Psalm 118 Betekenis vers voor vers

0
1885
Psalm 118 Betekenis vers voor vers

We zullen het boek van Psalm 118 bestuderen, dat vers voor vers betekent. Deze Psalm beschrijft hoe een gezalfde man van God door mensen werd afgewezen, maar door geloof overwon hij. Vervolgens gaat hij naar boven om zijn helper te bedanken. Hij roept ook de natie op zich met hem te verheugen.

PSALM 118 BETEKENIG VERS DOOR VERS.

Vers 1:- O dank de HERE; want hij is goed: blijf vanwege zijn genade eeuwig.

De mens kan zijn dankbaarheid niet alleen uiten en daarom roept hij anderen op om mee te doen. De naties waren allemaal geïnteresseerd in Davids overwinning, dus het was goed voor hen om zich met hem te verenigen om zich te verheugen en voor Hem te zingen. Want Gods natuur omvat goedheid, het is de bedoeling dat elke mens op aarde Hem onder alle omstandigheden loven. Ondertussen, terwijl sommigen van mening zijn dat het alleen is als ze eerder iets ontvangen, prijzen ze. Het is belangrijk om God te danken

Vers 2:- Laat Israël nu zeggen dat zijn genade voor altijd zal voortduren

Gods verbond met de kinderen van Israël was van barmhartigheid en liefde. Elke keer dat ze afdwaalden, was hij bereid ze weer als de zijne te accepteren. Davids overwinning was het resultaat van Gods barmhartigheid. Daarom riep hij zijn volgelingen op om zijn naam te verheerlijken, aangezien zijn barmhartigheid eeuwig duurt.

Vers 3:-Laat het huis van Aäron nu zeggen dat zijn genade voor altijd voortduurt

De zonen van Aäron waren vanwege zijn genade bijzonder dichter bij God. Telkens wanneer er lammeren aan God werden geofferd, overgoot hij zijn genade met hen. Ze hadden ook genoeg redenen om de Heer te danken na de slachting van de meesten van hen door koning Saul. Nu de Heer een nieuwe heerser heeft gestuurd die zich niet zou mengen in hun heilige aanbod aan God, moeten ze God danken voor de gave van bevrijding.

Vers 4:-Laat nu degenen die de Heer vrezen, zeggen dat zijn genade voor altijd zal voortduren

De psalmist roept ook alle mensen met een nederig hart jegens God en een geringe eerbied voor God op om met hem de Heer te prijzen. De welvaart van Israël wordt toegeschreven aan iedereen die hem echt vreest.

Vers 5:-Ik riep de Heer aan in nood: de Heer antwoordde mij en zette mij op een grote plaats.

Gewoonlijk komen gebeden die voortkomen uit verdriet en moeilijkheden uit het hart en gaan ze rechtstreeks naar het hart van God. Velen van ons maken zo'n moeilijkheid door, laten we het niet als een einde beschouwen, gebeden dienen als een manier om jukken te breken en ons te rechtvaardigen.

Vers 6:-De HEER staat aan mijn kant; Ik zal niet bang zijn: wat kan de mens mij aandoen?

Hier verheugt de psalmist zich in de Heer omdat Hij zijn verdediger is. De machtigste krijger krimpt tot niets wanneer hij in oppositie is met God. Maar wie God heeft, zegeviert. Wie God toebehoort, hem zal geen kwaad overkomen.

Vers 7:-De HERE neemt mijn deel met hen die mij helpen; daarom zal ik mijn verlangen zien op hen die mij haten.

Dit is een troostende verklaring die ons verzekert dat Hij van onze kant is. Hij voedt mensen op om met ons te vechten zonder ons in de steek te laten. Ondertussen moet ons vertrouwen op God zijn, want zonder God zullen onze helpers falen.

Vers 8:- Het is beter om op de HEER te vertrouwen dan op de mens te vertrouwen.

Dit vers is geschreven vanuit de ervaring van degenen die vreugde hebben gevonden in het vertrouwen op de Heer. Afgezien van het feit dat het verstandig is om ons vertrouwen in Christus te stellen, is het moreel raadzaam om ons vertrouwen op God te stellen, aangezien het de plicht van de mens is om op God te vertrouwen. Als we alleen op mannen vertrouwen, is de uitkomst nooit te vertrouwen. maar als we op de Heer vertrouwen, zal hij ons buitengewoon veel meer zegenen dan we ooit hadden kunnen hopen.

Vers 9:-  Het is beter om op de HEER te vertrouwen dan op prinsen te vertrouwen.

Evenzo is het raadzaam om op God te vertrouwen dan op edelmannen te vertrouwen. Hoewel ze over machtige krachten beschikken en gekleed zijn in fijn linnen, zijn het slechts mannen en ze kunnen het niet helpen als er moeilijkheden ontstaan. Om deze reden en nog duizend anderen is het beter om op God te vertrouwen dan op prinsen.

Vers 10:-Alle natiën hebben mij omsingeld: maar in de naam van de HEER zal ik ze vernietigen.

Mensen uit verschillende naties omringen de psalmist, maar hij overwon ze omdat hij alleen op God vertrouwde. Er is heel veel geloof voor nodig om kalm te zijn, vooral als je in een crisis zit of in een gevecht. Maar als we God hebben, zullen we zeker overwinnen.

Vers 11 & 12: -Ze omsingelden me; ja, zij omsingelden mij: maar in de naam van de HERE zal ik hen vernietigen. Ze omsingelden me als bijen; ze worden geblust als het doornenvuur, want in de naam van de HEERE zal Ik ze vernietigen.

Het lijkt erop dat de psalmist omringd was door vijanden, net zoals bijen honingraat omringen. Ze bezorgen hem zoveel leed en verdriet. Ze waren bereid hem te vernietigen omdat er zo veel waren. Niettemin zorgde zijn geloof in Christus Jezus ervoor dat zijn vijanden vlak voor hem blussen.

Vers 13:-Gij hebt mij pijn gedaan, opdat ik zou vallen; maar de HERE hielp mij.

De vijanden hadden alle middelen geprobeerd om van de psalmist af te komen, maar uiteindelijk hielp God hem. Ook zijn de kinderen van God door Satan vele malen beproefd door verzoeking, maar als God komt om zijn eigen te redden, is slechts één hand voldoende om de strijd te winnen.

Vers 14:-De HEER is mijn kracht en lied, en is mijn redding geworden.

Het is duidelijk dat David in dit hoofdstuk zijn overwinning aan God toeschrijft. Vaak hebben we niet de kracht en daarom kunnen we niet zingen. Maar wanneer de standpunten ons redden, worden we door God gesterkt. Dan zullen we een loflied zingen.

Vers 15:-De stem van blijdschap en zaligheid is in de tent der rechtvaardigen; de rechterhand des HEEREN doet dapper.

De woonplaats van de verlosten is de tempel van lof. Voordien hadden ze geleden onder de handen van hun vijanden, maar omdat de psalmist werd herinnerd aan de eeuwige vreugde die de natie aan het einde zou ervaren. Hij verheugde zich zegevierend. Als we als christenen verlossing hebben ontvangen, laten we God dan grootmaken met ons hart vol vreugde.

Vers 16:-De rechterhand van de HEER is verheven: de rechterhand van de HEER doet moedig.

De psalmist woont aan de rechterhand van de Heer die heilig is. Als God zijn handen opheft, verheft het degenen die op hem vertrouwen en werpt het degenen neer die tegen hem in opstand komen.

Vers 17:-Ik zal niet sterven, maar leven en de werken van de HERE bekendmaken.

Zijn tegenstanders wilden hem dood hebben, misschien zijn er geruchten rondgegaan over zijn dood, maar hij verklaart openlijk zijn bestaan ​​en beweert dat hij nooit door de handen van zijn vijanden zou vallen, maar dat hij vastbesloten was de wonderbare werken van God te verkondigen.

Vers 18:-De HEER heeft mij pijn gedaan, maar Hij heeft mij niet aan de dood gegeven.

Kastijding is bedoeld om christenen in bedwang te houden. Om ze eraan te herinneren dat er altijd een beloning is als ze nederig zijn. De verschillende aanvallen van de vijand worden allemaal door God geleid. Hij heeft ons echter niet aan de dood overgedragen. Als we de kastijding van God doorstaan, zullen we zeker zijn overwinning ontvangen in alle vertakkingen.

Vers 19 & 20: - Open voor mij de poorten der gerechtigheid: ik zal daarin ingaan en ik zal de HERE loven. Deze poort van de HERE, waarin de rechtvaardigen zullen binnengaan.

De poort van God is de poort van gerechtigheid. Het is geweldig om te zien. Hij heeft een ingang uitgestippeld voor allen die rechtvaardig zijn. Vanuit een ander gezichtspunt is God de poort, alle rechtvaardigen zullen door hem heen gaan en zich verheugen in zijn gerechtigheid.

Vers 21:-Ik zal u loven: want u hebt mij gehoord en kunst is mijn redding geworden.

De psalmist prijst God en vertelt over de gunsten van de Heer. Als God onze gebeden verhoort, zijn we een stap dichter bij hem.

