10 Bijbelvers voor barmhartigheid en vergeving

0
15649

Vandaag zullen we te maken hebben met 10 Bijbelverzen voor barmhartigheid en vergeving. De Schrift zegt in Romeinen 9:15 Want hij zei tegen Mozes: Ik zal hebben genade met wie ik medelijden zal hebben, en ik zal medelijden hebben met wie ik medelijden zal hebben. Dit onthult dat niet iedereen deelgenoot zal zijn van Gods barmhartigheid. God zal alleen genade hebben met wie Hij genade en medelijden zal hebben met degenen op wie Hij het wil hebben.

Wij als gelovigen hebben echter een grotere kans om de genade van God de Almachtige te genieten. Dit is omdat we verlost zijn door het kostbare bloed van Christus Jezus. Vergeving is de handeling van het vergeven van iemand voor een overtreding die een zekere mate van straf garandeert. Vergeving is van God. Christus leerde ons om elkaar altijd te vergeven zoals onze vader in de hemel ons al onze zonden heeft vergeven. Barmhartigheid gaat vooraf aan vergeving. Als er barmhartigheid aanwezig is, zal vergeving niet moeilijk zijn. Geen wonder dat de Schrift zegt in Spreuken 28:13 Wie zijn zonden bedekt, zal niet voorspoedig zijn, maar wie ze belijdt en verzaakt, zal barmhartig zijn. Barmhartigheid betekent soms vergeving.

Wanneer God genade heeft met een persoon of natie, vergeeft Hij hun tekortkomingen. Zo ook in ons leven, als we genade vinden in de ogen van mensen die we onrecht hebben aangedaan, zullen ze ons vergeven. Als je om genade en vergeving bidt, is het belangrijk om de Schrift te gebruiken als referentiepunt voor je gebed. Er zijn verschillende gevallen in de Schrift waar beloofd werd dat hij barmhartigheid zou hebben en medeleven met ons zou tonen. Christus werd in de meeste van zijn wonderbaarlijke daden met mededogen bewogen. We hebben tien Bijbelverzen voor barmhartigheid en vergeving uitgelicht.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Bijbelverzen voor barmhartigheid

 • Micha 7:18-19 Wie is een God zoals U, die ongerechtigheid vergeeft en voorbijgaat aan de overtreding van het overblijfsel van Zijn erfenis? Hij houdt Zijn toorn niet voor altijd vast, omdat Hij behagen schept in barmhartigheid. Hij zal weer medelijden met ons hebben en onze ongerechtigheden bedwingen. U zult al onze zonden in de diepten van de zee werpen.
 • Efeziërs 2:4-5 Maar God, die rijk is aan barmhartigheid, heeft ons vanwege Zijn grote liefde waarmee Hij ons heeft liefgehad, zelfs toen we dood waren door de overtredingen, samen met Christus levend gemaakt (door genade bent u gered)
 • Hebreeën 2:17-18 Daarom moest Hij in alles gelijk aan Zijn broeders worden gemaakt, opdat Hij een barmhartig en getrouw Hogepriester zou zijn in de dingen die God aangaan, om verzoening te doen voor de zonden van het volk. Want doordat Hij Zelf heeft geleden, verzocht is, is Hij in staat om hen te helpen die verzocht worden.
 • Hebreeën 4:14-16 Als we dan zien dat we een grote Hogepriester hebben die door de hemel is gegaan, Jezus de Zoon van God, laten we dan vasthouden aan onze belijdenis. Want we hebben geen Hogepriester die niet kan meevoelen met onze zwakheden, maar die in alle opzichten werd verzocht zoals wij, maar zonder zonde. Laten we daarom vrijmoedig tot de troon van genade komen, opdat we barmhartigheid mogen verkrijgen en genade vinden om te helpen in tijden van nood.
 • 2 Korintiërs 1:3-4 Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader van barmhartigheid en God van alle troost, die ons troost in al onze beproevingen, opdat wij degenen die in moeilijkheden verkeren kunnen troosten , met de troost waarmee wij zelf door God getroost worden.
 • Deuteronomium 7:9 Weet daarom dat de Heer, uw God, God is, de getrouwe God die het verbond en de barmhartigheid duizend generaties lang nakomt met degenen die Hem liefhebben en zijn geboden onderhouden.
 • Spreuken 3:3-4 Laat barmhartigheid en waarheid u niet verlaten; bind ze om je hals, schrijf ze op de tafel van je hart, en vind zo gunst en hoog aanzien in de ogen van God en mensen.
 • Mattheüs 25:35-40,45 Want ik had honger en u gaf mij te eten; Ik had dorst en je hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en je nam me op; Ik was naakt en jij kleedde Mij; Ik was ziek en je hebt Mij bezocht; Ik zat in de gevangenis en jij kwam naar Mij.' Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden en zeggen: 'Heer, wanneer hebben we U hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en U te drinken gegeven? Wanneer hebben we U als vreemdeling gezien en U in huis genomen, of naakt en U gekleed? Of wanneer hebben we U ziek gezien, of in de gevangenis, en zijn we naar U toegekomen?' En de koning zal antwoorden en tot hen zeggen: 'Voorzeker, ik zeg u, voor zover u het aan een van de minste van deze Mijn broeders hebt gedaan, hebt u het Mij aangedaan. … Voorwaar, Ik zeg u, voor zover u het niet aan een van de minste van hen hebt gedaan, hebt u het Mij ook niet gedaan.
 • Psalm 25:10 Alle paden des Heren zijn barmhartigheid en waarheid voor hen die zijn verbond en zijn getuigenissen nakomen.”
 • Psalm 86:15 Maar U, o Heer, bent een God vol ontferming, en genadig, lankmoedig en overvloedig in barmhartigheid en waarheid.

