Psalm 41 De boodschap vers voor vers

0
15172
Psalm 41 De boodschap vers voor vers

Vandaag zullen we Psalm 41 de boodschap vers voor vers uitleggen. Er zijn meerdere psalmen in geschriften die verschillende in elkaar verweven thema's bevatten. Psalm 41 de boodschap vers voor vers is een van zulke psalmen. Het spreekt van de zegeningen van goed gedrag, de kwalen van verraad, een pleidooi voor genade en lof voor God. De psalmist in Psalm 41 onthult hoe een mens mededogend kan zijn voor de behoeftigen en toch in ruil daarvoor verkeerd behandeld kan worden. Dit is het geval bij zoveel gelovigen die overal verspreid zijn. We doen er alles aan om onszelf terecht medeleven te tonen met de armen, maar uiteindelijk worden we in ruil daarvoor verraden.

PSALM 41 BETEKENIG VERS DOOR VERS.

Vers 1: Gezegend is hij die de armen beschouwt: de heer zal hem redden in tijden van nood.

Dit is een van de voordelen van goed gedrag zoals door God gegeven. Het vermogen om in te leven in de behoeftigen en te geven in antwoord op hun behoeften, maakt een man gelukkig en jaloers. Meer nog, zo iemand kan er zeker van zijn dat God hem zal redden in moeilijke tijden.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Vers 2: De Heer zal hem beschermen en in leven houden; en hij zal op aarde gezegend worden; en u zult hem niet overgeven aan de wil van zijn vijanden.

God zal er ook voor zorgen dat zo iemand in leven blijft en rijk gezegend wordt. Dit moet zijn, want zolang zo'n man leeft, zal hij medelevend blijven met de armen en helpen om in hun behoeften te voorzien. Zelfs als zijn vijanden hem komen halen, zal God ervoor zorgen dat hij niet in hun handen wordt gegeven. De psalmist gebruikt dit om ons aan te moedigen dit als levensstijl te omarmen.

Vers 3: De heer zal hem sterken op het bed van wegkwijnen: in zijn ziekte zult u al zijn bed opmaken.

Nog steeds met de voordelen van het geven aan de behoeftigen, zal God hem ook genezing schenken voor al zijn ziekten. Hij zal zijn offers gedenken en hem sterk houden en zijn gezondheid herstellen in tijden van ziekte.

Vers 4: Ik zei, heer wees mij genadig: genees mijn ziel; want ik heb tegen u gezondigd.

Hier begint de psalmist om genade te smeken over de schuld die op hem rust. Hij begreep dat, hoewel hij medeleven toonde met de behoeftigen, dat hem nog steeds niet de gelegenheid zou geven om ongestraft te blijven voor zijn zonden. Meer nog, hij moest zelfs Gods genade zoeken voor de misdaden van degenen voor wie hij offerde.

Vers 5: Mijn vijanden spreken kwaad over mij, wanneer zal hij sterven en zijn naam vergaan.

Hoewel hij medelijden had met mensen en in hun behoeften voorzag, zochten ze toch zijn ondergang tot het punt dat ze hem dood wilden. Zo is het met het leven waarin we leven. Sommige mensen willen ons gewoon uit de weg hebben zonder een rechtvaardige reden, zelfs degenen voor wie we goed en genadig zijn geweest.

Vers 6: En als hij komt om mij te zien, spreekt hij ijdelheid: zijn hart vergaarde ongerechtigheid bij zichzelf: wanneer hij naar het buitenland gaat, vertelt hij het.

Ze komen zelfs bij hem zitten om met hem te praten, terwijl hun hart al die tijd onheil en slechte gedachten tegen hem bedenkt. Als hij bij hem weggaat, gaat hij de buurt rond om de vruchten van zijn gedachten met hen te delen; helaas is het tegen degene die medelijden met hem heeft gehad.

 

Vers 7: Allen die mij haten, fluisteren samen tegen mij: tegen mij bedenken zij mijn pijn.

Zijn vijanden gaan zelfs zo ver dat ze een discussiegroep achter hem vormen, die het kwaad en ongeluk tegen zijn leven bedenken en plannen. Helaas kennen we het hart van de mensen niet en kunnen we dus niet zeggen wanneer zoiets tegen ons wordt aangedaan; daarom hebben we voortdurend Gods genade nodig.

Vers 8: Een kwade ziekte, zeggen zij, hechten zich aan hem te vasten; en nu hij liegt, zal hij niet meer opstaan.

Ze wensen hem zelfs kwaal. En als hij ziek wordt, verlangen ze dat hij nooit meer zal opstaan.

Vers 9: Ja, mijn eigen bekende vriend, op wie ik vertrouwde, die wel van mijn brood at, heeft zijn hiel tegen mij opgetild.

