Bijbelteksten over Onderwijs

0
21486

Vandaag zullen we enkele bijbelverzen over onderwijs verkennen. Dit artikel geeft je een wenselijke kennis van waarom het belangrijk is om opgeleid te zijn. Een deel van het onderwijs is de kinderen de juiste weg te leren, zodat ze er niet vanaf zullen wijken als ze oud worden.

Bijbelteksten over onderwijs zijn strategisch gepositioneerd voor gebruik door alle ouders, zodat ze het idee kunnen hebben van wat ze moeten onderwijzen en dingen waaraan hun kinderen kunnen worden blootgesteld. Ondertussen kunnen we ontkennen dat veel mensen spiritualiteit verkeerd hebben begrepen vanwege analfabetisme; zij zijn van mening dat het niet nodig is onderwijs te volgen omdat het westerse onderwijs een goede geest kan bederven.

Overwegende dat zij er geen idee van hebben dat de bijbel analfabetisme sterk afkeurde; daarom zegt de Schrift in het boek 2 Timoteüs 2 vs. 15-16. Studie om te laten zien dat u door God bent goedgekeurd, een arbeider die zich niet hoeft te schamen en het woord der waarheid op de juiste manier verdeelt. Maar mijd onheilig en ijdel gebabbel, want zij zullen toenemen tot meer goddeloosheid. Dit toont aan dat God wil dat we kennis hebben. Hij wil dat we iets over iets en iets over alles weten. Gelukkig is dat waar onderwijs ons bij zal helpen.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

Apostel Paulus, die wordt beschouwd als een van de grootste apostelen die de bediening van Christus op aarde heeft gepropageerd, behaalde de hoogste onderwijskwaliteit nog voordat hij zich bekeerde. Er is altijd een plek om te leren en te studeren, Jezus Christus vervulde zijn missie op aarde in drie jaar, maar hij bracht meer dan 18 jaar van zijn leven door met het verzamelen van kennis over het koninkrijkswerk in de tempel onder de ouderlingen.

Als je slaagt in het leven, is er een proces dat je moet volgen; er is een plaats om geschoold te worden. We hebben een lijst met bijbelverzen over onderwijs samengesteld om u te helpen begrijpen hoe belangrijk het is om kennis op te doen.

Bijbelverzen

Kolossenzen 1:28 Wie wij prediken, iedereen waarschuwen en iedereen onderwijzen in alle wijsheid; opdat we iedereen die volmaakt is in Christus Jezus mogen presenteren:

Jesaja 29:12 En het boek wordt overgeleverd aan hem die niet geleerd is, zeggende: Lees dit, ik bid u: en hij zegt: Ik ben niet geleerd.

1 Korintiërs 3:19 Want de wijsheid van deze wereld is dwaasheid bij God. Want er staat geschreven: Hij neemt de wijzen in hun eigen sluwheid.

Spreuken 9:10 De vrees voor de HEER is het begin van wijsheid; en de kennis van het heilige is begrip.

Psalmen 32: 8 Ik zal u onderwijzen en u onderwijzen in de weg die u zult gaan: Ik zal u leiden met mijn oog.

Prediker 7:12 Want wijsheid is een verdediging en geld is een verdediging; maar de voortreffelijkheid van kennis is, dat wijsheid leven geeft aan hen die het hebben.

Jesaja 54:13 En al uw kinderen zullen door de Heer onderwezen worden; en groot zal de vrede van uw kinderen zijn.

Spreuken 1: 5 Een wijs man zal horen en zal het leren vergroten; en een man van verstand zal verstandige raadgevingen verwerven:

2 Timoteüs 3: 14-17 Maar ga door met de dingen die u hebt geleerd en waarvan u verzekerd bent, wetende van wie u ze geleerd hebt; En dat u van kinds af aan de heilige geschriften kent, die u wijs kunnen maken tot redding door het geloof in Christus Jezus. Alle geschriften zijn door inspiratie van God gegeven en zijn nuttig voor de leer, voor terechtwijzing, voor correctie, voor onderricht in gerechtigheid: opdat de man van God volmaakt zou zijn, door en door toegerust aan alle goede werken.

Spreuken 16:16 Hoeveel beter is het om wijsheid te krijgen dan goud! en om begrip te krijgen, eerder gekozen te worden dan zilver!

Handelingen 7:22 En Mozes werd geleerd in alle wijsheid van de Egyptenaren, en was machtig in woorden en in daden.

Daniel 1: 17-19 Wat deze vier kinderen betreft, God gaf hun kennis en vaardigheid in alle leren en wijsheid: en Daniel had begrip in alle visioenen en dromen. Nu, aan het einde van de dagen dat de koning had gezegd dat hij ze moest binnenbrengen, bracht de prins van de eunuchen ze binnen voor Nebukadnezar. En de koning sprak met hen; en onder hen werd niemand gevonden zoals Daniël, Hananja, Misael en Azaria; daarom stonden zij voor de koning.

Johannes 7:15 En de Joden verwonderden zich en zeiden: Hoe weet deze man de brieven, nog nooit geleerd?

Handelingen 26:24 En terwijl hij aldus voor zichzelf sprak, zei Festus met luide stem: Paulus, gij zijt buiten uzelf; veel leren maakt u boos.

Spreuken 9: 9 Geef instructies aan een wijs man, en hij zal nog wijzer zijn: leer een rechtvaardige man, en hij zal meer leren.

Galaten 1:12 Want ik heb het ook niet van mensen ontvangen, noch heb ik het geleerd, maar door de openbaring van Jezus Christus.

Spreuken 18: 2 Een dwaas heeft geen behagen in begrip, maar opdat zijn hart zichzelf ontdekt.

Romeinen 12: 2 En wordt niet aan deze wereld gelijkvormig; maar wordt u getransformeerd door de vernieuwing van uw verstand, opdat u mag bewijzen wat die goede, aanvaardbare en volmaakte wil van God is.

Kolossenzen 2: 8 Pas op dat niemand u door filosofie en ijdel bedrog bederft, naar de traditie van de mens, naar de beginselen van de wereld, en niet naar Christus.

Filippenzen 4: 9 Die dingen, die gij beiden hebt geleerd en ontvangen, en gehoord en gezien en gezien in mij, doen: en de God van vrede zal met u zijn.

Psalmen 25: 5 Leid mij in uw waarheid en leer mij: want Gij zijt de God van mijn heil; op u wacht ik de hele dag.

Spreuken 4:11 Ik heb u op de weg van wijsheid onderwezen; Ik heb u op rechte paden geleid.

Matteüs 11:29 Neem mijn juk op u en leer van mij; want ik ben zachtmoedig en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw ziel.

Matteüs 28: 19-20 Gaat dan, en onderwijst alle volken, hen doopend in de naam van de Vader, en van de Zoon en van de Heilige Geest: hen leert alles te onderhouden wat ik u ook geboden heb, en zie Ik ben altijd bij je, zelfs tot het einde van de wereld. Amen.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

Vorig artikelBijbelteksten over Overwinning
Volgende artikelVoorbede voor kerkoudsten
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een Man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige bekrachtigd heeft met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of me chatten via WhatsApp en Telegram op + 2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God zegene u.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.