5 soorten generatie vloeken en hun bijbelse remedies

1
3726
Gebed wijst tegen generatievloek

In het leven zijn er twee krachtige krachten die aan het werk zijn in het leven van individuen, ze zijn zegeningen en vloeken, je loopt ofwel onder een zegen of je loopt onder een vloek. Vandaag zullen we 5 soorten generatievloek en hun bijbelse remedies onderzoeken. Het doel van dit artikel is om je ogen te openen om de belangrijkste oorzaak te zien van de problemen die de meeste mensen in hun leven tegenkomen. De grootste tragedie in het leven is om onder een vloek te zijn en het niet te weten. Voordat we goed ingaan op het artikel van vandaag, zal ik van ons houden om de definitie van zegeningen en vloeken te zien. Wanneer een ding niet goed is gedefinieerd, kan het niet worden begrepen en is een goed begrip van een ding nodig om het te beheersen. Dit artikel zal niet alleen je ogen openen om je problemen te zien, het zal je ook de oplossingen tonen voor je doorbraak in de naam van Jezus Christus.

Wat is een zegen en een vloek?

Het woord zegen of gezegend en vloeken zijn twee van de meest onbegrepen woorden in het lichaam van Christus. Veel mensen associëren zegeningen met aardse rijkdommen en bezittingen. Ze geloven dat als je rijk en succesvol bent, je gezegend bent, terwijl als je arm en blut bent, je vervloekt bent of tenminste niet gezegend. Maar als we de Schriften nader bekijken, zien we dat, dat is niet de absolute waarheid.

Wat is nu de bijbelse definitie van zegen of gezegend worden? Gezegend zijn betekent erkend en aanvaard worden door God. Laten we, om deze definitie uit te breiden, naar de bijbel in Luke 10: 17-20 kijken. We zien het verhaal van de discipelen van Jezus Christus die Jezus opgewonden vertelden hoe die duivels aan hen waren onderworpen terwijl ze op outreach waren, Jezus reageerde op hen en vertelde hoe hij satan als een bliksem uit de hemel zag vallen, en hij ging ook door met vertellen hen over hun autoriteit over de duivel en zijn demonen. Maar nog belangrijker is vers 20, dat is het vers waar ik je aandacht op wil vestigen. Jezus vertelde hen dat macht hebben over de duivel niet de moeite waard is om je erover te verheugen, maar om je namen in de hemel te schrijven is het de moeite waard om je over te verheugen.

Kind van God, gezegend zijn betekent door God gekend en door Hem aanvaard worden. Zegeningen kunnen rijkdom aantrekken, maar zegeningen worden niet gemeten aan rijkdom. Je kunt gezegend en arm zijn, zoals Lazarus (Johannes 16:20) en ook gezegend en rijk zijn zoals papa Abraham (Genesis 13: 2).

Ook kun je rijk zijn en vervloekt worden zoals de rijke man in de bijbel (Luke 16: 20-24) en ook arm zijn en vervloekt worden zoals de dief in het boek Jozua 7: 1. Veel gelovigen hebben tegenwoordig laten denken dat omdat ze blut zijn, ze niet gezegend zijn, dat is een leugen uit de put van het materialisme. Gezegend zijn is een spiritueel woord, en het kan niet worden gemeten met materiële en kanaalentiteiten. Rijk of arm zijn is een product van levenskeuzes, het heeft niets te maken met of je gezegend of vervloekt bent. Tegenwoordig zijn er veel slechte mannen die miljardairs zijn en veel arme mannen die ook slecht zijn, hetzelfde geldt voor goede mensen, sommigen van hen zijn rijk, velen van hen niet.

Laten we nu naar vloeken gaan. Wat is een vloek? Er wordt gezegd dat een vloek optreedt wanneer iemand het slachtoffer wordt van een slechte uitspraak. Er wordt ook gezegd dat een vloek optreedt wanneer iemand zichzelf opzettelijk betrekt bij iets dat een vloek kan veroorzaken die een kwade uitspraak is. Vloeken zijn generaties; dit betekent dat als ze niet worden omgekeerd of gebroken, ze van de ene generatie op de andere kunnen overgaan. Binnenkort gaan we in op 5 verschillende soorten generatievloek en hoe we ons daarvan kunnen bevrijden door de hulp van God.

