BIJBEL VERSE OVER VRIENDELIJKHEID

0
863

Vandaag zullen we te maken hebben met bijbelverzen over vriendelijkheid. Vriendelijkheid is volgens het woordenboek de handeling van attent, vrijgevig of vriendelijk zijn voor een ander. Vaak interpreteren we vriendelijkheid om mensen te helpen verkeerd. Mensen helpen betekent niet dat je vriendelijk bent of dat je van mensen houdt, maar vriendelijkheid zal je ertoe dwingen om van mensen te houden door hun interesse voor de jouwe te stellen.

Er is altijd een argument geweest als het gaat om een ​​onderwerp als dit: wie moet er vriendelijkheid betonen en aan wie tonen we vriendelijkheid? Ieder door God geschapen mens moet vriendelijk zijn en medeleven tonen met anderen. Het maakt niet uit wat je religie, ras, etnische groep of huidskleur is; Bij MENSHEID moet het erom gaan vriendelijkheid jegens elkaar te tonen.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

God begrijpt dat de aard van de mens vervuld is van bitterheid, woede en kwaad, daarom spoorde Hij ons aan vriendelijk te zijn voor elkaar in het boek Efeziërs 4: 31-32 Laat alle bitterheid en toorn en woede en geschreeuw en kwaadsprekerij, met alle boosaardigheid van u verwijderd worden; en wees vriendelijk voor elkaar, teder, vergevensgezind, gelijk God om Christus 'wil u vergeven heeft. God dwong ons vriendelijk voor elkaar te zijn.
Afgaande op dit, zullen we geen fout maken als we zeggen dat vriendelijkheid een aanvulling op liefde is, want als je van iemand houdt, zul je vriendelijk zijn voor die persoon.

De stereotype perceptie is dat mensen aardig moeten zijn en alleen liefde tonen voor hun bloedverwant, maar God wil dat we vrijgevig, vriendelijk en attent zijn voor iedereen en niet alleen voor onze vrienden alleen. Slechts een klein beetje meer vriendelijkheid zou de hele wereld kunnen redden van de huidige puinhoop waarin we onszelf bevinden.
Ondertussen kunnen we het nog goedmaken, dit artikel biedt ons de nodige bijbelverzen die we nodig hebben om te begrijpen wat vriendelijkheid is en hoe en aan wie God wil dat we het laten zien. Laten we nu eens kijken naar enkele bijbelverzen over vriendelijkheid

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

Bijbelverzen

Genesis 20:13 En het geschiedde, toen God ervoor zorgde dat ik uit het huis van mijn vader dwaalde, dat ik tot haar zei: Dit is uw goedheid die u mij zult tonen; op elke plaats waar we zullen komen, zeg over mij: Hij is mijn broer.

Genesis 21:23 Zweer mij nu hier bij God dat u niet vals met mij, noch met mijn zoon, noch met de zoon van mijn zoon zult handelen; maar naar de goedheid die ik u heb betoond, zult u mij aandoen, en naar het land waar u verbleef.

Genesis 24:12 En hij zei: O HEERE, God van mijn meester Abraham, ik bid u, zend mij heden een goede snelheid en betuig vriendelijkheid voor mijn meester Abraham.

Genesis 24:14 En laat het geschieden, dat de jonkvrouw tot wie ik zal zeggen: Laat uw kruik, laat ik u bidden, dat ik zal drinken; en zij zal zeggen: Drink, en Ik zal uw kamelen ook drinken: laat zij dezelfde zijn die gij voor uw dienstknecht Izak hebt aangesteld; en daardoor zal ik weten dat u mijn heer vriendelijkheid betoond hebt.

Richteren 8:35 Geen van beide toonde hun vriendelijkheid jegens het huis van Jerubbaal, namelijk Gideon, naar al het goede dat hij Israël had betoond.

Ruth 2:20 En Naomi zeide tot haar schoondochter: Gezegend zij de HERE, die zijn goedheid niet aan de levenden en aan de doden heeft overgelaten. En Naomi zei tegen haar: De man is ons naaste verwant, een van onze volgende bloedverwanten.

1 Samuël 15: 6 En Saul zeide tot de Kenieten: Ga heen, ga heen, haal u uit de Amalekieten, opdat ik u niet met hen vernietig; want gij betoont vriendelijkheid jegens alle kinderen van Israël, toen zij uit Egypte kwamen. Dus vertrokken de Kenieten onder de Amalekieten.

1 Samuël 20:15 Maar gij zult ook uw goedheid niet voor eeuwig van mijn huis afsnijden: nee, niet wanneer de HEERE de vijanden van David heeft uitgeroeid, ieder van de aardbodem.

2 Samuël 2: 6 En nu toont de Heer u goedertierenheid en waarheid; en ik zal u ook deze goedertieren, omdat u deze zaak hebt gedaan.