Bijbelteksten voor vergeving

 • Psalm 51:1–2 Heb medelijden met mij, o God, volgens uw standvastige liefde; volgens uw overvloedige barmhartigheid mijn overtredingen uitwissen. Was mij grondig van mijn ongerechtigheid en reinig mij van mijn zonde
 • Numeri 14:18 De HEERE is traag tot toorn en overvloedig in standvastige liefde, Hij vergeeft ongerechtigheid en overtreding, maar Hij zal geenszins de schuldigen vrijspreken, de ongerechtigheid van de vaders bezoekend aan de kinderen, aan de derde en de vierde generatie
 • Psalm 103:10–12 Hij handelt niet met ons naar onze zonden, en vergeldt ons niet naar onze ongerechtigheden. Want zo hoog als de hemelen boven de aarde zijn, zo groot is zijn standvastige liefde voor hen die hem vrezen; zo ver als het oosten is van het westen, zo ver verwijdert Hij onze overtredingen van ons.
 • Jesaja 1:18 Kom nu, laten we de zaak regelen', zegt de Heer. 'Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als wol.
 • Efeziërs 1:7 In Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van zonden, in overeenstemming met de rijkdom van Gods genade.
 • Mattheüs 26:28 Dit is mijn bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden.
 • Numeri 15:28 En de priester zal verzoening doen voor het aangezicht des HEREN voor de persoon die een fout begaat, wanneer hij onopzettelijk zondigt, om verzoening voor hem te doen, en het zal hem vergeven worden.
 • 1 Johannes 1:9 Als hij zeven keer per dag tegen u zondigt, en zich zeven keer tot u wendt en zegt: 'Bekeert u', dan moet u hem vergeven."
 • Lukas 17:4 Als we belijden onze zonden, hij is trouw en rechtvaardig om ons onze zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
 • 2 Korintiërs 2:5-8, 10 Nu als iemand pijn heeft veroorzaakt, heeft hij het niet aan mij gedaan, maar tot op zekere hoogte - om het niet te erg te zeggen - aan jullie allemaal. Voor zo iemand is deze straf door de meerderheid voldoende, dus je moet je beter wenden om hem te vergeven en te troosten, anders kan hij overweldigd worden door buitensporig verdriet. Dus ik smeek je om je liefde voor hem opnieuw te bevestigen. Iedereen die je vergeeft, vergeef ik ook.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten tegen ministeriële fouten
Volgende artikel5 tekenen om te weten dat je een goddelijke roeping hebt
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.