Zelfs zijn beste vrienden, degenen op wie hij zoveel vertrouwde om zelfs hetzelfde bord te delen. Degenen met wie hij zich heeft inleven en die in hun behoeften voorzien, streven ook naar zijn vernietiging. Ze komen allemaal aardig en vriendelijk naar hem toe, maar in hun gedachten is een dodelijk en giftig verlangen. Een geval dat algemeen op ons van toepassing kan zijn. We kennen dus niet de bedoelingen van het hart van de mens met ons, zelfs degenen die het dichtst bij ons lijken te staan.

Vers 10: Maar Gij, o Heer, wees mij genadig en richt mij op, opdat ik hun vergelden.

De psalmist zoekt daarom de genade van God om hem te helpen weer sterk te staan, zodat hij de kans krijgt om hen terug te betalen voor hun misdaden. Natuurlijk begreep hij dat God een rechtvaardige God is die ervoor zorgt dat de goddelozen nooit ongestraft blijven en daarom was het niet misplaatst om een ​​beloning te zoeken.

Vers 11: Hierdoor weet ik dat de kunst blij met me is, in die zin dat hun vijand niet over mij heeft overwonnen.

Terwijl hij nog steeds Gods gerechtigheid zoekt, wil hij dat God dit gebruikt als een middel om hem te bewijzen dat hij tevreden met hem was. Hij wilde dat God ervoor zou zorgen dat zijn vijanden geen overwinning op hem behalen, dat hun verlangens naar hem niet uitkomen, wetende hoe goed hij voor hen was geweest. Dit laat zien dat we Gods wraak op onze vijanden kunnen zoeken, vooral als we er zeker van zijn dat we goed voor hen zijn geweest.

Vers 12: En wat mij betreft, u ondersteunt mij in mijn integriteit en geeft mij rust voordat ze voor eeuwig onder ogen zien.

Hij wist dat hij gewoon van zijn kant was geweest, hij had in alle integriteit met mannen, beide vrienden en vijanden, omgegaan. Hij was goed geweest en had medelijden getoond met mensen in nood. En daarom compenseerde God hem door zijn aanwezigheid te allen tijde bij hem achter te laten. We moeten dit ook als een boodschap aan ons zien om niet moe te zijn en goed te doen, want God zal ons zeker terugbetalen.

Vers 13: Gezegend zij de Heer, de God van Isreal, voor evelasting en voor eeuwig. Amen en Amen.

De psalmist dankte uiteindelijk God, van wie hij wist dat hij al zijn goede daden had gezien en hem zou gaan wreken van iedereen die hem onrechtvaardig haatte.

WANNEER MOET IK DEZE PSALM GEBRUIKEN?

Na deze psalm te hebben bestudeerd, zijn er verschillende situaties waarin we hem moeten gebruiken:

 • Wanneer we onterecht worden terugbetaald door degenen aan wie we eerlijk zijn geweest.
 • Als we goed gedrag hebben gehad en we willen daarvoor een beloning.
 • Wanneer we wraak zoeken over degenen die slecht met ons zijn omgegaan.
 • Toen we een integer leven hebben geleid en we daarvoor pijn en slechte complotten hebben gekregen.
 • Wanneer we de genade van God in ons leven verlangen.

PSALM 41 GEBEDEN

Terwijl je deze psalm gebruikt en ermee wilt bidden, zijn hier enkele krachtige psalm 41 gebedspunten die je nodig hebt:

 • Vader, ik ben trouw geweest en heb goed gehandeld. Bewaar mij en betaal mij terug voor al mijn goede daden in Jezus naam.
 • Heer, ik vraag om uw genade over al mijn verkeerde daden. Ik vraag ook om uw genade over de levens van degenen die ik genade heb betoond. Kijk niet weg van ons in Jezus naam.
 • Heer, velen zijn het die mijn ondergang zoeken, degenen voor wie ik medeleven heb gehad, zelfs mijn goede vrienden. Heer, ik vraag dat u mij in Jezus 'naam bewaart en uit hun handen verlost.
 • Vader naar uw woord, laat mij opstaan ​​zodat ik mijn vijanden van hun slechtheid jegens mij in Jezus naam kan vergelden.
 • Heer, ik vraag u om naar mijn rechtschapenheid te kijken en mij nu en altijd in uw naam te houden in Jezus naam.
 • Dank je vader, want ik weet dat je trouw bent aan de rechtvaardigen en je zult me ​​wreken van alle onrechtvaardige daden die in Jezus naam tegen mij zijn gedaan.

 

 

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelPsalm 40 De boodschap vers voor vers
Volgende artikelPsalm 118 Betekenis vers voor vers
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een Man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige bekrachtigd heeft met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of me chatten via WhatsApp en Telegram op + 2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God zegene u.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.