5 soorten generatie vloeken

1. De vloek van God:

Genesis 3: 13-19:

13 Dan de God God zei tegen de vrouw: "Wat heb je gedaan?"

De vrouw zei: "De slang heeft mij bedrogen en ik heb gegeten."

14 Dus de God God zei tegen de slang: "Omdat je dit hebt gedaan,

'Vervloekt bent u vooral vee
    en alle wilde dieren!
Je kruipt op je buik
    en je zult stof eten
    al de dagen van je leven.
15 En ik zal vijandschap stellen
    tussen jou en de vrouw,
    en tussen uw nakomelingen en die van haar;
hij zal je hoofd verpletteren,
    en je slaat op zijn hielen. '

16 Tegen de vrouw zei hij:

“Ik zal je pijn in de vruchtbaarheid erg maken;
    met pijnlijke arbeid zul je kinderen baren.
Je verlangen zal naar je man zijn,
    en hij zal over u heersen. '

17 Tegen Adam zei hij: 'Omdat je naar je vrouw luisterde en fruit at van de boom waarover ik je beval:' Je moet er niet van eten ',

“Vervloekt is de grond vanwege jou;
    door pijnlijk zwoegen zul je er voedsel van eten
    al de dagen van je leven.
18 Het zal je doornen en distels voortbrengen,
    en je zult de planten van het veld eten.
19 Door het zweet van je voorhoofd
    je zult je eten eten
totdat je terugkeert naar de grond,
    daaruit ben je genomen;
voor stof ben je
    en tot stof zul je terugkeren. '

De vloek van God is de eerste vloek die op de aarde landde na de schepping. We kennen allemaal het verhaal van hoe Eva en Adam werden misleid door de duivel en de zondigen tegen God. Deze zonde leidde tot de vloek van God. Het is belangrijk op te merken dat God de mens nooit rechtstreeks heeft vervloekt, maar eerder de grond heeft vervloekt omwille van de mens. Voor de vrouw vertelde hij haar dat je pijn zult brengen en voor de duivel, Hij plaatste een vloek op de duivel. De vloek van God is generaties, dat is de reden waarom zelfs tot op de dag van vandaag vrouwen nog steeds door pijn bevallen, de man nog steeds worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen. De vloek van God is de reden waarom we bewust moeten werken om vandaag in het leven te slagen. Begrijp me nu niet verkeerd, God is niet degene achter menselijk lijden, nee, we lijden vandaag vanwege de zonde. De zonde waar ik het over heb is niet de zonde die we hebben begaan, het is de zonde die we van Adam hebben geërfd. Zonde zorgde ervoor dat de mens uit Gods glorie viel, toen de mens zondigde, had God geen andere keuze dan hem uit Zijn aanwezigheid te verwijderen en al het andere was slechts een gevolg van de zonde van de mens.

Bijbelse remedie voor de vloek van God

Redding is de bijbelse remedie voor deze vloek. De dag dat je Jezus Christus accepteert als onze Heer en persoonlijke redder, die dag word je een kind van God, word je geboren uit God en een nieuwe schepping. Elk kind van God is vrij van vloeken.

2. De vloek van de wet:

Deuteronomium 28:15: Maar het zal geschieden, indien gij niet zult luisteren naar de stem des HEEREN, uws Gods, om te observeren al zijn geboden en zijn inzettingen te doen, die ik u heden gebiede; dat al deze vloeken over u zullen komen en u zullen overvallen;

De vloek van de wet wordt veroorzaakt door ongehoorzaamheid. Dit was de vloek in het leven van de kinderen van Israël in het oude testament. Als je God gehoorzaamt, ben je gezegend, maar als je God ongehoorzaam bent, ben je vervloekt. Het goede nieuws is dit: als je wedergeboren bent, heeft Christus je vrijgemaakt van alle vloeken van de wet. Galaten 3: 13-14.

Remedie voor de vloek van de wet.

De remedie is Salvation.

