Gebedspunten tegen ontmoediging

0
325

 

Bent u ooit ontmoedigd geweest om uw dromen na te jagen en wenste u uiteindelijk dat u niet naar de mening van anderen had geluisterd? Er zijn zo veel mensen die hun doorbraak simpelweg hebben gemist; ze waren ontmoedigd. Vandaag zullen we ons bezighouden met gebedspunten tegen ontmoediging. Op elk moment in de tijd zullen onze acties en plannen zwaar bekritiseerd worden door andere mensen die we als autoriteit beschouwen. Kritiek heeft in de meeste gevallen veel mensen ontmoedigd om hun dromen en aspiraties na te streven, en uiteindelijk wilden ze dat ze niet hadden geluisterd naar wat mensen zeiden.

Als David zich maar door de kritiek van zijn broers en koning Saul had laten weerhouden om Goliath te confronteren, was de kans groot dat hij niet naar het paleis zou zijn gekomen. David die Goliath uitdaagt tot een gevecht tart alle theorie van gezond verstand van de mens. Dat was de reden waarom zijn beslissing om tegen Goliath te vechten zwaar werd bekritiseerd door zoveel mensen, waaronder zijn broers en de koning. Maar David voelde zich nooit ontmoedigd; hij wist wat hij droeg, hij wist wiens strijd het was, hij wist dat hij (David) slechts een fysieke vertegenwoordiging was van de echte uitdager, namelijk de Almachtige God. Dus hij werd niet bewogen door nee-zeggers, hij ging toch door om Goliath te bevechten, en de rest van dat verhaal is bekende geschiedenis.

Ook in ons leven moeten we kritiek op mensen overwinnen. Maar dat kan alleen als we de kracht kennen die ons drijft. Er zijn momenten in ons leven dat we met zoveel ontmoedigingen zullen worden geconfronteerd die ons ertoe zullen aanzetten na te denken over het opgeven van die droom en ambities. Soms kan onze ontmoediging een voortdurende mislukking zijn. Als we herhaaldelijk falen, kunnen we beginnen te denken dat wat we doen misschien niet voor ons bedoeld was. Maar als een man de persoon begrijpt die hem leidt, zal hij niet geschokt zijn als er ontmoediging komt. Apostel Petrus verliest zijn focus op Christus en hij begint te zinken. Op het moment dat we onze blik op God verliezen, zal de ontmoediging het beste van ons krijgen, en het zal niet lang duren voordat we ermee ophouden. God wil dat we verder gaan; hij wil dat we op het doel blijven drukken; hij wil niet dat we de mislukking opgeven omdat hij op het punt staat zijn wonderen te verrichten. Ik besluit op gezag van de hemel dat ontmoediging je er niet van zal weerhouden te slagen in de naam van Jezus.

De Schrift zegt in het boek Psalmen 55:22 Werp uw last op den HEERE, en Hij zal u schragen; hij zal de rechtvaardige nooit laten wankelen. De Schrift zei dat God niet zou toestaan ​​dat de rechtvaardigen bewogen zouden worden, dat betekent dat hij niet zou toestaan ​​dat uitdagingen je ervan weerhouden om te slagen; hij zal je niet laten ontmoedigen door slechte verzoekingen om verder te gaan. Ik kondig u vandaag aan dat God de gebrokenen van hart geneest en hun wond verbindt. God zal je vandaag genezen. Elke vorm van ontmoediging wordt u weggenomen in de naam van Jezus. Moge God, terwijl u deze gebedsgids begint te bestuderen, elke ontmoediging op uw weg wegnemen in de naam van Jezus.

Gebedspunten:

  • Vader Heer, ik kom tegen elke vorm van ontmoediging in de naam van Jezus. Ik bid om de geest van moed om door te gaan en te doen waartoe de geest van God mij leidt in de naam van Jezus.
  • Heer, ik weiger te vervallen in de ontmoediging van mislukking. Ik bid om de geest van volharding en lankmoedigheid, de genade om nooit op te geven, wat er ook gebeurt. Ik bid dat u mij die genade schenkt in de naam van Jezus.
  • Heer God, elke vorm van mislukking op mijn manier die de vijand heeft opgevoerd om mij te ontmoedigen, ik bid dat u het wegneemt in de naam van Jezus. Ik vernietig elk juk van mislukking op mijn weg door het vuur van de Heilige Geest. Ik breek elk bolwerk van onmogelijkheid op mijn weg af. Ik bid dat het vuur van de Almachtige God voor mij uit gaat en alle bolwerken in de naam van Jezus vernietigt.
  • Heer, zend uw engel des doods naar elke man en vrouw die de vijand wil gebruiken om mij te misleiden en mijn dromen op te geven; Ik bid dat de engel des doods hen dood slaat in de naam van Jezus. Ik kom tegen elke kwade tong en misleid me om op te geven in de naam van Jezus.
  • Vader Heer, vanaf nu wil ik dat u mij leidt. Ik bid dat uw stem in mijn leven zal doordringen, ik bid dat ik van tijd tot tijd van u zal horen, ik bid dat u mij zult leiden en leren over dingen die ik in de naam van Jezus moet doen. Geef me de moed om me niet te laten ontroeren door wat mensen zeggen; schenk mij de genade om alleen naar uw stem te luisteren in de naam van Jezus.
  • Heer, ik wil naar niemand anders luisteren dan u; Ik geef vandaag mijn leven gratis aan uw geest. Ik vraag u vandaag het schip van mijn leven te nemen in de naam van Jezus. Ik bid dat je de zeeman van mijn leven wordt; Ik wil alleen naar je luisteren. Help mij, Heer, doof te zijn voor alles wat andere mensen mij vertellen. Want de Schrift zegt dat degenen die door de geest van God geleid worden, de zonen van God worden genoemd. Ik wil geleid worden door jouw geest. Ik wil me niet laten leiden door mijn menselijke kennis; Ik verlaag mezelf om jou te laten toenemen in de naam van Jezus.
  • Heer, net zoals David moedig was, net zoals hij wist dat de strijd aan de Heer toebehoort, geef me de moed om U altijd te zien, zelfs als u met moeilijkheden wordt geconfronteerd. Schenk mij de genade om te weten dat u de machtige man in de strijd bent, geef het inzicht en begrip dat u God bent van alle mogelijkheden, neem elke vorm van belemmering, afleiding of ontmoediging weg in de naam van Jezus.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier