Inspirerende gebeden in tijden van wanhoop

0
1932
Inspirerende gebeden in tijden van wanhoop

Vandaag zullen we inspirerende gebeden houden in tijden van wanhoop. Het leven kan soms behoorlijk uitdagend zijn. Net als we mentale foto's hebben gepland en gemaakt van wat we willen doen, waar we naartoe willen of de resultaten die we in ons leven willen zien, dan neemt alles plotseling een andere wending en blijven we achter met verbrijzelde hoop en niet-gerealiseerde dromen. De bijbel zegt in Spreuken 13:12 dat uitgestelde hoop het hart ziek maakt, maar wanneer een man zijn verlangen krijgt, is het een boom des levens voor hem.

Wanhoop zijn betekent hopeloos zijn of schijnbaar 'onoverkomelijke' moeilijkheden hebben. Het is in tijden als deze dat mensen beginnen te zeggen dat ze alles hebben geprobeerd, maar niets lijkt te werken, ze hebben alles gedaan wat ze weten te doen en toch lijkt het alsof ze water in manden gieten. Wanhoop in het leven is geen functie van je geloof, kleur, ras of geslacht, het kan elke man overkomen, of ze er nu van plan zijn of niet. Het gaat er dus niet om of je het wel of niet zult ervaren, het gaat veel meer om wat je doet in die tijden van wanhoop.

Wanhoop neemt het vertrouwen van een man weg. Het veroorzaakt zorgen, angst en angst en kan een man in afzondering brengen. Het is meestal op dit punt dat de meeste mensen in een staat van depressie verkeren en sommigen zelfs zelfmoord plegen simpelweg omdat ze niet weten waar ze anders terecht kunnen. Er is een verslag van twee vrouwen in het boek van 2kings hoofdstuk 6, die het ondenkbare aan hun eigen kinderen deden omdat zij in een staat van wanhoop verkeerde. Er was grote hongersnood in het land tot het punt waarop de mensen het moeilijk vonden om hun buik te vullen en daarom stemden ze ermee in om hun eigen kinderen te doden, te koken en op te eten alleen om hun honger te stillen, iets wat ze normaal niet zouden doen .

Sommige mensen die zich tegenwoordig bezighouden met criminele activiteiten, hadden zich niet echt voorgesteld dat ze voor hun leven tot deze dingen werden gedwongen omdat ze bepaalde breekpunten in hun leven bereikten en ze wisten niet waar ze zich precies moesten wenden. Het is meestal op dit punt dat de duivel misbruik maakt van mensen en hen lokt naar daden waarvan ze nooit dachten dat ze die zouden aangaan.

Als gelovigen en volgelingen van Christus moeten we in tijden van wanhoop niet proberen dingen zelf uit te zoeken of troost in de wereld te zoeken, maar wat we moeten doen, is ons tot God wenden voor hulp. Het boek Psalmen 91 vertelt ons dat zij die in de geheime plaats van de allerhoogste verblijven, zullen verblijven in de schaduw van de almachtige. Met andere woorden, als we ons keren naar de geheime plaats in tijden van wanhoop, zal Hij ervoor zorgen dat we veilig zijn omdat Zijn naam een ​​sterke toren is en iedereen die er tegenaan loopt zal zeker worden gered. We moeten het verslag van Jezus hebben gelezen toen Hij met zijn discipelen in de boot was, hoe een storm opkwam en hoe Hij in die tijd de storm kon kalmeren en de vrede kon herstellen. God is altijd bij ons in onze tijd van wanhoop.

