Psalm 18 Betekenis vers voor vers

0
11095

 

Vandaag behandelen we Psalm 18, wat vers voor vers betekent. Deze psalm is een combinatie van: Dankzegging en waardering voor wat God heeft gedaan en dingen die Hij zou kunnen doen. Als je echt de aard van God begrijpt, zul je de echtheid van deze Psalm kennen.

We bidden dat terwijl we op het punt staan ​​deze tekst te analyseren, de geest van de Heer ons begrip zal openen in de naam van Jezus. Ik besluit met het gezag van de hemel dat vlees geen plaats in onze gedachten zal vinden in de naam van Jezus. De geest van goddelijkheid die de diepe dingen van God onthult, zal met ons werken als we verder gaan in de naam van Jezus.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Ik zal van u houden, o Heer, mijn kracht. De Heer is mijn rots, en mijn vesting, en mijn verlosser; mijn God, mijn kracht, op wie ik zal vertrouwen; mijn schild, en de hoorn van mijn redding, en mijn hoge toren. Ik zal de Heer aanroepen, die het waard is geprezen te worden: zo zal ik gered worden van mijn vijanden. Het verdriet van de dood omgaf me, en de stromen van goddeloze mensen maakten me bang. De smarten van de hel omringden mij: de strikken van de dood hielden mij tegen. In mijn nood riep ik de Heer aan en riep tot mijn God: hij hoorde mijn stem uit zijn tempel, en mijn roep kwam voor hem, zelfs in zijn oren. Toen beefde en beefde de aarde; ook de fundamenten van de heuvels bewogen en wankelden, omdat hij verbolgen was. Er ging rook op uit zijn neusgaten, en vuur uit zijn mond verslond: kolen werden er door ontstoken. Hij boog ook de hemelen, en daalde neer: en duisternis was onder zijn voeten. En hij reed op een cherubijn en vloog: ja, hij vloog op de vleugels van de wind. Hij maakte duisternis tot zijn geheime plaats; zijn paviljoen om hem heen waren donkere wateren en dikke wolken van de lucht. Bij de helderheid die voor hem lag, gingen zijn dikke wolken voorbij, hagelstenen en vurige kolen.

Deze eerste paar verzen legden de nadruk op de kracht van God. De psalmist verklaarde zijn liefde voor God vanwege de wonderbaarlijke dingen die de heer heeft gedaan. Hij verklaarde dat hij in zijn nood tot de heer riep en dat de heer hem redde. Met de kracht van Zijn rechterhand verteerde Hij zijn vijanden.

God is zo machtig en Hij staat altijd klaar om zijn volk te redden. Zij die de naam van de heer aanroepen, zullen zich niet schamen. Als we in de problemen zitten, is dit een psalm van hoop voor ons allemaal dat God ons van onze problemen kan redden. We hoeven alleen Zijn naam aan te roepen en we zullen gered worden.

De Heer donderde ook in de hemelen, en de Allerhoogste gaf zijn stem; hagelstenen en vurige kolen. Ja, hij zond zijn pijlen uit en verstrooide ze; en hij schoot bliksemschichten uit en bracht ze in verwarring. Toen werden de kanalen van wateren gezien, en de grondvesten van de wereld werden ontdekt op uw berisping, o Heer, op het blazen van de adem van uw neusgaten. Hij stuurde van boven, hij nam me mee, hij trok me uit vele wateren. Hij heeft mij verlost van mijn sterke vijand en van hen die mij haatten: want ze waren te sterk voor mij. Ze verhinderden mij op de dag van mijn rampspoed: maar de Heer was mijn verblijf. Hij bracht mij ook naar een grote plaats; hij heeft me verlost, omdat hij blij met me was. De Heer heeft mij beloond naar mijn gerechtigheid; naar de reinheid van mijn handen heeft hij mij vergolden. Want ik heb de wegen van de Heer onderhouden en ben niet goddeloos van mijn God afgeweken. Want al zijn oordelen waren voor mijn aangezicht, en ik heb zijn inzettingen niet van mij weggedaan. Ik was ook oprecht voor hem, en ik behoedde mij voor mijn ongerechtigheid. Daarom heeft de Heer mij vergolden naar mijn gerechtigheid, naar de reinheid van mijn handen in zijn ogen.

