Gebeden tegen jaloezie en afgunst

0
1606
Gebeden tegen jaloezie en afgunst

In het artikel van vandaag zullen we bidden tegen jaloezie en afgunst. Jaloezie en afgunst zijn twee geesten van de duivel. Net zoals de kinderen van licht de vruchten van de geest vertonen, zo manifesteren ook de kinderen van duisternis hun gaven. Dit betekent echter niet letterlijk dat iedereen die jaloers wordt of anderen benijdt, demonisch bezeten is. Soms zijn het enkele tekenen van slechte manipulatie in het leven van een christen.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

Een van de vele nadelen van jaloezie en afgunst is dat het degenen die er door worden bezet, belemmert om niet verder te gaan in het leven. Dit komt simpelweg omdat ze altijd zullen rennen tegen de tijd en prestaties van een andere persoon. Ondertussen verschilt de bestemming van ieder mens, dus ook onze tijd van manifestatie is nooit hetzelfde. Iemand die jaloers is op het succes of de gave van iemand anders, zal uiteindelijk gefrustreerd raken als hij probeert te zijn zoals de persoon die hij benijdt en wanneer het duidelijk is dat hij nooit zoals die persoon zal worden, begint woede en haat.

In dit stadium is het niet langer normaal omdat de woede en haat ervoor kunnen zorgen dat een persoon iets heel ergs met een ander doet. Jaloezie en afgunst is niet iets dat je met lichtzinnigheid moet nemen. Een ander gevaarlijk effect van jaloezie is dat het een individu ervan weerhoudt een uitdrukking van Gods doel voor hun leven te vinden, omdat ze bezig zijn het leven van anderen te volgen. Zo iemand heeft geen tijd om zijn dromen na te jagen en zijn levensdoelen te bereiken.

Hoewel zo iemand zou kunnen denken dat afgunst en jaloezie simpelweg zullen verdwijnen als ze alles hebben bereikt wat de persoon die ze benijden heeft bereikt, zullen ze pas dan ontdekken dat de geest onverzadigbaar is. Zelfs als ze de hele wereld bezitten, zullen ze nog steeds jaloers zijn op iemand die nog steeds met weinig worstelt. De geest van afgunst en jaloezie is een slechte geest die heel serieus moet worden genomen.

Jaloezie zorgde ervoor dat Kaïn Abel doodde, en dat bracht God tot een vloek over Kaïn en al zijn zaad. Jaloezie en afgunst zorgden ervoor dat Josephs broer hem als slaaf verkocht. Ze waren jaloers omdat hun vader meer van Joseph hield dan de rest van hen, ze waren jaloers op hem, want als zijn droom van grootheid, bitterheid, woede en haat ervoor zorgde dat ze hem als slaaf verkochten. Het einde van hun verhaal werd bedroefd omdat ze uiteindelijk voor hem bogen zonder te weten dat het hun broer Joseph was.

Je kunt zien dat de geest van jaloezie en afgunst de manifestaties van God in het leven van een persoon beperkt. Als Jacob jaloers wordt op Esau omdat Esau de eerste was die succesvol was ondanks het feit dat Jacob de zegeningen van hun vader van Esau had gestolen. Het is mogelijk dat Jacob het te druk heeft met het monitoren van het leven van Esau, zodat hij zal vergeten dat er een probleem in zijn eigen leven is dat de ontmoeting van God nodig heeft.

God verafschuwt jaloezie, want als we jaloers zijn op de zegen of het geschenk van anderen, is het alsof we God vertellen dat Hij niets goeds voor ons heeft gedaan. Ondertussen zouden we onze focus hebben verloren op de talloze dingen waarmee God ons heeft gezegend terwijl we bezig zijn de schaduw te achtervolgen van het kleine ding dat we nog moeten krijgen.

Wanneer je een soort gevoel ervaart dat jaloezie en afgunst inhoudt, kun je het het beste met gebed aanvallen voordat het escaleert tot een grotere demon. Hieronder staan ​​krachtige gebeden tegen jaloezie en afgunst.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

GEBEDEN

Here God, ik kom vandaag voor u om u te laten weten van de pijn waar ik nu soms voor zorg. Ik voel me buitengewoon verbitterd als ik zie dat andere mensen meer slagen dan ik, ik ben jaloers als anderen lachen. En ik weet duidelijk dat dit in strijd is met uw woord in het boek Romeinen 12:15 dat we ons moeten verheugen met degenen die zich verheugen. De jaloezie in mijn hart brandt zo erg dat ik plotseling haat ontwikkel jegens iedereen die slaagt. Vader, ik bid dat u me zult helpen het hart van jaloezie en afgunst in de naam van Jezus weg te nemen.

Heer Jezus, u predikte dat we elkaar moeten liefhebben, net zoals onze hemelse vader ons heeft liefgehad. Je begreep dat liefde de remedie is tegen alle ziekten in de wereld. Vader, ik vraag dat u in plaats van afgunst en jaloezie een liefdevol hart in mij zult creëren in de naam van Jezus.

Vader in de hemel, er is geschreven dat elke boom die mijn vader niet heeft geplant, zal worden ontworteld. Here God, ik weet dat u nooit jaloezie en afgunst in mij hebt geplant, de vijand wel. Ik geef je volledige toegang tot mijn leven en wezen, dat je de werken van de duivel in mijn leven zult vernietigen in de naam van Jezus.

Vader, Heer, ik bid dat u mij een hart van dankbaarheid zult geven waardoor ik zal genieten van mijn tevredenheid. Heer Jezus, ik bid dat u mij de genade zult geven om tevreden te zijn met de goede dingen die u voor mij hebt gedaan, en hoop op de grotere dingen die u nog steeds zult doen. Heer, ik smeek u om vergeving voor mijn jaloezie en afgunst, omdat het lijkt alsof u niets goeds voor mij heeft gedaan. Heer, ik zoek uw vergeving, Heer vergeeft mij, door het kostbare bloed dat u vergoot aan het kruis op Golgotha, was mijn zonde weg in de naam van Jezus.

Heer Jezus, ik bid dat u mij de genade zult geven om door u uitdrukking te vinden in de naam van Jezus. Ik weet dat ik de beste gaven van jou heb, ik weet dat ik de beste van alle zegeningen van jou heb, Heer Jezus. Geef me de genade om niet te wensen dat ik iemand anders ben, ik weet dat ik de beste versie van mezelf ben, geef me de genade om hier altijd trots op te zijn in de naam van Jezus.

Ik kom elke geest van bitterheid en woede tegen die ik altijd ervaar wanneer ik iemand zie vorderen, ik vernietig zulke geesten in de naam van Jezus. Voortaan begin ik alle vruchten van de geest in de naam van Jezus te vertonen.

Amen.

Schrijf u alstublieft in op ons YouTube-kanaal om dagelijkse krachtige gebedsvideo's te bekijken

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier