5 belangrijke effecten van Goliath in het leven van een gelovige

0
8388

Vandaag zullen we onderwijzen over de 5 significante effecten van Goliath in het leven van een gelovige. Eerst moeten we een levendige definitie geven van wat Goliath betekent. Goliath is niet alleen een grote reus die mensen intimideert, zoals de Bijbel uitlegt in het boek 1 Samuël hoofdstuk 17. Goliath is meer dan een fysieke representatie van een onderdrukker, Goliath is een demonische kracht die de vooruitgang van een ander beperkt. Dit betekent dat Goliath niet groot of groot hoeft te zijn voordat ze Goliath kunnen worden genoemd. Als ze eenmaal in staat zijn om een ​​ander tot slaaf te maken, te verarmen of te onderwerpen aan een leven van kwelling, zijn ze Goliath.

Helaas hebben veel gelovigen Goliaths in hun leven en ze weten het niet. Ondanks Abrahams relatie met God, had hij te kampen met de demon van onvruchtbaarheid. Die onvruchtbaarheid was een Goliath die het Abraham onmogelijk maakte om kinderen te krijgen. Zo groot als Mozes was, werd hij overweldigd door de geest van woede. Het was diezelfde woede die hem ervan weerhield om naar het beloofde land te gaan. Voor andere mensen kan hun Goliath een mislukking zijn, het kan armoede zijn, het kan een vroegtijdige dood zijn of iets anders.

Toen Daniël tot God bad, werd het antwoord op zijn gebeden door een engel gestuurd. De prins van Perzië hield de engel tegen dat Daniël geen antwoord op zijn gebeden kon krijgen. Maar Daniël stopte niet met bidden totdat er een andere engel werd gestuurd om degene die gevangen werd gehouden te bevrijden, zodat hij Daniëls verhoorde gebeden kan afleveren. Goliath zou een belemmering kunnen zijn voor het geluk, de gezondheid of de rijkdom van wie dan ook.

Goliath was in het leven van de Isrealieten een grote onderdrukker. Hij zou elke ochtend en avond naar buiten komen om de kinderen van Isreal uit te dagen voor een gevecht, toen alle mannen van Isreal hem zagen, vluchtten ze voor hem. Ze waren enorm bang voor zijn intimiderende lengte en stoere uiterlijk.

Soms kan de Goliath in ons leven zo duidelijk zijn dat we weten dat we gekweld of onderdrukt worden. Andere keren voeren ze in het geheim hun taken uit op een subtiele manier waar we zelfs geen nota van zouden nemen. Ondertussen is het heel goed om een ​​Goliath snel genoeg op te merken om er een gebedsaltaar tegen op te richten. Als je wilt weten of je leven wordt verstoord door de aanwezigheid van een Goliath, pas dan op voor deze tekenen:

Gebeden worden niet beantwoord


Een van de significante effecten van een Goliath in het leven van een gelovige zijn onbeantwoorde gebeden. We bidden met geloof tot God dat hij bestaat en hopen dat Hij luistert en ons antwoord geeft. Dit was ook het geval bij Daniël.

Het boek Daniël 10 legt uit hoe Daniël vurig tot God bad. God hoorde zijn gebeden vanuit de hemel en stuurde een engel om zijn gebeden te verhoren. De engel werd echter 21 dagen lang tegengewerkt door de prins van Perzië. De engel zou voor het leven op de plek zijn gebleven, maar omdat Daniël volhardde in gebed. God moest engel Michael sturen om de engel te bevrijden die door de prins van Perzië werd vastgehouden.

God hoort ons als we bidden. Soms is de reden dat we geen antwoord op ons gebed hebben gekregen vanwege de aanwezigheid van een Goliath in ons leven die als een belemmering staat. Als je bidt en geen antwoord krijgt, is dat een teken dat er een Goliath in je leven is.

Onderdrukt door financiële behoefte


De Schrift zegt dat God in heerlijkheid in mijn behoeften zal voorzien in overeenstemming met Zijn rijkdom, door Christus Jezus. Er moet in onze financiële behoeften worden voorzien. Niet automatisch zoals veel predikers u willen doen geloven. De Bijbel zegt dat een man ijverig in zijn werken ziet, hij zal voor koningen staan ​​en niet alleen maar.

Je zou echter sommige gelovigen zien zwoegen, hun leven en alles aan hun werken wijden, maar toch weelderig zijn in armoede. Dit is een teken van een Goliath. Het is belangrijk om te weten dat Goliath een hinderpaal en een grote kwelgeest is. Als je werkt en je krijgt de beloning van je zweet niet, dan staat er een Goliath op de foto tussen jou en welvaart.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Gekweld door ziekte


Het bloed van Christus is voldoende om allerlei ziekten te genezen. Als je leven echter wordt geplaagd door een vreselijke ziekte die elke orthopedische aandacht tart, is dat een teken dat er een Goliath in je leven is.

De Schrift zegt dat we door Zijn striemen zijn genezen. Christus heeft al onze zwakheden op zich genomen en al onze ziekten genezen. Dit betekent dat, lang voordat we werden geboren, Christus ons heeft genezen. Dit is een permanent verbond voor ons, een Goliath kan voorkomen dat het verbond in vervulling gaat.

Wanneer je de zonde kunt overwinnen


Er zijn mensen wiens Goliath zonde is. De Bijbel heeft ons laten begrijpen dat de oren van de Heer niet te zwaar zijn om ons te horen, maar het is onze zonde die de grens tussen ons en God heeft geschapen.

Voor sommige gelovigen is hun Goliath zonde. Hoe meer ze proberen weg te blijven van zonde en ongerechtigheid, hoe dieper ze erin vallen. Als je merkt dat je God keer op keer om vergeving hebt gesmeekt voor een bepaalde zonde, wordt het tijd om dat zaad van zonde in je leven te doden.

 

Wanneer je bang bent


Want God heeft ons niet de geest van angst gegeven, maar van Zoonschap om Ahba vader te roepen.

De mannen van Isreal waren zeer doodsbang bij het zien van Goliath. Niemand durfde hem uit te dagen. Telkens als hij aan het opscheppen is, vluchten alle mannen van Isreal voor hem weg. Een van de logica's van een Goliath is om ons leven met angst te berokkenen. Het doet ons vergeten dat we zijn geadopteerd als zonen en dochters van het heil.

Soms kan het angst zijn dat God onze zonden niet kan vergeven. We zijn erg bang om in de tegenwoordigheid van de heer te gaan. Ondertussen zegt de Schrift dat we geen hogepriester hebben die niet kan worden aangeraakt met het gevoel van onze zwakheid. Hebreeën 4:15-16 Want wij hebben geen Hogepriester die niet kan meevoelen met onze zwakheden, maar die in alle opzichten verzocht werd zoals wij, maar zonder zonde. Laten we daarom vrijmoedig tot de troon van genade komen, opdat we genade en genade vinden om te helpen in tijden van nood.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten om te bidden voordat je naar de ambassade gaat
Volgende artikelGebedspunten tegen de Goliath in mijn leven
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.