Psalm 25 Betekenis vers voor vers

0
1291
Psalm 25 Betekenis vers voor vers

Vandaag zullen we het boek van Psalm 25 verkennen, de betekenis vers voor vers. Deze Psalm is, zoals vele andere Psalmen, geschreven door koning David, de heerser van Israël en de grootste koning die ooit de aarde sierde. Psalm 25 is een pleidooi voor God de Almachtige om ons te laten zien genade en mededogen waar we het het meest nodig hebben.

Ook smeekt Psalm 25 God om ons te redden van de smaad van mensen. In deze huidige wereld waarin we leven, wachten heel wat mensen geduldig op onze ondergang, vooral als christenen, zodat ze ons kunnen bespotten en kwaad kunnen spreken over de God die we dienen. Koning David, zoals velen van ons om deze mensen te laten wachten tot hij beschaamd wordt, Psalm 25 is geschreven om God te smeken hem te redden van de plannen van zijn tegenstanders. Dus ook wij die dag en nacht de naam van God aanroepen en wij die hebben geweigerd om ons geloof in gevaar te brengen, de Psalm 25 moet dag en nacht ons volkslied zijn om God er altijd aan te herinneren zijn beloften te herinneren aan degenen die in hem geloven.

Vastgesteld hebbende dat Psalm 25 vooral gaat over het pleidooi aan God om ons van te redden verwijt of schaamte het is belangrijk dat we elk van deze prachtige teksten analyseren voor een beter begrip.

Psalm 25 Betekenis vers tot vers

Vers 1 & 2 Voor U, Heer, verhef ik mijn ziel. O mijn God, ik vertrouw op U; Laat me niet beschaamd zijn; Laat mijn vijanden niet over mij triomferen

Dit eerste en tweede vers van Psalm 25 heeft het over een totale overgave van ons leven aan God, en werpt al onze zorgen op hem als de auteur en finisher van ons geloof. De eerste twee verzen smeken ook dat God onze verwachtingen niet mag teleurstellen. Bedenk dat de Schrift zegt dat de verwachtingen van de rechtvaardigen niet zullen worden ingekort. Ook zoeken deze verzen naar Gods overwinning op de vijand.

Vers 3 & 4 Laat inderdaad niemand die op U wacht zich schamen; Laat degenen die zich schamen die zonder reden verraderlijk handelen. Toon mij Uw wegen, o Heer; Leer mij uw paden.

Vers drie en vier van Psalm 25 gaat ook over het pleiten bij God de Almachtige. In deze verzen smeekte koning David God om hem niet te schamen en smeekte God om degenen die verraderlijk handelen te schande te maken. Ook in deze verzen kunnen we smeken om de weg van God te kennen.

Vers 5 & 6 Leid mij in Uw waarheid en leer mij, want U bent de God van mijn redding; Op U wacht ik de hele dag. Onthoud, o Heer, uw tedere barmhartigheden en uw liefdevolle goedheid, want ze zijn van oudsher.

Vers vijf en zes van Psalm 25 toonde een man die de raad van God zocht bij alles wat hij doet. Het vers vijf dagen leidt mij in uw waarheid en leert mij; dit verklaart dat we als mens niets zelf weten, behalve dat God ons leert en ons de weg wijst, dat we in duisternis wandelen.

Vers 7 & 8 Herinner me de zonden van mijn jeugd niet, noch mijn overtredingen; Onthoud mij, naar Uw genade, ter wille van Uw goedheid, o Heer.

Vers 7 en 8 van deze Psalm smeken God om vergeving, vooral voor de zonden die men heeft begaan in de dagen van de jeugd. De dagen van de jeugd hier zijn niet ondertussen dat we alleen jong zijn, het kan ook onze vreselijke oude dagen betekenen voordat we Christus als Heer en redder accepteerden. De meesten van ons hebben vreselijke dingen gedaan terwijl we nog in de wereld waren. Dus dit vers smeekt om Gods barmhartigheid in ons leven en zoekt zijn vergeving over elk kwaad dat we hebben gedaan.

Vers 8 & 9 Goed en oprecht is de Heer; Daarom leert Hij zondaars op de weg. De nederige leidt Hij in gerechtigheid En de nederige leert Hij Zijn weg.

Deze twee verzen erkennen het feit dat God rechtvaardig en oprecht is in zijn handelingen. God begrijpt dat een zondaar is als een peuter die niets weet, dus God leert de zondaar zelf het deel tot rechtvaardigheid. De natuurlijke toestand van een man wordt gekenmerkt door slechtheid, maar de geest van God helpt een zondaar de weg van God te leren.

Vers 10 & 11 Alle paden van de Heer zijn barmhartigheid en waarheid, om zijn verbond en zijn getuigenissen na te leven. Omwille van Uw naam, o Heer, vergeef mijn ongerechtigheid, want het is geweldig.

God is het opperwezen, hij bekeert zich nooit in zijn woorden. Deze twee verzen erkenden het feit dat de weg van God barmhartigheid en waarheid is en dat God altijd zijn verbond nakomt. In wezen, als God iets heeft beloofd, zal hij het zeker vervullen. Het laatste deel van het vers smeekt God nog steeds om vergeving van alle ongerechtigheden die de beloften van God in vervulling kunnen laten gaan.

Vers 12 & 13 Wie is de man die de Heer vreest? Hij zal onderwijzen op de manier die Hij verkiest. Hij zal zelf in welvaart wonen, en zijn nakomelingen zullen de aarde beërven.

Bedenk dat de Schrift zegt dat de vrees voor de Heer het begin is van Wijsheid. Dit vers benadrukte dat een man die de Heer vreest, God hem zijn wegen zal leren. Deze man zal zijn leven niet uit de wil van God lopen. Dit type persoon zal altijd een doel vervullen, hoe moeilijk het ook leek, want God zal zijn stappen op weg wijzen.

Vers 14 & 15 Het geheim van de Heer is bij degenen die Hem vrezen, en Hij zal hun Zijn verbond tonen. Mijn ogen zijn altijd op de Heer gericht, want Hij zal mijn voeten uit het net plukken.

Het geheim van de Heer is bij hen die de Heer vrezen. Dit betekent letterlijk dat D niets verbergt voor een man die hem vreest en gehoorzaamt. Een praktisch voorbeeld is Vader Abraham, Abraham gehoorzaamde God omdat hij God vreesde. En de Bijbel vermeldde dat God zei dat ik niets zou doen zonder het aan mijn vriend Abraham te vertellen. Niets zal zo'n persoon onbewust vangen, niets zal zo'n persoon verrassen. God zal aan zo'n persoon letterlijk diepe dingen en meer mysteries onthullen.

Vers 16 & 17 Wend u tot mij en ontferm u over mij, want ik ben woest en ellendig. De problemen van mijn hart zijn groter geworden; Haal me uit mijn nood!

Vers 16 en 17 smeken God om genade over leed. Er staat dat u zich tot mij moet wenden en mij genadig moet zijn. Wie God lijkt, zal zeker genade vinden.

Vers 18 & 19 Kijk naar mijn ellende en mijn pijn en vergeef al mijn zonden. Beschouw mijn vijanden, want het zijn er velen, en ze haten me met wrede haat.

Als je nergens heen kunt, is dat de beste tijd om in gebed tot God terug te keren. Deze verzen van de Psalm smeken God om naar hem te kijken en al zijn ellende te zien, zijn zonden te vergeven en hem te redden. Bedenk dat de kinderen van Israël jarenlang in Egypte waren totdat ze tot God riepen toen de hulp kwam.

Vers 20 & 21 Bewaar mijn ziel en verlos mij; Laat me niet beschaamd zijn, want ik vertrouw op U. Laat integriteit en oprechtheid mij beschermen, want ik wacht op u.

Dit laatste vers van Psalm 25 smeekt God om zijn ziel te bevrijden. Dit vers herhaalt het feit dat hij zijn vertrouwen op de Heer stelde en dat hij zich niet tot schaamte mag laten leiden.

Vers 22 Verlos Israël, o God, uit al hun moeilijkheden!

David beëindigde de Psalm door God te smeken om de verlossing van Israël in zijn oude glorie.

Wanneer heb ik deze Psalm nodig?

Je vraagt ​​je misschien af ​​wanneer je deze Psalm precies nodig hebt, je kunt hieronder enkele situaties bekijken waarin je Psalm 25 zou moeten gebruiken

  • Wanneer je je zorgen maakt over de toekomst
  • Als je bang bent dat je misschien beschaamd wordt
  • Als er zoveel tegenstanders zijn die op zoek zijn naar je ondergang
  • Als je openbaring van God wilt over bepaalde dingen
  • Als je Mercy nodig hebt
  • Telkens wanneer u een gebed tot verlossing wilt zeggen

Psalm 25 gebeden

  • Here God, ik bid dat u mij door uw genade zult leren welk pad ik in het leven moet gaan in de naam van Jezus.
  • Heer, uw woord zegt dat het geheim van de Heer ligt bij degenen die hem vrezen, ik vraag dat u geheime dingen aan mij zult gaan onthullen in de naam van Jezus.
  • Ik bid voor de vergeving van mijn zonden en ongerechtigheden, Heer vergeef me in de naam van Jezus.
  • Rechtvaardige Vader, ik vraag dat u mij zult verlossen en ervoor zorgt dat ik me niet schaam in de naam van Jezus.

advertenties
Vorige artikelPsalm 8 De boodschap vers voor vers
Volgende artikelPSALM 39 De betekenis vers voor vers
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige een vreemde volgorde van genade heeft gegeven om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen onderdrukt mag worden door de duivel, we hebben de kracht om in heerschappij te leven en te wandelen door middel van gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of Chat met mij op WhatsApp en Telegram op + 2347032533703. Ik zal u ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier