5 keer dat je Psalm 20 kunt gebruiken

1
12686

Vandaag zullen we vijf keer onderwijzen dat je Psalm 20 kunt gebruiken. Het boek Psalm is een van de beroemdste hoofdstukken in de Schrift. Het boek Psalm bevat enorme gebedsverzoeken en smeekbeden tot God. Psalm 20 is een van de Psalmen die mensen gebruiken voor gebeden.

Psalm 20:1-9 Moge de Heer u antwoorden als u in nood verkeert; moge de naam van de God van Jacob beschermen u. Moge Hij u hulp sturen vanuit het heiligdom en u steun verlenen vanuit Sion. Moge Hij al uw offers gedenken en uw brandoffers aanvaarden. Moge Hij je het verlangen van je hart geven en al je plannen laten slagen. Mogen we juichen over uw overwinning en onze banieren opheffen in de Naam van onze God.

Moge de Heer al uw verzoeken inwilligen. Nu weet ik dit: de Heer geeft de overwinning aan Zijn gezalfden. Hij antwoordt hem vanuit Zijn hemels heiligdom met de zegevierende kracht van Zijn rechterhand. Sommigen vertrouwen op strijdwagens en sommigen in paarden, maar wij vertrouwen op de Naam van de Heer onze God. Ze worden op hun knieën gebracht en vallen, maar wij staan ​​op en houden stand. Heer, geef de koning de overwinning!
Antwoord ons als we bellen!

Meestal wordt deze psalm veel gebruikt voor gebeden als we in nood zijn. Er zijn echter andere momenten in ons leven dat deze psalm zeer effectief is. In deze recensie zullen we vijf keer benadrukken dat je Psalm 20 kunt gebruiken in de plaats van gebed met relevante voorbeelden.

Wanneer je problemen hebt


Dit is de beste tijd dat de meeste gelovigen deze psalm gebruiken voor gebeden. Het eerste vers van de Psalm zegt: Moge de Heer u verhoren in de dagen van benauwdheid, moge de naam van de God van Jakob u beschermen.

Dit is een gebed om hulp tot God in het moment van nood. De Schrift deed ons begrijpen dat God onze toevlucht en kracht is, een zeer aanwezige hulp in moeilijkheden. Als we ons in de storm van het leven bevinden, hebben we de hulp van God nodig. Dat's waarom we tot Hem roepen op ons moment van nood. In het eerste vers van deze psalm staat een gebed dat we vaak als essentieel beschouwen. Het zegt, Moge God u horen in de dag van benauwdheid, moge de naam van God van Jacob u beschermen.

Voor de goede orde, het is niet iedereen in nood dat God luisterts naar. Er zijn tijden dat de aanwezigheid van God ver van de plaats van gebed is wanneer we in nood zijn. Sommige mensen hebben de naam van de heer aangeroepen, toch werden ze niet gered. Een gebed dat we altijd moeten zeggen, is dat God ons niet in de steek moet laten als we in de problemen zitten. Als we in de problemen komen, is dit ongetwijfeld een excuusellent Psalm om te gebruiken voor gebed.


Als u hulp nodig heeft


Het tweede vers van de Psalm stelt dat: Moge Hij u hulp sturen vanuit het heiligdom en u steun verlenen vanuit Sion. De Schrift zegt dat ik mijn ogen zal opheffen naar de heuvels waar mijn hulp vandaan zal komen; mijn hulp zal van de Heer komen, de maker van hemel en aarde.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon


Een andere keer dat we deze psalm voor gebeden kunnen gebruiken, is wanneer we hulp nodig hebben. Geen man ontvangts alles tenzij het van bovenaf wordt gegeven. Het is niet genoeg om van het kastje naar de muur te springen als we in nood zijn. Dat is de beste tijd om tot God te bidden. Ga op je knieën en roep de naam van de God van Jacob aan, gebruik deze Psalm voor gebed, en accepteer je wonder.

Wanneer je God nodig hebt om zijn belofte te onthouden


De Schrift deed ons begrijpen dat God een beloner is van degenen die Hem ijverig zoeken. Uw jarenlange dienst en opofferingen mogen niet verloren gaan. Een van de dingen die God bewegen, is het offer van de mens. Offeren betekent in deze context niet het brandoffer en het bloed van een schaap. Het betekent onze niet-aflatende dienst aan Hem.

Een vers in het boek van Psalm 20 stelt dat: Moge Hij al uw offers gedenken en uw brandoffers aanvaarden. Moge Hij je het verlangen van je hart geven en al je plannen laten slagen. Toen God de profeet Jesaja vertelde Hizkia te informeren om zijn huis voor te bereiden omdat de dood voor hem op komst was. Hizkia ging op zijn knieën en bad vurig tot God. Hij zei tegen God dat hij zijn dienst en al zijn offers aan God moest gedenken, en daar, God zei tegen Jesaja dat hij Hizkia moest informeren dat zijn gebedene beantwoord en meer jaren hebbene aan zijn leven toegevoegd.

Opoffering aan God is als een verbond, en God vergeet Zijn verbond niet. God zei over de kinderen van Isreal dat vanwege Jacob, mijn zoon, ik zoud vergeet nooit mijn verbond met Isreal. God belooft ons een verwacht einde te geven. Daarom moeten we altijd tot God bidden dat hij zich al Zijn beloften herinnert.

Wanneer je overwinning wilt Want


Je kunt Psalm 20 gebruiken voor: a gebed van overwinning over uitdagingen of verwarrende situaties. Een deel van de psalm verklaarde dat: Mogen we juichen over uw overwinning en onze banieren opheffen in de Naam van onze God. Moge de Heer al uw verzoeken inwilligen. Nu weet ik dit: de Heer geeft de overwinning aan Zijn gezalfden.

Dit gedeelte van de Schrift benadrukt:s dat God geves overwinning voor Zijn gezalfde. Als je overwinning op een situatie nodig hebt, kun je deze psalm gebruiken voor gebeden.


Wanneer je op God vertrouwt


Ook al zit je in de problemen, je bent niet ontzeted, de storm kan op je af komen razen, maar je zult niet gestoord worden omdat je je vertrouwen op de Heer hebt gesteld. De Schrift zegt: Sommigen vertrouwen op strijdwagens en sommigen in paarden, maar wij vertrouwen op de Naam van de Heer onze God. Ze worden op hun knieën gebracht en vallen, maar wij staan ​​op en houden stand. Heer, geef de koning de overwinning! Antwoord ons als we bellen!

Met jouw ogen, je ziet de beloning die hun vertrouwen in andere goden stelt. Je zult ze zien rennen om hulp. Maar de Heer zal u helpen, omdat u uw vertrouwen op Hem hebt gesteld.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelPsalm 2 Betekenis vers voor vers
Volgende artikelLes om te leren van Psalm 150
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

1 COMMENT

  1. Ik heb nooit geweten dat God dichter bij me is dan ik dacht. Alles wat ik nodig heb staat in de Bijbel. Voortaan zal ik niet meer van de pilaren naar Post rennen op zoek naar wat niet verloren is. Bedankt voor je spirituele begeleiding.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.