Hij zei in Jesaja 49:15, dat zelfs als een moeder haar zuigende kind vergeet, dat Hij ons nooit zal vergeten, hij ook in Psalm 23 zei dat hoewel we door het dal van de schaduw van de dood wandelen, we geen kwaad zouden vrezen want hij is met ons. Hij ging ook verder om ons te vertellen dat onze aandoeningen veel kunnen zijn, maar Hij is in staat ons van hen allemaal te verlossen, Hij zei dat Hij ons nooit zal verlaten noch ons zal verlaten (Duet 31: 8)
We moeten ook begrijpen dat hoewel de duivel probeert te profiteren van onze tijden van wanhoop, maar God het altijd gebruikt als een springplank voor ons leven. De Bijbel vertelt ons in het boek Jeremia 29:11 dat de gedachten die God aan ons denkt, gedachten van vrede zijn en niet van kwaad om ons een toekomst en hoop te geven. Ook wordt ons in Romeinen 8:28 verteld dat alle dingen samenwerken voor het welzijn van hen die God liefhebben en naar zijn doel geroepen zijn. Dit betekent daarom dat God zich niet onbewust is van de moeilijke situaties in ons leven, hij wil alleen dat we op Hem vertrouwen, omdat hij een expert is in het maken van mogelijkheden uit onmogelijkheden. Jakobus 1: 2 vertelt ons om het allemaal vreugde te tellen wanneer we op verschillende paden vallen wetende dat het testen van ons geloof bepaalde deugden in ons leven zal voortbrengen die God in ons wenst te zien.

Als God ons al deze beloften en nog meer heeft gegeven, betekent dit daarom dat we die beloften in gebed terug moeten nemen naar Hem. Daarom moet u het volgende bidden inspirerende gebeden als u momenteel in wanhoop verkeert of iemand kent die zich in die situatie bevindt

GEBEDEN

• Heer, ik dank u dat u van me hield, zelfs voordat ik u kende, dank u omdat u zich momenteel niet bewust bent van de situatie in mijn leven. Ik vraag volgens uw woord dat u mij van deze storm zult verlossen en uw vrede in mijn leven in Jezus naam zal herstellen.

• Heer, uw woord zegt dat ik al mijn zorgen op u moet werpen, want u zorgt voor mij. Daarom werp ik nu al mijn zorgen, behoeften en angsten op u en heer, ik vraag u om mij met uw kracht te vullen en mij een nieuwe hoop te geven zodat ik mijn geloof in u niet in Jezus naam zal opgeven.

• Hemelse Vader, u zei dat u te midden van elke verleiding getrouw bent om ons de middelen van ontsnapping te tonen. Heer, ik bid dat u mijn ogen zult openen voor de middelen om te ontsnappen die u voor mij in deze situatie hebt voorzien en me zult helpen om alle noodzakelijke instructies uit te voeren, zodat mijn vrede in Jezus naam zal worden hersteld.

• Vader, u zei in Jesaja 41 dat ik niet zou vrezen, want u bent met mij, ik zou niet verbijsterd zijn, want u bent mijn God, dat u mij zult sterken, u zult mij helpen en u zult mij steunen met uw zegevierende rechterhand. Heer, daarom vraag ik dat dit mijn getuigenis zal zijn te midden van deze storm. Dat ik je kracht zal ontvangen en zal helpen er doorheen te gaan en als overwinnaar uit te komen.

• Heer, u zegt dat degenen die naar u kijken, hun gezichten lichter zullen maken en zich niet zullen schamen. Ik vraag de heer dat ik, omdat ik ervoor heb gekozen om naar je te kijken te midden van deze situatie, mijn ogen zal verlichten om te weten wat je erover zegt, zodat ik me aan het einde niet zal schamen in Jezus naam.

• Vader, u vertelde me in uw woord dat uw gedachten ten opzichte van mij gedachten van vrede zijn en niet van kwaad om mij een toekomst en hoop te geven. Ik vraag daarom dat je me in deze tijd zult helpen om dingen vanuit je eigen perspectief te zien dat alles wat er gebeurt deel uitmaakt van je plan om me een goed leven te geven, zodat ik je te midden daarvan in Jezus naam kan prijzen.

• Heer, uw woord zegt dat alle dingen voor mij samenwerken omdat ik van u hou en ik ben de geroepene in overeenstemming met uw doel. Ik verklaar daarom dat hoewel de duivel deze situatie voor mijn ondergang bedoelde, dat God in Zijn genade ervoor zorgt dat het voor mijn bestwil in Jezus naam werkt.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier