Gebed Ouders moeten zeggen voor hun kinderen op de universiteit

0
13438

 

Job 1: 5 En het was zo, toen de dagen van hun feesten voorbij waren, dat Job hen zond en heiligde en vroeg in de ochtend opstond en brandoffers offerde naar het aantal van allen: want Job zei: Het kan zijn dat mijn zonen hebben gezondigd en God in hun hart hebben vervloekt. Zo deed Job voortdurend.

Veel ouders weten niet dat het belangrijk is om altijd voor hen te bidden kinderen in hogescholen, universiteiten, hogescholen en andere tertiaire instellingen. Meestal bidden ze alleen om bescherming voor hun kinderen als ze naar school gaan en denk er alleen aan om voor hen te bidden als ze over het schrijven van een examen gaan.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Hoe belangrijk het ook is om voor je kinderen te bidden wanneer ze examens schrijven, het is ook erg belangrijk om altijd dagelijks voor ze te bidden. Op de universiteit zijn er verschillende soorten mensen uit verschillende levenswerken. Geen wonder, het wordt een universele stad genoemd, het is een plek waar cultuur, geloof en spirituele normen van het meeste kind worden omgesmolten door slechte vriend waardoor ze adopteer een nieuwe cultuur anders dan degene waarmee je ze hebt grootgebracht.

Heb je nog nooit gehoord dat een kind van normaal in vreemd veranderde toen ze toelating kregen tot school, begonnen ze zich vreemd te gedragen of begonnen ze zich uitdagend te gedragen. Ze zijn beïnvloed door een ander sterk dominant personage dat sterker is dan degene waarmee je ze hebt getraind. Ook hebben sommige kinderen het geluk om goede vrienden op school te ontmoeten die hen van slecht naar goed zullen veranderen. Je zult gewoon ontdekken dat een kind dat nauwelijks 10 minuten bidt, goed begint te bidden en voortdurend zijn relatie met God opbouwt.

Als ouders zijn we onze kinderen een gebedsplicht verschuldigd, de tertiaire instelling is een proeftuin voor alle opleidingen die u ze hebt gegeven sinds ze kinderen waren. Dit komt omdat ze maar af en toe naar huis zullen komen, ze zullen het grootste deel van hun tijd op school, hostels of buiten de campus doorbrengen. Geen wonder dat de Bijbel zegt dat je je kind moet opleiden in de weg van de Heer, zodat hij er niet van zal afwijken als hij groeit. Maar het is niet genoeg om ze gewoon op de weg van de Heer te trainen en ze de problemen en uitdagingen van het leven helemaal alleen aan te laten gaan; u als ouders dient ervoor te zorgen dat uw altaar van gebed voor hen de hele tijd brandt.

Een korte reis in de Schrift alleen om vast te stellen hoe lang een slechte raad in het leven van een kind kan duren. 2 Samuël 15:31 Toen zei iemand tegen David: "Achitofel is een van de samenzweerders met Absalom." En David zei: "O, HEER, verander toch de raad van Achitofel in dwaasheid!" Het was de raad van Achitofel die Absalom hielp de troon van David weg te nemen. David als ouder begrijpt de kracht van de kwade raad, in plaats van te bidden voor een wonder, bad hij liever dat de raad van Achitofel dwaasheid werd, die God heeft verleend. En zie, David was weer in staat de troon te nemen.
U als ouder moet in staat zijn om het leven van uw kinderen op school te ontwerpen door middel van gebeden, het soort vrienden dat ze zullen houden, de verblijfsruimte die ze zullen blijven, de docenten die hen zullen nemen.

We hebben enkele gebeden belicht die je moet zeggen voor je kinderen in de universiteit en andere tertiaire instellingen.

1. Bid om wijsheid, kennis en begrip

De universiteit is geen grapje. Als een ouder moet profiteren van het feit dat mijn kind heel briljant is in het voortgezet onderwijs, zal hij het zeker goed doen in de instellingen, nou dat is misschien niet correct voor alle scholen. De Schrift liet ons begrijpen dat er een geest is die op een man zal komen, een geest die hem in alle vakmanschap zal onderwijzen, een geest die verborgen dingen aan hem openbaart, een geest die hem alles zal herinneren wat hem is geleerd. in de klas en alles wat hij ook las.
De geest van God is krachtiger dan Google, hij doorzoekt alle dingen, zelfs tot in het diepste en diepste deel. Vraag God om zijn kind zijn geest te schenken. De geest van God brengt wijsheid kennis en begrip.

2. Bid dat de tegenwoordigheid van God op uw kind zal zijn

Gewapend met voldoende informatie uit ons artikel over hoe te bidden, zeiden we dat we tijdens het bidden moesten bidden met het woord van God.
Wees sterk en standvastig! Wees niet bang en wees niet ontzet, want de Heer, uw God, is met u waar u ook gaat. (Jozua 1: 9) Je eerste gebed zou moeten zijn dat de aanwezigheid van God bij dat kind hoort. Wanneer de aanwezigheid van God met een man meegaat, worden protocollen verbroken, slechte raad houdt geen stand, slechte vrienden, kom niet in de buurt van zo iemand. Denk aan de schriftplaats in het boek Psalm 114 die sprak over wanneer Is echt Egypte verliet. De Schrift zegt dat Isreal het heiligdom was en Juda de woonplaats van de Heer. De volgende verzen spraken over de zee die ze zag en vluchtte, hoe de rivier de Jordaan werd teruggedreven. Dat alles werd mogelijk gemaakt omdat de aanwezigheid van de Almachtige God met de Israëlieten meeging.
Van al onze gebeden als ouders moeten we ernaar streven altijd te streven dat de aanwezigheid van de Almachtige God met hen samengaat.

3. Bid dat de bescherming van God op dat kind is

De Bijbel zegt dat geen kwaad ons zal overkomen noch in de buurt van onze woonplaats zal komen. Er is geen twijfel dat de wereld momenteel een vijandige omgeving is, met elke dag moorden, implicaties, cultisme en andere ondeugden. Veel ouders zijn misschien zelfs bang om hun kinderen naar school te laten gaan. Een gebed van bescherming zal een lange weg gaan. De ogen van de Heer zijn altijd gericht op de rechtvaardigen en zijn oren zijn altijd alert op hun gebeden. Bid dat de bescherming van de Almachtige God op uw kind in die school rust.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.