Tien manieren om als gelovigen te mediteren

0
11247

Vandaag zullen we onszelf tien manieren leren om als gelovigen te mediteren. Bemiddeling op zich is nadenken over of opnieuw. Peinzen. Zich bezighouden met contemplatie of reflectie. Terwijl contemplatie de concentratie is op spirituele dingen als een vorm van persoonlijke devotie, volgens het woordenboek Merriam Webster. Bemiddeling is diep nadenken over Gods Woord.

Laten we eens kijken naar enkele gedeelten in de Schrift die over meditatie gingen.

Bijbelverzen over meditatie


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Psa.1: 1-3 “Hoe gezegend is de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, noch op het pad van zondaars staat, noch op de stoel van spotters zit! Maar zijn lust is in de wet van de HEER, en in zijn wet mediteert hij dag en nacht. "

Joshua 1: 8 “Dit wetboek zal niet wijken uit uw mond; maar gij zult daarin dag en nacht mediteren, opdat gij zult doen volgens alles wat erin staat: want dan zult gij uw weg voorspoedig maken, en dan zult u goed succes hebben. "

Wat zijn de manieren waarop een gelovige mediteert?

Wees opzettelijk.

De eerste stap voor een man die kennis van Gods Woord wil zoeken, is de bereidheid om dit met oprechte bedoelingen te doen. Veel gelovigen willen mediteren, maar niet iedereen is er opzettelijk en weloverwogen over. Intentionaliteit geeft aan dat iemand serieus is voor groei.

We moeten intentionaliteit uitstralen bij het bestuderen van en nadenken over Gods Woord, alleen dan kan groei significant zijn.

Zoek een rustige plek.

Bedenk dat God overal is en dat we zijn aanwezigheid met ons meedragen. Dus ongeacht iemands locatie kan meditatie plaatsvinden.

Hoe stil is de omgeving voor ons?

Weg met afleidingen.

Het is normaal dat onze geest afdwaalt naar een heleboel dingen die fundamenteel zijn voor het menselijk leven. Gedachten over wat te eten, gedachten over verkoop in het bedrijfsleven, taken en projecten die op het werk moeten worden voltooid, ontevredenheid van klanten kan zelfs binnensluipen, hoe de auto te tanken, boodschappen doen voor de kinderen / familie, maar voor zover ze allemaal in overweging worden genomen belangrijk, we moeten ze op dat moment volledig uitsluiten omwille van meditatie.

Door afleidingen weg te nemen, verschuift onze focus van onze zorgen en zorgen naar het woord van God.

Meditatie op Gods Woord kan niet plaatsvinden als onze geest niet op orde is. Niet om te zeggen dat onze behoeften onbeduidend zijn voor God, maar om te begrijpen dat we niet belangrijk kunnen zijn voor minder belangrijke. God spreekt door middel van bemiddelingen, maar zal het gebeuren als onze geest helemaal over de plaats is?

Neem zorgen weg, zorgen lossen zorgen niet op. Neem zorgen weg, concentreer je liever op wie voor ze allemaal kan zorgen. Train je geest om afleidingen weg te nemen.

Stel uw focus

Psa. 119: 15 "Ik zal over uw voorschriften nadenken en mijn ogen op uw wegen vestigen."

We plaatsen onze focus door te kiezen voor of ons te concentreren op een onderwerp zoals Liefde, Vergeving, Heilige Geest enzovoort. En op momenten dat we niet weten waar we moeten beginnen, hebben we de brieven die door apostel Paulus aan de kerken van God zijn geschreven. De vier evangeliën, in het Nieuwe Testament, Psalmen en Spreuken, evenals andere boeken van de Bijbel. Ongeacht hoe weinig de tijd die we voor meditatie hebben gecreëerd, belangrijk is hoe we het gebruiken. Zelfs in meditatie die vraagt ​​om focus op Gods Woord, is er een plaats voor Full Focus, waarbij onze meditatie gericht is op onderwerpen, thema's in de boeken van de Bijbel.

Zoek hulp en leiding van de Heilige Geest

De noodzaak om de hulp en de leiding van de Heilige Geest te zoeken, ons om zelfredzaamheid op te heffen. Het is een manier om te laten zien dat waar we bij betrokken zijn, geen roman is, geen gewoon boek geschreven door Chimamanda Adichie, Woke Soyinka of Akin Alabi. Het is een spirituele investering en moet als zodanig worden opgevat.

Sta open voor interpretaties door de Geest van God voor begrip van onze meditatieve inspanningen.

Bestudeer de Schrift

Studie vraagt ​​om diepgang bij het lezen. Regel voor regel, woord voor woord, betekenissen - voor ons begrip.

Bij bijbelmeditatie nemen we nota van de voortekst, tekst en posttekst. Dit vindt plaats wanneer we ons hebben geconcentreerd op een thema, onderwerp, onderwerp van de Bijbel.

In Bijbelstudie noteren we wie er spreekt, wat er is gezegd en tegen wie wat er is gezegd. In wezen zouden we de context moeten begrijpen bij het bestuderen van de Bijbel.

Om ons begrip te vergroten, maken we ook gebruik van andere tools. Zoals andere bijbelvertalingen die de woorden in hun originelen interpreteren. We zoeken naar onbekende woorden met behulp van woordenboek of thesaurus. Study Bible door Jimmy Swaggart is een goed voorbeeld.

Bidden

Voor zover we ons steentje bijdragen door gebruik te maken van onderzoeksmateriaal dat helpt om te verduidelijken wat er is gelezen. Het is cruciaal dat we bidden over wat we hebben gelezen. De essentie van gebed is om te laten zien dat we niet op onszelf vertrouwen voor de interpretaties. We bidden tot de Vader dat de Geest van God ons helpt te zien en te begrijpen wat er is opgeschreven.

Vaak hebben we de neiging om de Schriften te interpreteren op basis van onze eigen capaciteit. Totdat onze ogen geopend zijn door de Geest van God, zien we niet alles wat Hij voor ons heeft voorbereid.

Ef. 1: 17-22

17 Dat de God van onze Heer Jezus Christus, de Vader van heerlijkheid, u de geest van wijsheid en openbaring in de kennis van hem mag geven:

18 De ogen van uw begrip zijn verlicht; opdat gij zult weten wat de hoop is van zijn roeping, en wat de rijkdom van de heerlijkheid van zijn erfenis in de heiligen,

19 En welke de uitnemende grootheid Zijner kracht zij aan ons, die geloven, naar de werking van zijn machtige kracht,

20 Welke hij in Christus gewerkt heeft, toen hij hem uit de doden opgewekt had en hem aan de rechterhand in de hemelen plaatste,

21 Verre boven alle prinsdom en macht en macht en heerschappij, en elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld, maar ook in wat eraan zal komen:

22 en heeft alles onder zijn voeten gezet en hem de hoofd gegeven over alle dingen in de kerk,

Apostel Paulus bidt voor de kerk van Efeze dat de ogen van hun innerlijke mens worden geopend, verlicht, biddend dat hun ogen worden overspoeld met licht, zodat ze mogen weten wat hun erfenis is. Het is iets voor God om een ​​erfenis voor het Zijne te hebben voorbereid, het is iets anders voor de gelovige om tot de kennis van dat licht te komen. Het licht dat door gebed komt.

Verschillende verwijzingen en bewijzen uit de brieven waarin apostel Paulus bad. Gebed helpt onze meditatie.

Ef. 3: 14-19

Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heer Jezus Christus,

15 Naar wie de hele familie in hemel en op aarde wordt genoemd,

16 Dat hij u geve, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, worden versterkt met man en macht door Zijn Geest in de inwendige mens;

17 Dat Christus in uw harten door het geloof kunnen wonen; dat gij, Geworteld en gegrond in de liefde,

18 mei kunnen begrijpen met al de heiligen, welke de breedte en lengte en diepte en hoogte;

19 En de liefde van Christus, die de kennis te boven gaat, opdat gij vervuld wordt tot al de volheid van God.

We zien nog een bewijs dat apostel Paulus bad. Gebed is de sleutel. Bidden is volledig vertrouwen - op God.

Denk na over het Woord.

Gebed heeft een uitwerking op de geest van de gelovige. Het verandert zijn manier van denken. Dit is het punt waarop de gelovige tot het begrip komt van wat er wordt gezegd. Het is net zo echt als je kleding kennen

Er is een reflectie zoals die van toepassing is op onze identiteit. We beginnen Gods plan voor de mens te zien en begrip begint.

Denk na om te onthouden.

Als we erover nadenken om te onthouden, nemen we het ter harte. We maken aantekeningen. Met pen en papier of via onze telefoontoepassing. Punt is dat er aantekeningen worden gemaakt.

Memoriseren

We onthouden wat we keer op keer hardop hebben nagedacht en de woorden beginnen zich in ons binnenste te nestelen. We nemen ze bewust ter harte.

Toepassen.

Meditatie zelf is geen doel, maar een middel om een ​​doel te bereiken. Het zou een vergeefse poging zijn als er geen aanwijzingen zijn voor onze meditatie.

Rom.12: 1-2

Bij de toepassing is er een reflectie. Het Woord van God is onze handleiding om te leven. Door meditatie vernieuwen we onze geest.

Rom.12: 1-2

1 Ik smeek u daarom, broeders, door de barmhartigheden van God, dat u uw lichaam een ​​levend offer aanbiedt, heilig, welgevallig voor God, wat uw redelijke dienst is. 2 En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld: maar wordt veranderd door vernieuwing van uw denken, opdat u kunt bewijzen wat de goede, aanvaardbare en volmaakte wil van God is.

Het resultaat van meditatie moet reflecteren op ons leven. Het vraagt ​​om toepassing. En toepassing is verantwoordelijkheid. Het christendom zelf vraagt ​​om verantwoordelijkheid.

We moeten ons bewust worden van deze verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid ligt bij ons als we ervoor kiezen om te groeien, de hulp is er voor ons om te groeien.

2Tim. 2:15 Studeer om te laten zien dat u door God bent goedgekeurd, een arbeider die zich niet hoeft te schamen en het woord van de waarheid terecht verdeelt.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelGebedspunten tegen onvruchtbaarheid
Volgende artikelHoe te bidden in de Geest
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of counseling kunt u contact met mij opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of Chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.