2 Samuël 9: 3 En de koning zei: Is er nog niemand van het huis van Saul, opdat ik de goedheid van God aan hem kan tonen? En Ziba zei tot de koning: Jonathan heeft nog een zoon, die verlamd is aan zijn voeten.

1 Chronicles 19: 2 En David zeide: Ik zal Hanun, de zoon van Nahash, goedertieren, omdat zijn vader mij goedertierenheid betoonde. En David stuurde boodschappers om hem te troosten over zijn vader. Zo kwamen de knechten van David in het land van de kinderen van Ammon te Hanun, om hem te troosten.

2 Kronieken 24:22 Alzo herinnerde Joas, de koning, zich niet de vriendelijkheid, die zijn vader Jojada hem gedaan had, maar doodde zijn zoon. En toen hij stierf, zei hij: De HERE ziet het en eist het.

Psalmen 25: 6 Gedenk, o HERE, uw tedere barmhartigheden en uw goedertierenheid; want ze zijn altijd oud geweest.

Psalmen 26: 3 Want uw goedertierenheid is voor mijn ogen; en ik heb in uw waarheid gewandeld.

Psalmen 31:21 Gezegend zij de HERE; want Hij heeft mij zijn wonderbaarlijke goedheid getoond in een sterke stad.

Psalmen 42: 8 Toch zal de HERE overdag zijn goedertierenheid gebieden, en in de nacht zal zijn lied met mij zijn, en mijn gebed tot de God van mijn leven.

Psalmen 107: 43 Wie wijs is, en deze dingen in acht zal nemen, ja, zij zullen de goedertierenheid des Heren begrijpen.

Psalmen 119: 149 Hoor mijn stem naar uw goedertierenheid: O HERE, maak mij levend naar uw oordeel.

Psalmen 143: 8 Laat mij uw goedertierenheid morgen horen; want op u vertrouw ik: laat mij de weg weten, waarin ik moet wandelen; want ik verhef mijn ziel tot u.

Spreuken 31:26 Zij opent haar mond met wijsheid; en in haar tong is de wet van vriendelijkheid.

Jesaja 54: 8 In een kleine toorn verborg ik mijn gezicht voor een ogenblik van u; maar met eeuwige goedheid zal Ik u barmhartig zijn, zegt de Here, uw Verlosser.

Jesaja 54:10 Want de bergen zullen verdwijnen, en de heuvels zullen verwijderd worden; maar mijn goedheid zal niet van u wijken, noch zal het verbond van mijn vrede worden verwijderd, zegt de Here die u genadig is.

Jeremia 9:24 Maar laat hem die glorie in deze glorie, dat hij mij begrijpt en kent, dat ik de HEER ben die liefderijke goedheid, oordeel en rechtvaardigheid oefen op aarde: want in deze dingen verheug ik mij, zegt de HEERE.

Jeremia 31: 3 De HERE is mij vanouds verschenen, zeggende: Ja, ik heb u liefgehad met een eeuwige liefde; daarom heb ik u met liefderijke goedheid getrokken.

Hosea 2:19 En Ik zal u voor altijd met mij verloven; ja, ik zal u met mij verloven in gerechtigheid, en in oordeel, en in goedertierenheid, en in barmhartigheden.

Joël 2:13 En breek uw hart, en niet uw klederen, en wend u tot de HERE, uw God; want Hij is genadig en barmhartig, traag van woede en van grote goedheid, en bekeert hem van het kwaad.

Handelingen 28: 2 En het barbaarse volk toonde ons geen geringe goedheid; want zij staken een vuur aan en ontvingen ons allen vanwege de tegenwoordige regen en vanwege de kou.

2 Korintiërs 6: 6 Door zuiverheid, door kennis, door lankmoedigheid, door vriendelijkheid, door de Heilige Geest, door ongeveinsde liefde,

Efeziërs 2: 7 opdat hij in de komende eeuwen de buitengewone rijkdom van zijn genade in zijn vriendelijkheid jegens ons door Christus Jezus zou kunnen tonen.

Kolossenzen 3:12 Doe daarom, als uitverkorenen van God, heilig en geliefd, ingewanden van barmhartigheid, vriendelijkheid, nederigheid van geest, zachtmoedigheid, lankmoedigheid;

Titus 3: 4 Maar daarna verscheen de vriendelijkheid en liefde van God, onze Heiland jegens de mens,

2 Peter 1: 7 En tot godsvrucht broederlijke goedheid; en voor broederlijke goedheid.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

advertenties
Vorige artikelBIJBEL VERZEN OVER BEROUW
Volgende artikelBIJBELVERSEN OVER NIEUWE BEGINNEN
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige een vreemde volgorde van genade heeft gegeven om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen onderdrukt mag worden door de duivel, we hebben de kracht om in heerschappij te leven en te wandelen door middel van gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of Chat met mij op WhatsApp en Telegram op + 2347032533703. Ik zal u ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier