Gebedspunten voor degenen die voor het evangelie vervolgd worden

0
10362

Efeziërs 6:18 Altijd biddend met alle gebed en smeking in de Geest, waakzaam voor dit doel met alle volharding en smeekbede voor alle heiligen -

Vandaag behandelen we gebedspunten voor degenen die vanwege het evangelie worden vervolgd. We hebben verhalen gehoord over apostelen en profeten die werden mishandeld vanwege het evangelie van Christus. Er zijn vervolgers die de duivel heeft toegewezen om vreselijk om te gaan met mensen die het licht van het evangelie dragen. De duivel gebruikt dit schema om de omvang van het evangelie te beperken. Denk eraan in het boek Mathew 28:19 Ga daarom heen en maak discipelen van alle volken, hen doopend in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, leer hun alle dingen die ik u geboden heb in acht te nemen; en zie, ik ben altijd bij je, zelfs tot het einde van het tijdperk. "

Dit was het gebod van Christus dat we de wereld in moesten gaan en discipelschap van naties zouden maken. Ondertussen begrijpt de duivel dat als deze missie wordt volbracht, veel zielen zullen worden gered van de kwelling van zonde en hel. Dit verklaart waarom de duivel er alles aan zal doen om deze missie tegen te gaan. Laten we het verhaal van apostel Paulus in herinnering brengen. Voordat Paulus een apostel van de Heer werd, was hij een grote vervolger van de gelovigen. Paulus en zijn mannen kwelden enorm het volk van Christus dat op het punt stond het evangelie van Christus overal in de stad te verkondigen.

Evenzo zijn in onze huidige wereld veel mensen vermoord, zoveel mensen zijn hun bezittingen en vele andere dingen kwijtgeraakt aan vervolgers. Er zijn plaatsen in de wereld waar de wolk van duisternis zo sterk is dat degenen die het licht van het evangelie brachten, niet kunnen gedijen, anders kunnen ze worden gedood. In plaats van onze handen te vouwen en alleen mond-tot-mondreclame te gebruiken om vervolging te veroordelen, is het noodzakelijk dat we ook een gebedaltaar oprichten voor mannen en vrouwen die een slecht lot hebben ondergaan vanwege het evangelie. Toen apostel Petrus in de gevangenis werd geworpen, vouwde de kerk niet alleen hun armen in stilte, ze bad vurig voor hem en de toorn van God is wonderbaarlijk door hun gebeden.

In het boek Handelingen van Apostelen staat vermeld hoe koning Herodes opdracht gaf tot de arrestatie van mensen die tot de kerk behoorden. Peter werd opgepakt en achter de tralies gegooid. Er werden zwaarbewapende bewakers geplaatst om de gevangenis te beveiligen. Het plan van de koning was om Petrus na het Pascha in het openbaar te berechten. Er gebeurde echter iets vóór het pascha. Handelingen 12: 5 Petrus werd dus in de gevangenis vastgehouden, maar de kerk bad vurig tot God voor hem. De nacht voordat Herodes hem voor het gerecht zou brengen, sliep Petrus tussen twee soldaten, vastgebonden met twee kettingen, en wachtten hielden de wacht bij de ingang. Plots verscheen er een engel van de Heer en scheen er een licht in de cel. Hij sloeg Peter opzij en maakte hem wakker. "Snel, sta op!" zei hij, en de kettingen vielen van Peters polsen. Toen zei de engel tegen hem: "Doe je kleren en sandalen aan." En Peter deed dat. 'Sla je mantel om je heen en volg mij', zei de engel tegen hem. Peter volgde hem de gevangenis uit, maar hij had geen idee dat wat de engel aan het doen was, echt gebeurde; hij dacht dat hij een visioen zag. Ze passeerden de eerste en tweede bewaker en kwamen bij de ijzeren poort die naar de stad leidde. Het ging vanzelf voor hen open en ze gingen er doorheen. Toen ze een straat lang waren gelopen, verliet de engel hem plotseling

Als we vurig bidden, zal God opstaan ​​en zijn volk redden. Als je denkt dat het nodig is om te bidden voor degenen die voor het evangelie worden vervolgd, gebruik dan de onderstaande gebedspunten.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Gebedspunten:

 


  • Heer Jezus, ik dank u voor het prachtige geschenk van verlossing dat u ons hebt gebracht door het vergieten van uw bloed aan het kruis van Golgotha. We danken u voor de grote opdracht om het woord van God te evangeliseren in de bitterrootvallei van de ongeredden. Ik maak u groot, Heer Jezus.
  • Vader Heer, we bidden voor alle gelovigen die vervolgd worden vanwege het evangelie. We vragen dat u hen door uw genade helpt om zelfs in moeilijke tijden gemoedsrust te vinden. Heer, zelfs in hun zwakheid, vragen we u hen de kracht te geven om nooit toe te geven of terug te vallen in de naam van Jezus.
  • Vader Heer, we bidden dat u ze de juiste woorden geeft om te spreken. We vragen dat je hun hart met moed vult, we vragen dat je hun geest met moed vervult. De genade voor hen om te blijven staan, zelfs tijdens de hevigste strijd, vragen wij u die aan hen te geven in Jezus.
  • Vader Heer, we bidden dat u de harten en geesten van hun vervolgers zult raken. Net zoals u ervoor zorgt dat Apostel Paulus een geweldige ontmoeting met u heeft op weg naar Damascus, bidden wij dat u de vervolgers een geweldige ontmoeting in Jezus naam zult laten hebben. We bidden voor een ontmoeting die hun leven voorgoed zal veranderen, we vragen u ervoor te zorgen dat dit gebeurt in Jezus naam.
  • Heer Jezus, we vragen u de gelovigen te versterken met de kracht en genade om niet op zichzelf te vertrouwen. We vragen u hen de genade te schenken om alleen op u te vertrouwen. Laat ze een grotere kracht vinden door de dood en heropstanding van Christus. Laat de kracht van de heilige geest hun schild en beukelaar worden in Jezus naam.
  • Heer Jezus, we vragen dat uw aanwezigheid degenen die voor deze handelwijze bitter vervolgd worden, niet in de steek zal laten. We bidden dat je er zult zijn als ze hoop nodig hebben, als ze kracht nodig hebben om verder te gaan, dan geef je ze er een. We bidden Heer Jezus, dat uw geest niet van hen zal afwijken in Jezus naam.
  • Heer Jezus, de Schrift zegt dat de ogen van de Heer altijd op rechtvaardigen gericht zijn. Heer Jezus, we bidden dat waar ze ook gaan, de handen van God altijd op hen zullen zijn. We vragen dat, net als jij wonderen verricht in het leven van Petrus via het gebed van de kerk, we vragen dat degenen die vervolgd worden voor het evangelie mededogen zullen vinden in Jezus naam.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten voor de geest van God in het hart van leiders
Volgende artikelGebedspunten tegen tribale conflicten in Nigeria
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.