Gebedspunten voor het overtreffen van genade

0
14738

Vandaag zullen we te maken hebben met gebedspunten voor buitengewone genade. Wat komt er in je op als je het woord buitengewone genade hoort? Het overschrijden van genade kan worden beschouwd als wonderbaarlijke genade. In het plan van God zijn er niveaus voor dingen. Grace heeft ook niveaus. Het overtreffen van genade is een bovennatuurlijke, een die onverklaarbaar is, en dus niet kan worden verklaard door de kennis van een mens.

Genade is de gave van God die aan de mensheid is gegeven. Het kan ook een onverdiende gunst betekenen die men van God geniet. De buitengewone genade van God is een geschenk dat geen grenzen of beperkingen kent. We leven in het tijdperk van genade en voor iemands grootsheid in het leven is buitengewone genade van God hard nodig. Om op aarde grote dingen te doen, hebben we de genade van God nodig. Dit is het tijdperk waarin genade buitengewoon nodig is om in het leven te zegevieren.

Het boek van Efeziërs 2: 7 zodat Hij in de komende eeuwen de alles overtreffende rijkdom van Zijn genade in goedheid jegens ons in Christus Jezus zou kunnen tonen. Dat hij de overtreffende rijkdom van zijn genade zal tonen. De Schrift begrijpt dat er een tijd in het leven komt dat niets meer telt, diploma's, sociale status, leeftijd, taal of cultuur zullen niet meer iets betekenen, alleen de genade van God zal de mensen scheiden.

Abraham genoot in zijn leven de genade van God. Hoe een gewone sterfelijke man de vriend van God zou worden en God hem alles zou vertellen wat er gaat gebeuren. Toen God de mensen in Sodom en Gomorra wilde vernietigen, werd Abraham door de genade van God op zijn leven verteld over de plannen van God voor de mensen van Sodom.

Evenzo vond Noach ook genade in de ogen van God. Het boek van Genesis 6:9 Noah vond genade in de ogen van de L.ORD. ' God vernietigde de mensen op het aardoppervlak vanwege de goddeloosheid in hun hart. Maar genade redde Noach en zijn volk van de toorn van God.

Meestal hebben mensen een misvatting over genade of hoe ze die kunnen krijgen. Laten we met het oog op de nadruk enkele van de misvattingen over genade opsommen.

Genade wordt verdiend door de inspanning van de mens

Het is niet de inspanning van een man die de genade brengt. De Schrift zegt dat het niet van hem is die wil en loopt, maar van God die barmhartigheid betoont. Door kracht zal niemand zegevieren. De genade van God is een onverdiende gave van God aan de mens.

Soms hebben we het gevoel dat sommige mensen de zegeningen of gaven van God over hun leven niet verdienen, simpelweg omdat we vinden dat we beter zijn dan zij. God is in staat om te bepalen wie Zijn genade verdient.

Genade is niet gebaseerd op gerechtigheid

De Schrift deed ons begrijpen dat onze gerechtigheid voor God als een smerige lap is. We verdienen niet genade door de werken van onze gerechtigheid. Als God ongerechtigheid maakt, wie kan dan standhouden?

Gods genade is een onverdiende zegen, dit betekent dat je het niet waard bent en je er ook niet voor gewerkt hebt.

Hoe te werken in de genade van God

Sleutel in het kruisverbond

Christus stierf niet alleen aan het kruis, er was een verbond dat werd gesloten met de dood van Christus. De dood van Christus aan het kruis bracht genade. Het boek van Romans 6: 14 Want de zonde zal geen heerschappij over u hebben, want u staat niet onder de wet, maar onder de genade. De genade van God werd voor ons voldoende gemaakt door de dood van Christus aan het kruis van Golgotha.

Gebedspunten:

  • Heer Jezus, ik dank u voor de gave van Jezus Christus die voor mij kwam sterven, ik dank u voor uw redding onder de vloek van de wet, dank u voor het wonderbaarlijke bloed van uw zoon Jezus Christus dat het nieuwe genadeverbond bracht , laat uw naam verhoogd worden in de naam van Jezus.
  • Here God, het boek Efeziërs 1: 7 In Hem hebben wij verlossing door Zijn bloed, de vergeving van onze overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade. Vader, ik zoek vergeving voor mijn zonden en ongerechtigheden door het kostbare bloed van Christus Jezus. Ik bid dat door de genade van God Almachtig al mijn zonden worden weggenomen in de naam van Jezus.
  • Heer God, ik bid om uw buitengewone genade over mijn leven. De genade van Heer Jezus Christus die mij onder veel mensen zal onderscheiden. De genade die de drie Hebreeën waardigheid gaf uit het midden van verschillende Hebreeën, ik bid dat zo'n genade over mijn leven begint te werken in de naam van Jezus.
  • De Schrift zegt en Esther vond gunst bij iedereen die haar zag. Ik besluit op gezag van de hemel dat de genade van God over mijn leven wordt geactiveerd in de naam van Jezus. Heer, elke man en vrouw zal beginnen mij te begunstigen in de naam van Jezus.
  • De Schrift zegt dat als iemand wil spreken, hij moet spreken als een orakel van God. Heer, elke deur die voor mij is gesloten, ik besluit dat de genade van God ze begint te openen in de naam van Jezus. De onvervalste genade van Jehovah God zal vandaag voor mij uitgaan en elke ruwe weg glad maken in de naam van Jezus.
  • Heer, ik besluit om de reden van de buitengewone genade van Christus Jezus, dat ik gevierd zal worden op alle plaatsen waar ik afgewezen ben. Laat de genade van uitmuntendheid mij beginnen aan te kondigen voor grootheid in alle uithoeken van de aarde in de naam van Jezus.
  • Here God, ik besluit door het gezag van de hemel, alles wat ik vanaf vandaag mijn handen opleg, zal voorspoedig zijn. De buitengewone genade van Christus zal al mijn dwalingen op het werk ongedaan maken. Laat op elke plaats die straf op mij wacht, genade voor mij spreken in de naam van Jezus.
  • Heer Jezus, het type van genade dat Daniël onderscheidt van al zijn tijdgenoten, ik bid dat in de naam van Jezus zo'n genade vandaag over mijn leven begint te werken. De genade die me opzij zal zetten voor uitmuntendheid, activeer ik vandaag in de naam van Jezus.

Vorig artikelGebedspunten voor Pasen (heropstanding)
Volgende artikelGebedspunten voor succes bij WAEC-onderzoek
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.