3. De vloek van de mens:

Deze vloek is een zichzelf toegebrachte vloek. Het wordt veroorzaakt door verkeerd handelen of slechte daden. Als je bijvoorbeeld een gewoonte maakt om mensen te bedriegen en te beroven, dan ben je onder deze vloek. De bijbel zei: "De vloek van de Heer is in het huis van een dief". Toon mij een slecht persoon, en ik zal u een persoon tonen die onder een vloek is. Dit soort vloek is generaties van aard, veel mensen hebben tegenwoordig vloeken op zichzelf en hun generatie aangetrokken vanwege hun slechte daden.

Remedie voor de vloek van de mens:

De remedie is redding en berouw. Nadat je Jezus Christus als je Heer en verlosser hebt geaccepteerd, moet je de Heilige Geest vragen je te leiden en te laten zien hoe je als Christus kunt leven. Je moet zoveel mogelijk de nodige wijzigingen in je levensstijl aanbrengen, uitsluitend afhankelijk van de genade van Jezus Christus.

4. De vloek van afgoderij:

Exodus 20: 3-5: 3 Gij zult geen andere goden voor mij hebben.
4 Gij zult u geen gesneden beeld maken, noch enige gelijkenis van iets dat boven in de hemel is, of dat op de aarde beneden is, of dat in het water onder de aarde is.
5 Gij zult u voor hen niet buigen, noch hen dienen; want ik, de HEER, uw God, ben een jaloerse God, bezoekende de ongerechtigheid van de vaderen over de kinderen aan de derde en vierde generatie van hen die mij haten;

De aanbidding van afgoden is een belangrijke manier om een ​​generatievloek aan te trekken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Afrika, Zuid-Amerika, Midden-Amerika en sommige andere delen van de wereld vandaag de dag gebonden zijn. Veel mensen zijn toegewijd aan demonische goden door hun voorouders die afgoden aanbaden. Dat is de reden waarom vandaag de dag veel mensen lijden, alle vormen van calamiteiten, teleurstellingen en kwaad die hen overkomen. Er bestaan ​​niet zoiets als goden, er is maar één God en alle andere goden zijn afgoden en demonische geesten. Als kind van God moet je proberen de waarheid over je afkomst te achterhalen, dit zal je helpen het soort krachten te kennen dat in je gezin aan het werk is.

Remedie van de Curse of Idol Worship

Redding, berouw en gebed en vasten is de remedie om los te komen van deze vloeken.

5. De vloek van zaadtijd en oogst:

Galaten 6: 7: laat u niet misleiden, God laat niet met zich spotten; want wat een man zaait, zal hij ook oogsten.

Dit is een vloek die wordt veroorzaakt door het verkeerde zaad te zaaien. Het leven draait om zaaien en oogsten. Als je mensen pijn doet, zaai je een zaadje. Wanneer je je ouders mishandelt, zaai je een zaadje. Alles wat je doet, goed of slecht, is een zaadje. Een vloek kan zeker worden veroorzaakt door de verkeerde zaden te zaaien.

Remedie voor de vloek van zaadtijd en oogst.

Redding en berouw is de remedie voor de vloek van zaadtijd en oogst.

Hoe vrij te zijn van alle vloeken

Vloeken zijn echt, laat niemand je voor de gek houden. Veel mensen lijden vandaag aan alle vormen van rampspoed als gevolg van vloeken over hun leven. Deze vloek is een bolwerk in hun leven geworden. Er zijn bijvoorbeeld familie waar onvruchtbaarheid is gebruikelijk, van generatie op generatie, er zijn altijd sommige leden van die familie die last hebben van onvruchtbaarheid. Sommige andere families, ze trouwen niet, ze bevallen alleen thuis, sommige zijn vroegtijdige dood, terwijl sommige zijn armoede en worsteling. Dit alles is het gevolg van slechte uitspraken in het leven van mensen.
Het goede nieuws is dit, elke vloek kan worden verbroken en iedereen die onder een vloek is, kan door de vinger van God worden bevrijd. Laten we nu eens kijken naar enkele stappen om vrij te komen van alle vormen van vloeken.

1. Redding:

1 Johannes 5: 4: "Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwint, ja, ons geloof."

Redding is de eerste stap om vloeken te overwinnen. Elk kind van God wordt uit God geboren en iedereen die uit God wordt geboren, kan niet onder een vloek zijn. De bijbel noemt je een nieuwe creatie, oude dingen inclusief alle vloeken zijn voor altijd voorbij. Als je worstelt om vloeken en slechte patronen in je leven te doorbreken, dan moet je je hart aan Christus geven of je leven opnieuw aan Christus toewijden. Op het moment dat je Jezus Christus belijdt en accepteert in je leven, zul je bevrijd worden van de duivel in de naam van Jezus Christus. Zeg vandaag om je hart aan Christus te geven de gebeden voor redding:

HEER JEZUS CHRISTUS,
IK ACCEPTE U IN MIJN LEVEN,
IK GELOOF DAT JE STERF VOOR MIJN ZONDEN,
EN OP DE DERDE DAG GAAT U OP
VAN DE DOOD VOOR MIJN RECHTVAARDIGING,
KOM IN MIJN HART JEZUS CHRISTUS,
EN BEWAAR MIJ VANDAAG,
DANK U, JEZUS CHRISTUS, VOOR HET BESPAREN VAN AMEN.

2. Wees een student van het woord:

1 Petrus 2: 2: verlang als pasgeboren baby's de oprechte melk van het woord, opdat gij daardoor groeit

Nu je gered bent, moet je een student van het woord zijn om te weten wie je bent in Christus. Het woord van God is licht, het opent je ogen om te zien wat je moet doen om de duivel te overwinnen. Toen de duivel Jezus Christus in de wildernis verleidde, overwon Hij de duivel door het woord. Het Woord van God draagt ​​de Geest van God, Johannes 6:63. Als je vol bent met Gods woord, ben je vol met God Zelf. Om je los te maken van alle vloeken, moet je een door woorden gevuld kind van God zijn. Het woord van God in jou verstrooit elke vloek die in je leven spreekt.

3. Vasten en gebeden:

Mattheüs 17:21: Maar dit soort gaat niet uit, maar door gebed en vasten.

Vasten en gebeden is een spiritueel hulpmiddel om de kracht van God in je te genereren. De duivel zal je niet verlaten zonder een gevecht, ja je bent wedergeboren, je bent niet langer zijn slachtoffer, maar de duivel zal nog steeds achter je aan komen om je aan te vallen. Hij zal nog steeds kwaadaardige pijlen van vloeken tegen je sturen om je neer te halen, daarom moet je in brand staan ​​via het platform van vasten en gebeden. Geen vlieg kan in de buurt van een hete kachel komen, op dezelfde manier kan geen duivel een hete christen vervloeken. Wanneer je christelijke leven in brand staat, kun je niet worden geschaad door de duivel, en vasten en gebeden houden je christelijke leven in brand.

Gebeden om vloeken te breken in je leven

1. Vader, ik dank U dat u mij en mijn gezin hebt verlost van de vloeken van de wet in de naam van Jezus Christus.

2. Ik vervloek elke vloek in mijn leven in de naam van Jezus Christus.

3. Elke vloek die aan mijn stamboom hangt, wordt nu vernietigd in de naam van Jezus Christus.

4. Elke vloek van hekserij gericht op mijn familie wordt nu vernietigd in Jezus Christus naam.

5. Elke vloek van slavernij in mijn familie breekt nu in de naam van Jezus Christus.

6. Elke zelf toegebrachte vloek in mijn familie breekt nu in de naam van Jezus Christus.

7. Elke cyclus van vroegtijdige dood in mijn familie breekt nu in de naam van Jezus Christus.

8. Ik doe afstand van elke vloek tegen mijn familieleden, bewust en onbewust in de naam van Jezus Christus.

9. Ik doe afstand van alle onheilige verbond dat mijn voorouders namens mij in Jezus Christus naam hebben gesloten.

10. Ik bevrijd mijn familie van elke vorm van collectieve gevangenschap in de naam van Jezus Christus.

Klik hier om meer gebeden te zien om generatievloek in je leven te verbreken. God zegene je.

advertenties

1 COMMENT

  1. Je leert me echt dominee. Sommige dingen die ik op deze blog heb geleerd, openen inderdaad de ogen en ik begin te begrijpen dat de wereld geen vrij land is, het is inderdaad een slagveld. Ik dank GOD voor het woord dat je ons op deze blog geeft, het maakt ons inderdaad vrij.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier