Bijbelse lessen om te leren uit het verhaal van Judas Iskariot en apostel Petrus

0
9411

Vandaag zullen we bijbelse lessen leren uit het verhaal van Judas Iskariot en apostel Petrus. Zowel Judas Iskariot als Apostel zijn discipelen van Jezus Christus. Hoewel de Schrift maar weinig verslag doet van het leven van Judas Iskariot, bevat de Schrift genoeg details over het leven van Petrus. Desalniettemin, ongeacht hoeveel verslag hun leven de Bijbel kan geven, was er iets eigenaardigs aan deze twee apostelen: ze speelden allebei een integrale rol in het leven van Jezus Christus.

Sommige stromingen waren van mening dat Judas Iskariot meer gevierd zou moeten worden dan apostel Petrus, omdat hij de verantwoordelijkheid voor zijn daden op zich nam door zelfmoord te plegen. Eén ding was relevant over de betekenis van deze twee discipelen voor het leven van Christus, ze allebei verraden Jezus. Judas verraadde Christus vanwege zijn liefde voor geld, terwijl Petrus Christus verraadde uit angst. Laten we het leven snel analyseren en de belangrijke lessen benadrukken die uit hun leven kunnen worden afgeleid.

Peter had een kwestie van geloof


Eén ding was eigenaardig aan het verraad van Christus door apostel Petrus. Voordat de gebeurtenis plaatsvond, zei Jezus tegen Petrus dat hij hem de volgende ochtend driemaal zou verloochenen voordat de haan kruipt. Het boek van Mattheüs 26:34 Jezus zei tegen hem: "Voorwaar, Ik zeg u dat u Mij deze nacht, voordat de haan kraait, driemaal zult verloochenen." Ondanks dat hij voortijdig was gewaarschuwd, verraadde Petrus nog steeds Christus Jezus.

Nadat Jezus door zijn aanvallers was meegenomen, werd hij onder hen vreselijk geslagen en schandelijk bespot. Petrus werd gezien dicht bij de plaats van het evenement en werd uitgedaagd om een ​​van Jezus' discipelen te zijn. Nadat de apostel Petrus de kwelling had gezien die Christus doormaakte, wist hij dat hetzelfde zou gebeuren met iedereen die zich met Christus identificeert. Meteen ontkende Petrus Jezus dat hij hem nog nooit eerder had gezien. Hij werd opnieuw gevraagd en Petrus ontkende nog steeds Christus en de derde keer ontkende hij nog steeds dat hij Christus kende of iets met hem te maken had.

Petrus had een geloofskwestie en daarom kon hij op dat moment niet naast Christus staan. Herinner u toen Christus op het water wandelde. Mattheüs 14:26-31 Kort voor zonsopgang ging Jezus naar hen toe, wandelend op het meer. 26 Toen de discipelen hem op het meer zagen lopen, schrokken ze. 'Het is een geest,' zeiden ze en schreeuwden het uit van angst. Maar Jezus zei onmiddellijk tegen hen: „Houd moed! Ik ben het. Wees niet bang.' 'Heer, als u het bent,' antwoordde Petrus, 'zeg me dan dat ik over het water naar u toe moet komen.' 'Kom,' zei hij. Toen stapte Petrus uit de boot, liep over het water en kwam naar Jezus toe. 30 Maar toen hij de wind zag, werd hij bang en begon te zinken en riep: "Heer, red mij!" Meteen stak Jezus zijn hand uit en greep hem. 'Kleingelovige,' zei hij, 'waarom heb je getwijfeld?'

Apostel Petrus had zijn gebrek aan geloof getoond toen Jezus hem beval op water te lopen. Ondanks dat hij op het water liep, twijfelde Peter nog steeds of hij echt op het water aan het werk was en toen hij de wind zag, werd zijn blik op Christus verschoven en begon hij te zinken.

Les: We moeten omgaan met elke vorm van ongeloof en gebrek aan geloof. De Schrift zegt Hebreeën 11:6 Maar zonder geloof is het onmogelijk Hem te behagen, want wie tot God komt, moet geloven dat Hij bestaat en dat Hij een beloner is van wie Hem ijverig zoeken. Werk aan je geloof.

Judas Iskariot heeft karakterprobleem


Elke man heeft zijn zwakte, de zwakte van Judas Iskariot is zijn liefde voor geld. Van een man met een twijfelachtig karakter als Judas Iskariot zou je niet veel van hem verwachten. In de tijd van Christus op aarde hebben mensen geld ingezameld voor zijn bediening. Dit geld werd onder de hoede van Judas Iskariot gehouden. In eerste instantie ging het goed met het geld. Hij kon echter niet lang doorgaan omdat het zijn karakter is om overweldigd te worden door geld.

Het duurde niet lang voordat Judas begon te stelen uit de beurs die bedoeld was om te sparen voor de bediening van Christus Jezus. Johannes 12:6 Dit zei hij, niet dat hij voor de armen zorgde; maar omdat hij een dief was, en de zak had, en ontbloot wat daarin was gedaan. Je hebt vast het populaire spraakgebruik gehoord dat de liefde voor geld de wortel van het kwaad is. Judas Iskariot liefde voor geld deed hem het ondenkbare doen. Hij verraadde Christus en verkocht hem voor dertig zilverlingen. Hij gaf Christus uit aan zijn aanvallers vanwege geld.

Les: In het leven, terwijl we uitblinken in ons gebied van kracht, moeten we onze ogen niet sluiten voor ons gebied van zwakte. De zwakte waaraan we vandaag niet werken, kan ons morgen ruïneren.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Apostel Petrus vond zijn weg terug naar het kruis, Judas niet


Het gewicht van hun zonden is bijna hetzelfde, maar het einde van dit alles maakt het verschil. Nadat Petrus Christus had verraden, was hij zo schuldig dat hij tranen vergiet. Hij liet zich echter niet zo zwaar belasten door schuld dat hij de troon van genade niet kon vinden. Hij ging berouwvol weg en keerde nooit meer terug in die zonde. Onthoud dat de Schrift zegt in het boek van Ezechiël 18:23 Heb ik er enig genoegen in dat de goddelozen sterven?” zegt de Heere HEERE, “en niet dat hij zich van zijn wegen zou afkeren en leven? Bekering is alles wat je nodig hebt om je weg naar de troon van genade te vinden.

Want God schept geen behagen in brandoffers, de offers van God zijn een gebroken geest, een gebroken en verslagen hart zal God niet verachten. Dit betekent dat ons berouw heel belangrijk is bij het zoeken naar vergeving.

Judas Iskariot daarentegen werd overweldigd door schuldgevoelens. Hij werd verteerd door de schuld dat hij naar God kon terugkeren om genade. In plaats daarvan ging hij weg en pleegde zelfmoord en nam het recht in zijn handen. Judas moet gedacht hebben dat de dood het enige goede was dat hij op dat moment kon doen, maar God schept geen behagen in de dood van een zondaar maar berouw door Christus Jezus.

Les: Hoe groot onze zonde ook is, we moeten streven naar bekering. Hij die zijn zonden belijdt en er berouw over heeft, zal barmhartigheid vinden. We moeten oprecht berouw hebben. God is genadig genoeg om ons al onze zonden te vergeven.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikel10 gebedspunten voor pasgeboren baby
Volgende artikelGebedspunten om te zeggen voordat je naar een interview gaat
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.