Psalm 2 Betekenis vers voor vers

0
7432

Vandaag hebben we te maken met Psalm 2, wat vers voor vers betekent. We zullen elke verzen van deze tekst benadrukken en proberen er zoveel mogelijk recht aan te doen. Eén ding is heilig aan deze tekst: God is machtig en Hij is de Almachtige. Wanneer we overgeven alles aan Hem, zullen we voorspoedig zijn, maar een ziel die God tart, zal omkomen.

Laten we, voor een beter begrip, elk vers van de Schrift benadrukken zodat we het beter kunnen begrijpen.

Psalm 2:1-3 Waarom woeden de heidenen, en bedenken de mensen iets ijdels?
De koningen der aarde stellen zich op, en de heersers beraadslagen tezamen tegen de Heer en tegen zijn gezalfde, zeggende:
Laten we hun banden verbreken en hun koorden van ons wegwerpen.
Hij die in de hemel zit, zal lachen: de Heer zal ze in de hand hebbenisie.

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat naties niet tegen God in opstand kunnen komen, heersers van de wereld kunnen strijden met Zijn gezag. Het verbond van mensen tegen God zal niet standhouden. We kunnen afleiden uit het verhaal van Babel toen ik samenkwam om een ​​toren te bouwen. God werpt op mystieke wijze verwarring in hun midden. Dit is om de soevereiniteit van God de Almachtige te benadrukken.

De koningen der aarde overleggen samen tegen de heer en zijn gezalfde. De duivel begrijpt dat het evangelie van Christus terreur zal veroorzaken voor zijn koninkrijk, daarom zal hij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het evangelie zich niet verspreidt. Ze nemen raad tegen Gods gezalfde. Hun bedoeling is om te voorkomen dat het evangelie van Christus zich verspreidt. Maar de Heilige van Israël die in de hemel zit, lacht om het micro-gevoel van mensen die Zijn werk willen stoppen.

Laat het iedereen bekend zijn dat God niet wordt bedreigd door het verzamelen van mensen tegen Hem. Hij is de machtige en Almachtige.

Psalm 2:4-6 Dan zal hij tot hen spreken in zijn toorn, en hen kwellen in zijn grote misnoegen.
Toch heb ik mijn koning op mijn heilige heuvel van Sion geplaatst.

Degenen die de heer in de weg staan, zullen verpletterd worden. God zal in toorn tot hen spreken, zij zullen de toorn van Zijn toorn en het gevaar van zijn gevallen gelaat voelen. Wat je ook gaat doen, probeer niet tegen God of Zijn volk in te gaan. De God wiens vuur in Sion is en de oven in Isreal.

Farao stond in de weg van de Heer, hij weigerde de kinderen te laten gaan nadat God Mozes had gestuurd om hem te informeren dat hij de kinderen van Isreal moest bevrijden. Het hele volk van Egypte voelde de hitte van Gods toorn. God handelde streng met de kinderen van Egypte. Wie de heer in de weg staat, wordt verpletterd.

Ondertussen wil God dat de hele natie weet dat Hij zijn volk heeft verordend en hen heeft gegeven autoriteit over alles. God heeft Zijn volk gevestigd. Geen wonder dat de Schrift zegt: raak mijn gezalfde niet aan en doe mijn profeet geen kwaad. Leg geen vinger op de gezalfde van God. 

Heb je je afgevraagd waarom David Saul niet gewoon kon doden toen hij de kans had? 1 Samuël 24:10 "Ik zal mijn hand niet opheffen tegen mijn heer, want hij is de gezalfde van de HEER." 


7-9 Ik zal het besluit bekendmaken: de Heer heeft tot mij gezegd: U bent mijn Zoon; deze dag heb ik u verwekt.
Vraag van mij, en ik zal u de heidenen geven als uw erfenis, en de uiterste delen van de aarde tot uw bezit.
Gij zult ze breken met een ijzeren roede; gij zult ze in stukken slaan als een pottenbakkersvat.

Dit gedeelte van de Schrift benadrukte dat God almachtig is. God vaardigt een besluit uit, Hij verklaart en het gebeurt. God heeft niemands toestemming nodig om dingen te laten gebeuren. In het boek Genesis hoofdstuk 1 schiep God hemel en aarde.

Alles wat door God is geschapen, is gemaakt met uiting. Laat er licht zijn en er was licht. Dit laat zien dat er gezag is in Gods uiting. Er is kracht in de woorden van de Heer. Als Hij spreekt, volgt autoriteit onmiddellijk.

Geen wonder dat de Schrift zegt in het boek Klaagliederen 3:37 Wie is hij die spreekt en het gebeurt, als de Heer het niet heeft bevolen?. Dit betekent dat het niet uitmaakt wat mensen over je zeggen, het gaat erom wat God op dat moment over jou zegt. Wie spreekt terwijl de heer niet heeft gesproken, is een lawaaimaker, sta niet langer stil bij wat mensen over u zeggen, u zou zich veel meer zorgen moeten maken over wat God over u te zeggen heeft.

10-12 Wees daarom nu wijs, o koningen: wees onderricht, rechters van de aarde.
Dien de Heer met angst en verheug u met beven.
Kus de Zoon, opdat hij niet boos wordt, en u van de weg omkomt, wanneer zijn toorn maar een beetje ontstoken is. Gezegend zijn allen die hun vertrouwen in hem stellen.

Dit is een oproep aan alle mannen in de gang van de macht, degenen die door God zijn aangesteld om een ​​leidende positie in te nemen. Wees daarom nu wijs, o koningen: wees onderricht, rechters van de aarde, dien de heer met vrees en verheug u met beven.

We moeten begrijpen dat welke leiderschapspositie we ook hebben, we rechtvaardig en opziener zijn en een vertegenwoordiger van God in die positie. We moeten ervoor zorgen dat we regeren met de vreze des Heren.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Het laatste gedeelte van de Schrift zegt gezegend zijn zij die hun vertrouwen op de Heer stellen. Zoals vermeld in het boek Psalm 20 dat sommigen vertrouwen op strijdwagens, sommigen in paarden, maar wij stellen ons vertrouwen in de Heer. Ze zijn neergebogen en gevallen; Maar we zijn opgestaan ​​en staan ​​rechtop. De Heer zal degenen verhogen die hun vertrouwen in Hem stellen en Hij zal mensen vernederen die hun vertrouwen in de mens stellen.

De Schrift zegt in het boek Daniël 11:32 Zij die goddeloos handelen tegen het verbond, zullen met vleierij verderven; maar het volk dat hun God kent, zal sterk zijn en grote daden verrichten. Stel uw vertrouwen in de heer en u zult grote daden verrichten.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten om kansen te herkennen
Volgende artikel5 keer dat je Psalm 20 kunt gebruiken
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.