Gebedspunten voor de kracht van de Heilige Geest

2
13469

Vandaag behandelen we gebedspunten voor de kracht van de heilige geest. De heilige geest is de trooster, zoals Christus heeft uitgelegd in het boek John 14: 16-18 En ik zal de Vader bidden, en hij zal u een andere Trooster geven, opdat hij voor eeuwig bij u blijft; Zelfs de Geest van waarheid; die de wereld niet kan ontvangen, omdat zij hem niet ziet, noch hem kent; maar gij kent hem; want hij woont bij u en zal in u zijn. Ik zal je niet troosteloos achterlaten: ik zal naar je toe komen.

Blijkbaar werd getoond dat Christus beloofde ons nooit zonder een leidende geest achter te laten. Wanneer de geest van de Heer (Heilige Geest) afwezig is in het leven van een man, zal zo iemand geen richting voor zijn leven hebben. De bediening van Christus had niet kunnen worden voltooid zonder de komst van de Heilige Geest.

Tijdens de bediening van Christus op aarde leerden de apostelen over de doelen en regels van het koninkrijk. Ze hebben echter niet voldoende macht om de bediening van Christus te leiden. Het was na de dood en herrijzenis van Christus, toen Christus op het punt stond naar de hemel te worden opgenomen, beloofde hij de apostelen een trooster. Dit werd uitgelegd in het boek Johannes 14. De heilige geest zal ons leiden en voeden om zoals Christus te worden.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Voor de duidelijkheid zullen we enkele van de voordelen van de heilige geest belichten wanneer deze op een man komt. We geloven dat dit ons zal helpen ons gebed om de kracht van de heilige geest te intensiveren.

Waarom u de kracht van de Heilige Geest moet hebben

De Heilige Geest geeft kracht

Een van de voordelen van het hebben van de kracht van de heilige geest is dat we met kracht worden uitgerust. De Schrift deed ons begrijpen dat we niet tegen vlees en bloed worstelen, maar tegen machten van de duisternis, heersers van duisternis op hoge plaatsen. We hebben kracht nodig om over hen te zegevieren. En de Schrift maakte het bekend in Handelingen 1: 8 Maar u zult kracht ontvangen als de Heilige Geest op u komt; en gij zult van Mij getuigen in Jeruzalem, en in geheel Judea en Samaria, en tot aan het einde der aarde. 

Dit is duidelijk dat de heilige geest de mens kracht geeft. 

De kracht van de Heilige Geest geeft moed

Nog een reden waarom we om de kracht van de heilige geest moeten bidden, is moed en moed te vinden om het evangelie te prediken. Apostel Petrus was de nauwste bondgenoot van Christus, maar hij ontkende Christus driemaal toen hij op het punt stond te worden meegenomen. Dit was omdat hij geen moed had. Fastforward naar het boek van Handelingen 2:17 En het zal geschieden in de laatste dagen, zegt God, dat Ik van Mijn Geest zal uitstorten op alle vlees; Uw zonen en uw dochters zullen profeteren, Uw jongemannen zullen visioenen zien, Uw oude mannen zullen dromen dromen.

Dit was een verslag van apostel Petrus nadat ze de macht van de Heilige Geest hadden gekregen. De apostelen begonnen in vreemde tongen te spreken, mensen dachten dat ze dronken waren van nieuwe wijn. Petrus die de moed niet kon vinden om naast Christus te staan ​​in het aangezicht van moeilijkheden, stond nu voor verschillende mensen om het evangelie te prediken. Er is een soort bovennatuurlijke kracht, moed en moed die hoort bij het hebben van de kracht van de Heilige. 

De kracht van de Heilige Geest vertelt wat er gaat komen

Het boek van Johannes 16:13 Maar wanneer Hij, de Geest der waarheid, is gekomen, zal Hij u in alle waarheid leiden; want Hij zal niet op eigen gezag spreken, maar wat Hij hoort, zal Hij spreken; en Hij zal je dingen vertellen die komen gaan. Er is niets beters dan richting te hebben in het leven. Het maakt onze reis door het leven eenvoudig. 

God beloofde ons dat wanneer de geest op ons komt, hij ons zal leiden en ons de komende dingen zal leren. Openbaring is erg belangrijk in het leven van een gelovige. Dit en nog veel meer is wat de kracht van de heilige geest in ons leven zal doen. 

Gebedspunten

  • Heer Jezus, ik dank U voor de genade om het belang van de heilige geest te kennen. Ik dank u voor het voorrecht om te studeren, en kom tot het besef dat de heilige geest belangrijk is in het leven van een man. Bedankt Jezus. 
  • Here God, zoals u in het boek Handelingen 2:17 hebt beloofd dat u uw geest op alle vlees zult uitstorten. Heer, op deze belofte wachten we Heer. Ik wacht op de manifestatie van uw woord. Heer, stort uw geest op mij uit in de naam van Jezus. 
  • Heer, ik wil mijn leven niet leiden zonder richting. De Schrift deed me begrijpen dat de geest van God me dingen zal leren die nog moeten komen. Ik bid om spirituele openbaring van mijn leven en doel, Heer, zend uw geest op mij in de naam van Jezus. 
  • Here God, want er staat geschreven: als de kracht die Jezus Christus van Nazareth heeft opgewekt in u woont, zal het uw sterfelijke lichaam levend maken. Heer, ik wil de zonde niet meer als slaaf dienen, ik besluit dat uw geest op mijn leven komt in de naam van Jezus. 
  • Heer Jezus, ik bid dat U mij uw geest schenkt die mij de overwinning zal geven over zonde en ongerechtigheid. Heer Jezus, schenk mij door uw genade uw geest in de naam van Jezus. 
  • Heer, ik bid om vergeving van zonde, als er enige zonde in mijn leven is die de manifestatie van uw macht zal verhinderen, Heer door uw genade, vergeef mij in de naam van Jezus. 
  • Vader Heer, wanneer uw geest op het leven van een man is, is uw bescherming gegarandeerd. Heer, ik wil niet vertrouwen op mijn fysieke kracht en vermogen tot bescherming, Heer, ik bid dat u uw geest in mijn leven wilt sturen in de naam van Jezus. 
  • U hebt ons in het boek Matteüs de opdracht gegeven om de wereld in te gaan en het evangelie van Christus te prediken, mensen te dopen in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. Heer, ik heb de kracht van de Heilige Geest nodig om dit grote mandaat te vervullen, Heer zend uw geest neer in de naam van Jezus. Amen.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten voor weduwen
Volgende artikelGebedspunten voor vreugde
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

2 COMMENTS

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.