Psalm 51 Betekenis vers voor vers

0
11717

Vandaag gaan we op ontdekkingstocht Psalm 51 betekent vers voor vers en we vertrouwen erop dat de heilige geest ons zal helpen recht te doen aan deze tekst. Laten we, vlak voordat we beginnen, bidden. Onze hemelse vader, we prijzen je voor dit prachtige moment dat je ons hebt geschonken om een ​​geweldige dag als deze te zien, we danken je omdat je ons schild en schild bent geweest, moge je naam worden verheven. Heer, terwijl we uw woord ingaan, bidden we dat de heilige geest uw woord aan ons zal dienen in de naam van Jezus. We plaatsen onszelf onder de leiding van de heilige geest, we vragen dat je ons leert en dingen voor ons afbreekt in de naam van Jezus. Vader, laat dit woord uiteindelijk niet tegen ons staan, maar laat ons erdoor bevrijd worden van de macht van de zonde in de naam van Jezus.

Heb medelijden met mij, o God,
Volgens Uw goedertierenheid;
volgens de veelheid van Uw tedere barmhartigheden,
Wis mijn overtredingen uit. Was mij grondig van mijn ongerechtigheid,
En reinig mij van mijn zonde. want ik erken mijn overtredingen,
En mijn zonde ligt altijd voor mij. Tegen U, U alleen, heb ik gezondigd,
En deed dit kwaad in Uw ogen-
Dat je gevonden mag worden net als je spreekt,
En onberispelijk wanneer U oordeelt. Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren,
En in zonde ontving mijn moeder mij. Zie, U verlangt naar waarheid in het binnenste,
En in het verborgen deel zult U mij wijsheid laten kennen. Zuiver mij met hysop, en ik zal rein zijn;
Was mij, en ik zal witter zijn dan sneeuw. Laat mij vreugde en blijdschap horen,
Dat de botten die U hebt gebroken zich mogen verheugen. Verberg Uw aangezicht voor mijn zonden,
En wist al mijn ongerechtigheden uit. Schep in mij een rein hart, o God,
En vernieuw een standvastige geest in mij. Werp mij niet weg van Uw tegenwoordigheid, en neem Uw Heilige Geest niet van mij weg. Geef mij de vreugde van Uw redding terug,
En steun mij door Uw edelmoedige Geest. Dan zal ik overtreders Uw wegen leren,
En zondaars zullen zich tot U bekeren. Verlos mij van de schuld van bloedvergieten, o God,
De God van mijn redding,
En mijn tong zal luid zingen van Uw gerechtigheid. O Heer, open mijn lippen,
En mijn mond zal Uw lof verkondigen. Want U verlangt geen offer, anders zou ik het geven;
Je hebt geen behagen in brandoffers. De offers van God zijn een gebroken geest, een gebroken en verslagen hart -
Deze, o God, zult U niet verachten. Doe goed in Uw welbehagen aan Sion;
Bouw de muren van Jeruzalem. Dan zult u tevreden zijn met de offers van gerechtigheid,
Met brandoffer en heel brandoffer;
Dan zullen zij stieren op Uw altaar offeren.


Psalm 51 spreekt boekdelen over iemand die zich al lang wentelt in het gif van de zonde. Iemand wiens leven en bestaan ​​is ontsierd door de macht van de zonde. Deze Psalm spreekt boekdelen over iemand die gerechtigheid verlangt in zijn ruwe vorm, iemand die zichzelf niet ziet als een waardig persoon voor God. Deze psalm weerspiegelt het leven van iemand die God om genade smeekt.

Laten we voor een beter begrip dit Psalmboek in verzen analyseren.

Heb medelijden met mij, o God,
Volgens Uw goedertierenheid;
volgens de veelheid van Uw tedere barmhartigheden,
Wis mijn overtredingen uit. Was mij grondig van mijn ongerechtigheid,
En reinig mij van mijn zonde.

Deze eerste paar verzen van de Schrift weerspiegelen het leven van iemand die om genade smeekt. Heb medelijden met mij naar uw goedertierenheid, naar de veelheid van uw tedere barmhartigheden. De genade van de heer is oneindig. Het boek van Psalm 136 zegt dank aan de Heer want Hij is goed en Zijn genade duurt voor altijd. De genade van de heer kent geen einde.


Het tweede vers laat zien dat alleen God in staat is om onze zonden weg te wassen door het bloed van Zijn eniggeboren Zoon Jezus Christus. Het is het bloed van Christus dat voldoende is om ongerechtigheden weg te wassen. Dit vers erkent dat niets anders de zonde van de mens kan wegwassen behalve God.

want ik erken mijn overtredingen,
En mijn zonde ligt altijd voor mij. Tegen U, U alleen, heb ik gezondigd,
En deed dit kwaad in Uw ogen-
Dat je gevonden mag worden als je spreekt, en onberispelijk als je oordeelt.

De Schrift zegt in het boek met spreuken: hij die zijn zonde verbergt, zal omkomen, maar hij die ze belijdt en verzaakt, zal barmhartigheid vinden. De eerste stap om vergeving te krijgen is door te erkennen dat je gezondigd hebt. Onze zonde is voor God en tegen Hem hebben we allemaal gezondigd.

