die je hebt begaan, is hier een bijbelvers om tot God te bidden. De barmhartigheid van de heer is van oudsher en God zal door barmhartigheid de zonde van een mens vergeten en hem of haar zegenen. Bid tot God om genade met behulp van dit bijbelvers.

 

Psalm 145: 8-9

De Heer is genadig en vol mededogen, langzaam tot toorn en groot in genade. De Heer is goed voor allen, en Zijn tedere barmhartigheden zijn over al Zijn werken.”

God is genadig, vol mededogen en langzaam tot toorn. Dit kwam duidelijk tot uiting in het verhaal van de Isrealieten. Ondanks hoeveel God voor hen heeft gedaan toen ze in Egypte waren, in de woestijn en voor de zee, verloochenden ze God nog steeds, kozen ze een gesneden beeld voor zichzelf. Maar de heer is genadig en traag tot toorn, hij leidde hen toch naar het beloofde land.

Dit bevestigt het feit dat er niemand is die de genade van God kan verdienen.

John 3: 16

Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.”

Wie heeft je verteld dat je niet in het plan van God zit. Jij was een van de redenen waarom Christus naar de aarde kwam om te sterven voor de zonden van mensen. De Schrift zegt dat God de wereld zo liefhad. God houdt van je en daarom heeft Hij Zijn zoon gestuurd om aan het kruis te sterven, zodat je gered kunt worden. Het was door de genade van God dat Christus naar de wereld kwam.

Nu kun je om genade roepen door de naam van Jezus te gebruiken.

Efeziërs 2: 4-5

Maar God, die rijk is aan barmhartigheid, heeft ons vanwege Zijn grote liefde waarmee Hij ons heeft liefgehad, zelfs toen we dood waren door de overtredingen, ons levend gemaakt samen met Christus (door genade bent u gered) ... "

God is rijk aan barmhartigheid. Als je om genade bidt, gebruik dan dit Bijbelvers voor gebeden. Hij hield eerst van ons, daarom is Zijn genade altijd zeker over ons. Zelfs toen we zondaars waren, is Christus voor ons gestorven. Dit is genade, zodat we niet omkomen in het graf van de zonde.

Deuteronomium 4: 31

De HERE, uw God, is een barmhartig God. Hij zal je niet in de steek laten, je vernietigen, of de belofte aan je voorouders vergeten die hij gezworen heeft te houden.

Heb je het gevoel dat je in de steek gelaten bent. Hier is een bijbelvers om de genade van God aan te trekken. De Schrift zegt dat God genadig is en dat Hij u niet in de steek zal laten, noch de belofte die Hij aan de vaderen heeft gedaan, zal vergeten. God beloofde Abraham, het verbond dat zich uitstrekte tot Isaak, daarna Jacob voordat het Eminent werd in het leven van de Isrealieten.

Hebreeën 4: 14-16

Als we dan zien dat we een grote Hogepriester hebben die door de hemel is gegaan, Jezus de Zoon van God, laten we dan vasthouden aan onze belijdenis. Want we hebben geen Hogepriester die niet kan meevoelen met onze zwakheden, maar die in alle opzichten werd verzocht zoals wij, maar zonder zonde. Laten we daarom vrijmoedig tot de troon van genade komen, opdat we barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om te helpen in tijden van nood.”

God is genadig. Je hoeft niet rein of rechtvaardig te zijn voordat je met God kunt communiceren, Christus heeft die grens overschreden. We hebben geen Hogepriester die niet kan meevoelen met onze zonde. We kunnen naar de troon gaan met de zekerheid dat we genade zullen schenken. Smeek God om genade met dit vers.

Titus 3: 4-6

Maar toen de goedheid van God, onze Verlosser en Zijn liefde voor de mensheid verschenen, heeft Hij ons gered, niet op basis van daden die we in gerechtigheid hebben gedaan, maar volgens Zijn genade, door de wassing van wedergeboorte en vernieuwing door de Heilige Geest, die Hij rijkelijk over ons heeft uitgestort door Jezus Christus, onze Heiland.

We worden niet gered door de omvang van onze goede daden door de genade van de Allerhoogste. Hij wast de zonde van een hele generatie weg en maakt ons weer heel. Onze geest wordt vernieuwd door de kracht van de heilige geest. Dit alles gebeurde niet door de omvang van onze goede daden, maar door de genade van God.

1 Timothy 1: 16

Maar juist om die reden werd mij barmhartigheid getoond, zodat in mij, de ergste zondaar, Christus Jezus zijn immense geduld zou tonen als een voorbeeld voor degenen die in hem zouden geloven en het eeuwige leven zouden ontvangen.

Jezus is barmhartig. Hij kwam ter wereld door de barmhartigheid van de vader en Hij is zelf nog steeds barmhartig. Als Jezus met mededogen wordt bewogen, moeten er grote daden gebeuren.

Psalm 103: 10-12 

Hij behandelt ons niet zoals onze zonden verdienen en vergeldt ons niet overeenkomstig onze ongerechtigheden. Want zo hoog als de hemelen boven de aarde zijn, zo groot is zijn liefde voor hen die hem vrezen; zo ver als het oosten is van het westen, zo ver heeft Hij onze overtredingen van ons verwijderd.

God denkt of handelt niet als een mens. De Schrift zegt dat als de hemel ver van de aarde is, zo groot is Zijn liefde voor degenen die Hem vrezen. God houdt van ons en daarom toont Hij mededogen en barmhartigheid wanneer we ze nodig hebben. Als je om de genade van God zoekt, gebruik dan deze passage uit de Schrift om te bidden.

Klaaglieden 3: 22

De trouwe liefde van de HEER houdt nooit op! Zijn barmhartigheden houden nooit op.

Dit is de Schrift die ons vertelt in hoeverre de liefde en barmhartigheid van God voor de mensheid is. God is trouw. Mensen kunnen opscheppen over hun geld, ze kunnen opscheppen over hun rijkdom, maar alleen God kan opscheppen over Zijn gerechtigheid. Zijn liefde kent geen grenzen, zo duurt ook Zijn barmhartigheid van generatie op andere.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.