10 Bijbelteksten waarmee je moet bidden als je genezing nodig hebt

0
13461

Vandaag hebben we te maken met 10 Bijbelverzen waarmee je moet bidden wanneer je dat nodig hebt genezing. Het woord van God is de autoriteit waarop we vertrouwen. Dit wetende geeft ons een speciaal soort vertrouwen wanneer we worden bedreigd door ziekte, mens of geest. De Schrift verklaarde dat wie spreekt en het gebeurt wanneer God niet heeft gesproken? God alleen is God en Zijn woorden zijn efficiënt. Hij is geen man om te liegen en evenmin is hij de mensenzoon om zich te bekeren.

Als je om genezing bidt, is het belangrijk om te bidden met het woord van God. Het maakt het genezingsproces niet alleen snel, het geeft ons ook de zekerheid dat we door de kracht van God zullen worden genezen. Als je bidt om genezing, zijn hier tien bijbelverzen waarmee je moet bidden:

Revelation 21: 4 

En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch gekrijt, noch pijn zal meer zijn: want de vroegere dingen zijn voorbijgegaan.

God heeft beloofd de tranen van ons gezicht af te vegen. Ziekte kan een oneindige tranen van pijn veroorzaken. Ziekte kan ook de dood tot gevolg hebben. Maar God heeft beloofd de tranen en de dood weg te nemen. Bid met dit vers om genezing. Gebruik het woord van God, Hij eert Zijn woord.

Jeremia 33: 6 

Zie, Ik zal het gezondheid en genezing brengen, en Ik zal hen genezen, en zal hun de overvloed van vrede en waarheid openbaren.

Waarom worstelt u om genezing te krijgen als God er al voorzieningen voor heeft getroffen? Dit is een verbond van genezing dat God voor ons Zijn volk heeft gemaakt. Het enige wat we hoeven te doen is sleutelen aan het verbond. Ik zal gezondheid en genezing brengen en ik zal ze genezen. Hij heeft beloofd ons te genezen van allerlei ziekten. Bid om genezing met deze tekst.

Psalmen 103: 1-5 

Zegen de HEER, o mijn ziel: en alles wat in mij is, zegen zijn heilige naam. Looft de HEER, o mijn ziel, en vergeet al zijn weldaden niet: die al uw ongerechtigheden vergeeft; die al uw ziekten geneest; Die uw leven verlost van vernietiging; die u kroont met goedertierenheid en tedere barmhartigheden; Die uw mond verzadigt met goede dingen; zodat uw jeugd wordt vernieuwd als die van een arend.

De Schrift laat ons begrijpen dat God de lofprijzingen van Zijn volk bewoont. Als je ziek bent, prijs God dan voor genezing. Zegen de naam van de Heilige van Israël met deze passage uit de Schrift en wacht op uw genezingen.

Jeremia 17: 14 

Genees mij, HEER, en ik zal genezen zijn; red mij, en ik zal gered worden: want Gij zijt mijn lof.

Bid om genezing met deze tekst. Vraag om genezing. Een van de redenen waarom veel mensen nog steeds wegkwijnen in de pijn van ziekte, is omdat ze hebben geweigerd God om genezing te vragen. De Schrift zegt: vraag en het zal je gegeven worden. Als je ziek bent, leun dan niet achterover en verwacht een wonderbaarlijke genezing, je moet erom eisen. Bid tot God om genezing met deze tekst en verwacht je wonder.

Exodus 15: 26 

En zei: Indien u ijverig luistert naar de stem van de HEERE, uw God, en doet wat recht is in zijn ogen, en luistert naar zijn geboden en al zijn inzettingen onderhoudt, zal ik geen van deze ziekten op u, die ik over de Egyptenaren heb gebracht; want Ik ben de HEERE die u geneest.

Als er tegenspoed tegen mensen opkomt, moet je God eraan herinneren dat Hij heeft beloofd dat hij jou en je gezin geen plaag of ziekte zal bezorgen. Het woord zegt dat als je naar de stem van de Heer luistert en doet wat goed is in Zijn ogen, Hij je zal bevrijden van de verschrikkelijke kwellingen die de mensen treffen.

Exodus 23: 25 

En gij zult den HEERE, uw God, dienen, en Hij zal uw brood en uw water zegenen; en ik zal de ziekte uit uw midden wegnemen.

Ga niet op zoek naar genezing waar er geen is. De Schrift zegt dat als u de heer, uw God, zult dienen, en hij uw brood en uw water zal zegenen; en neem de ziekte uit uw midden weg. God heeft beloofd dit te doen, bid voor de manifestatie van deze belofte in uw gebeden.

2 Chronicles 7: 14 

Als mijn volk, dat door mijn naam wordt genoemd, zich zal vernederen en bidden en mijn aangezicht zoeken en zich afkeren van hun goddeloze wegen; dan zal ik uit de hemel horen en hun zonden vergeven en hun land genezen.

Als je genezing nodig hebt voor het land of de gemeenschap waar je woont, gebruik dan deze tekst voor gebed. Dit is een belofte van God. Als mijn volk, dat door mijn naam wordt genoemd, zich zal vernederen en bidden en mijn aangezicht zoeken, en zich afkeren van hun goddeloze wegen; dan zal ik uit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen. Ons land zal worden genezen in de naam van Jezus.

Jeremia 30: 17

Maar ik zal je weer gezond maken en je wonden genezen', zegt de HEER.

Je wonden zullen genezen en je ontsporende gezondheid zal worden hersteld. Dit is een belofte van God. Hij heeft beloofd onze gezondheid te herstellen en onze wonden te helen. We moeten altijd aan de beloften van God denken als we bidden. We bidden tot God met Zijn woorden en beloften.

Isaiah 40: 29-31

Hij geeft kracht aan de zwakken, en aan hen die geen macht hebben, doet Hij kracht toenemen... Zij die op de HEER wachten, zullen hun kracht vernieuwen; zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen rennen en niet moe worden, zij zullen lopen en niet verslappen.”

Als je zwak bent en je kracht faalt, bid dan om kracht. De Schrift zegt dat zij die op de Heer wachten, hun kracht zullen vernieuwen. Uw kracht zal u niet in de steek laten in de naam van Jezus.

1 Peter 2: 24

Hij heeft zelf onze zonden in zijn lichaam aan de boom gedragen, opdat wij zouden sterven voor de zonde en leven voor de gerechtigheid. Door zijn wonden bent u genezen.”

Zelfs voordat die ziekte begon, heeft Christus al onze ziekten genezen. De Schrift zegt dat hij al onze zwakheden op zich heeft genomen en al onze ziekten heeft genezen. Bid voor snelle genezing.

Gebed

Ik besluit als een orakel van God, als je een of twee van deze geschriften gebruikt om te bidden, zal snelle genezing tot je komen in de naam van Jezus. Ik besluit door het gezag van de hemel, uw ziekte zal worden weggenomen in de naam van Jezus.

Vorig artikel5 Bijbelteksten die je moet onthouden en waarom
Volgende artikel10 Bijbelteksten die je moet kennen als je om genade bidt
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.