God is eerlijk en rechtvaardig. Hij straft of berispt mensen niet omdat ze niets doen. Dat je gevonden wordt als je spreekt en onberispelijk als je oordeelt.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren,
En in zonde ontving mijn moeder mij. aanschouwen, Je verlangt naar waarheid in de innerlijke delen,
En in het verborgene deel U zult mij wijsheid leren kennen.

Dit is om het feit te benadrukken dat wij de zonde van onze ouders erven, net zoals de wereld de zonde van de eerste mens Adam heeft geërfd. Zelfs de baarmoeder die negen maanden lang een kind baart, is besmet en gevuld met zonde. Het boek Romeinen zegt: heeft gewacht allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God.

God schept behagen in de waarheid, zelfs in het innerlijke. Dit betekent dat onze oprechtheid niet alleen een openbare zaak mag zijn, we moeten oprecht en echt zijn met onze bekentenissen, zelfs als niemand kijkt.

Zuiver mij met hysop, en ik zal rein zijn;
Was mij, en ik zal witter zijn dan sneeuw. Laat mij vreugde en blijdschap horen,
Dat de botten die U hebt gebroken zich mogen verheugen. Verberg Uw aangezicht voor mijn zonden,
En wist al mijn ongerechtigheden uit.

Totdat er een zuivering is, is er geen reiniging. Ondertussen betekent de hysop het bloed van Jezus. Niets anders kan onze zonde wegwassen dan het bloed van Jezus. Niets kan ons witter maken dan de sneeuw, behalve het bloed van Jezus.

Wanneer we worden gereinigd door het bloed van Christus, worden we een nieuwe schepping en gaan oude dingen voorbij. Het aangezicht van de Heer zal voor onze zonden verborgen zijn, zoals ze zijn gewassen door het kostbare bloed van Christus.

Werp mij niet weg van Uw tegenwoordigheid,
En neem Uw Heilige Geest niet van mij weg. Geef mij de vreugde van Uw redding terug,
En steun mij door Uw edelmoedige Geest. Dan zal ik overtreders Uw wegen leren, en zondaars zullen zich tot U bekeren.

Wanneer de last van de zonde te zwaar is in het leven van een mens, zal zo iemand worden weggeworpen. Dit komt omdat de ogen van de heer te rechtvaardig zijn om zonde te aanschouwen. Saul begon problemen te krijgen toen hij zijn handen diep in de zonde verdiepte. De geest van God was bij Saul, maar toen de zonde binnenkwam, verliet de geest van de heer zijn leven en werd hij gekweld door een boze geest.

Steun mij met uw edelmoedige geest hier betekent mij steunen met uw heilige geest. De Schrift zegt dat wanneer de kracht die Christus uit de doden heeft opgewekt in u woont, dit uw sterfelijk lichaam levend zal maken. Ons lichaam moet worden versterkt door de kracht van de heilige geest.

Verlos mij van de schuld van bloedvergieten, o God,
De God van mijn redding,
En mijn tong zal luid zingen van Uw gerechtigheid. O Heer, open mijn lippen,
En mijn mond zal Uw lof verkondigen.

Wanneer we gebukt gaan onder de macht van de zonde, is wat de duivel meestal doet, schuld in ons hart brengen. Deze schuld zal ons er zelfs van weerhouden om verlossing in Christus Jezus na te streven, omdat we het gevoel hebben dat de last van onze zonde te veel is dan wat God kan vergeven.

Dit was wat er gebeurde met Judas Iskariot. Hij werd verteerd door schuldgevoelens over wat hij heeft gedaan en in plaats van dat hij vergeving zocht, nam hij zijn eigen leven.


Want U verlangt geen offer, anders zou ik het geven;
Je hebt geen behagen in brandoffers. De offers van God zijn een gebroken geest, een gebroken en verslagen hart -
Deze, o God, zult U niet verachten.

Voorbij zijn de dagen dat God behagen schept in brandoffers. Het bloed van de ram of de os is niet kostbaar meer. Er is een bloed dat kostbaarder is dan het bloed van een ram of een os, het is het bloed van Jezus.

De Schrift zegt dat de offers van God een gebroken geest zijn, een gebroken en een verslagen hart dat God niet zal verachten. Dit betekent dat als we God om vergeving smeken, we een gebroken hart moeten hebben, een hart dat nuchter is voor het kwaad dat is begaan en dat er oprecht berouw moet volgen. Dit zijn de offers waar God behagen in schept, onthoud dat de Schrift zegt dat God niet de dood van de zondaar wil, maar bekering door Christus Jezus.

Doe goed in Uw welbehagen aan Sion;
Bouw de muren van Jeruzalem. Dan zult u tevreden zijn met de offers van gerechtigheid,
Met brandoffer en heel brandoffer;
Dan zullen zij stieren op Uw altaar offeren.

Dit is een pleidooi aan God om goede dingen in ons leven niet te belemmeren vanwege de zonde. Er zijn tijden dat zonde de manifestatie van Gods heerlijkheid in het leven van een mens stopt. Dit deel van de psalm pleit ervoor dat God goed zou doen aan Sion naar zijn welbehagen.

Je leven is de Zion, je carrière, opleiding, huwelijk, relatie en alles wat je aangaat is de Zion. Het offer dat u op het altaar van de Heer zult brengen, is Dankzegging.
 
 
 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelLes om te leren van Psalm 150
Volgende artikelHoe financiële crisis te overwinnen als christenen?
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.