U hebt gehoord dat de kwellingen van de rechtvaardigen talrijk zijn, maar de heer is getrouw om hem van dit alles te redden. Hij zou je vijanden vernietigen met hagelstenen en vurige kolen. Men moet echter trouw zijn aan de heer en rechtvaardig zijn. In een gedeelte van de Schrift staat dat God u zal belonen volgens mijn gerechtigheid en reinheid in mijn handen.

We moeten ervoor zorgen dat het werk van onze handen schoon is. De Schrift zegt dat als de weg van een mens God behaagt, Hij ervoor zal zorgen dat hij genade vindt in de ogen van mensen. Als onze wegen de vader behagen, zullen we niet alleen gunst vinden in de ogen van mensen, maar ook in de ogen van God.

Met de barmhartigen zult u uzelf barmhartig tonen; met een oprecht man zult u uzelf oprecht tonen; Met het zuivere zult u uzelf rein tonen; en met de weerzin zult gij uzelf weerzinwekkend tonen. Want Gij zult het ellendige volk redden; maar zal hoge looks naar beneden halen. Want Gij zult mijn kaars aansteken: de Heer, mijn God, zal mijn duisternis verlichten. Want bij u ben ik door een troep gelopen; en bij mijn God ben ik over een muur gesprongen. Wat God betreft, zijn weg is volmaakt: het woord van de Heer wordt beproefd: hij is een schild voor iedereen die op hem vertrouwt. Want wie is God behalve de Heer? of wie is een rots behalve onze God? Het is God die mij omgordt met kracht en mijn weg volmaakt maakt. Hij maakt mijn voeten als achterpoten, en zet mij op mijn hoogten. Hij leert mijn handen oorlog voeren, zodat een stalen boog door mijn armen wordt gebroken. Gij hebt mij ook het schild uws heils gegeven; en uw rechterhand heeft mij staande gehouden, en uw zachtmoedigheid heeft mij groot gemaakt.

God behandelt ons op dezelfde manier als wij anderen behandelen. U weet dat een deel van het gebed van de Heer luidde dat vergeef ons onze haarlokken zoals wij degenen vergeven die tegen ons overtreden. Wanneer wij andere mensen vergeven, zal God ook onze zonden vergeven. Evenzo, wanneer we barmhartigheid tonen aan andere mensen, zal God ook barmhartig zijn voor ons.

Deze verzen gaven net aan hoe God met ons omgaat als wij ons voor Hem stellen.

Gij hebt mijn stappen onder mij vergroot, zodat mijn voeten niet weggleden. Ik heb mijn vijanden achtervolgd en ze ingehaald; ik heb me ook niet meer omgedraaid voordat ze waren verteerd. Ik heb ze verwond dat ze niet konden opstaan: ze zijn onder mijn voeten gevallen. Want gij hebt mij met kracht omgord tot de strijd; gij hebt onder mij onderworpen degenen die tegen mij opstonden. Gij hebt mij ook de nekken van mijn vijanden gegeven; opdat ik hen zou vernietigen die mij haten. Ze riepen, maar er was niemand om hen te redden: zelfs tot de Heer, maar hij antwoordde niet. Toen sloeg ik ze klein als het stof voor de wind: ik wierp ze uit als het vuil in de straten. Gij hebt mij verlost van het streven van het volk; en Gij hebt mij het hoofd van de heidenen gemaakt: een volk dat ik niet ken, zal mij dienen. Zodra zij van mij horen, zullen zij mij gehoorzamen: de vreemdelingen zullen zich aan mij onderwerpen. De vreemdelingen zullen verdwijnen en uit hun nabije plaatsen bevreesd worden. De Heer leeft; en gezegend zij mijn rots; en laat de God mijns heils verheven worden. Het is God die mij wreekt en de mensen onder mij onderwerpt. Hij verlost mij van mijn vijanden: ja, gij verheft mij boven degenen die tegen mij opstaan: gij hebt mij verlost van de gewelddadige man. Daarom zal ik u danken, o Heer, onder de heidenen, en uw naam loven. Grote verlossing geeft hij aan zijn koning; en laat zien genade aan zijn gezalfde, aan David, en aan zijn zaad in eeuwigheid.

Vanwege de grote zegeningen en verlossing van de Heer dankt de psalmist God. Thanksgiving ontgrendelt de deur van een bovennatuurlijke doorbraak voor ons. Als we de Heer danken, ontsluiten andere zegeningen die nog aan ons moeten worden vrijgegeven.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelPsalm 78 Betekenis vers voor vers
Volgende artikel5 Bijbelteksten die je moet onthouden en waarom
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.