Vers 22:-De steen die de bouwers weigerden, wordt de grafsteen van de hoek.

In wezen was hij de steen die door de mensen werd verworpen, maar door hem uit de dood op te wekken, werd hij verheven en verheven tot het hoogtepunt van zijn schoonheid en glorie. Maar in deze context duidt de steen hier op David die door tal van autoriteiten is afgewezen, maar vanwege zijn vertrouwen in God, hem hoog boven hen heeft geplaatst en hij de belangrijkste hoeksteen is geworden. Voor zoveel christenen die onder autoriteiten leven, heb goede moed. Hij zal uw doeleinden vervullen.

Vers 23:- Dit is het werk van de HEER; het is wonderbaarlijk in onze ogen.

Elk geloof in deze wereld vertegenwoordigt een goddelijke schepping, een opperste kracht hoger dan de wereld. Geloof stelt ons in staat Jezus boven machten en vorstendom te zien. Alle werken van God zijn wonderbaarlijk gemaakt. Zo was de manier waarop Hij Jezus Christus, zijn zoon, verheugde geweldig voor iedereen.

Vers 24:-Dit is de dag die de HERE gemaakt heeft; we zullen ons verheugen en daarin blij zijn.

De troonsbestijging van David markeerde de betere dagen voor het volk van Israël. Dus ze verheugen zich. In dezelfde geest is de dag van de heer een kenmerk voor alle christenen. Telkens wanneer het licht van de eerste dag van de week schijnt, moeten we ernaar streven het te observeren zoals het de sabbatdag is.

Vers 25:-Spaar nu, ik smeek u, o Heer: o heer, ik smeek u, zend nu voorspoed.

Zal een ieder die aan God is toegewijd, worden gered ?. Laten we God smeken om ons te redden en te verlossen van onze vijanden, zodat hij na de overwinning zegeningen zal uitzenden

Vers 26:-Gezegend zij die komt in de naam van de HEER: wij hebben u gezegend uit het huis van de HEER.

De naam van de Heer is een sterke toren, een zondaar roept de naam aan en hij wordt gered. Net zoals de psalmist zijn vijanden had verslagen en op de troon was opgestaan.

Vers 27:-God is de HEER, die ons licht heeft getoond: bind het offer met koorden, zelfs aan de horens van het altaar.

Het is alleen de kracht van God die licht geeft. Met het licht van God ontvangen we overvloedige vreugde en daarom zijn we verlost van de macht van de duisternis. Laten we daarom de Heer grootmaken die ons met zo'n licht had gezegend

Vers 28:-U bent mijn God, en ik zal u loven: u bent mijn God, ik zal u verhogen.

God heeft ons genade gegeven en ons heerlijkheid beloofd. Het is onze plicht als christenen om zijn naam te vermanen.

Vers 29:-O dank de HERE; want hij is goed: want zijn genade duurt voor altijd

Op dezelfde manier begon hij deze psalm die werd gebruikt om er een einde aan te maken, waardoor het een hele cirkel van vreugde en dank aan God werd

WANNEER MOET IK DEZE PSALM GEBRUIKEN?

Hier zijn een paar keer dat Psalm 118 een doel voor je kan dienen:

  • Als je voelt dat je je hart van dankbaarheid aan de Almachtige moet uiten
  • Als je eraan herinnerd moet worden dat alleen mensen kunnen falen, maar God faalt nooit
  • Wanneer je God nodig hebt om je strijd te voeren, instrueer en leid je dan op elk moment in je leven.
  • Als je wilt dat God je welvaart en zegeningen geeft

PSALM 118 GEBEDEN:

Als u zich in een van de bovenstaande of meer situaties bevindt, dan zijn deze krachtige psalm 118 gebeden iets voor u:

  • Heer, ik dank u voor uw overwinning en zegeningen in mijn leven
  • Hemelse Vader, schenk de geest van Thanksgiving in mijn hart
  • Heer, ik vraag u mij van alle kwaad te verlossen in Jezus 'naam.
  • Heer, ik besluit dat ik niet zal sterven maar zal leven om uw werken bekend te maken.
  • Vader, ik verheug me in uw naam, neem alle glorie in de naam van Jezus.

 

 

 

 

advertenties
Vorige artikelPsalm 41 De boodschap vers voor vers
Volgende artikelPsalm 126 Betekenis vers voor vers
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een Man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige bekrachtigd heeft met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen door de duivel onderdrukt mag worden, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kunt u contact met mij opnemen via chinedumadmob@gmail.com of me chatten via WhatsApp en Telegram op + 2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God zegene u.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier