5 dingen die God kunnen verhinderen het gebed te beantwoorden

0
2705

James 4: 3 Gij vraagt ​​en ontvangt niet, omdat gij verkeerd vraagt, opdat gij het naar uw begeerten verteert.

Mensen klagen vaak over gebed dat niet wordt beantwoord. Vaak worden ze ontmoedigd om te bidden omdat er zelfs na vurige gebeden niets verandert.
De straat is gevuld met zoveel gefrustreerde christenen die hebben gebeden en gebeden, maar er gebeurt niets. Goed om te weten, er zijn enkele dingen die de effectiviteit van gebed kunnen belemmeren. Dingen waardoor je zou bidden en het zal zijn alsof je onder een gesloten hemel bent, alsof God zo ver weg is dat hij ons niet kan horen als we bidden.
Interessant genoeg zijn er enkele dingen die we koesteren die kunnen verhinderen dat het gebed antwoordt.
We hebben 5 dingen benadrukt die de effectiviteit van ons gebed kunnen belemmeren. Ik heb ook geschreven 20 redenen waarom je gebeden niet worden beantwoord, je kunt het ook bekijken. Laten we nu deze belemmeringen onderzoeken.

1. Gebrek aan vertrouwen

Een van de grootste belemmeringen voor effectief gebed is een gebrek aan geloof. De SchriftHebrews 11: 6 zegt Maar zonder geloof is het onmogelijk om Hem te behagen, want hij die tot God komt, moet geloven dat Hij is en dat Hij een beloner is van degenen die Hem ijverig zoeken.Dit verklaart dat God met ons werkt op basis van ons niveau van geloof. We moeten God voldoende vertrouwd hebben om Hem onze gebeden te laten verdienen.

Als we tot een God kunnen bidden die we niet zien, betekent dat wie hem tot op zekere hoogte vertrouwt en erin gelooft. Het heeft dus geen zin om tot iets of iemand te bidden als je niet gelooft dat hij dat ding kan doen. Twijfel is de grootste hindernis voor het gebed. Twijfel begint wanneer een man zijn geloof verliest. Hij / zij zal beginnen te twijfelen of God werkelijk kan doen waar hij / zij om heeft gevraagd. De Bijbel zegt dat het zonder geloof onmogelijk is om Hem te behagen. Dat betekent wie niets van Hem kan verdienen of krijgen als we geen GELOOF hebben. In wezen kan het gebrek aan geloof de effectiviteit van gebed belemmeren.

2. Bekentenis

De Bijbel zegt dat de offers van God een gebroken en verslagen hart zijn. De gebrokenheid komt wanneer een persoon identificeert dat hij iets heel verschrikkelijks heeft gedaan. En het berouwvolle hart neemt een besluit om dat ding nooit meer te doen.

Apostel Paulus zei dat we niet in zonde kunnen zijn en genade kunnen vragen om overvloedig te zijn, het is absoluut onmogelijk. De ogen en oren van God zijn zo rechtvaardig om zonde te aanschouwen. Dus als we zondigen en we doen geen enkele poging om ons te bekeren en die zonde te belijden, komt ons gebed niet tot God.

Het is niet elke keer dat u uw zonde aan een man moet belijden, vaak hoeft u die zonde alleen maar aan God te belijden. Niet dat God blind is en je niet zag toen je die gruweldaad beging, Hij ziet alles elke keer. Als er echter met de mond belijdenis wordt gedaan, wil God dat u die zonde belijdt en deze oprecht verzaakt.

Of u nu een Pastor of een gewoon lid bent, God is in gelijke mate met elke man verbonden, maar ons niveau van relatie met Hem zal bepalen hoe hij in ruil daarvoor met ons zal omgaan. Als God Zijn ogen van Christus Jezus zou kunnen afkeren vanwege de last van zonde die Christus droeg, zou je beter dan iemand anders moeten weten dat God echt een hekel heeft aan zonde.

Het boek Psalm 66:18 Als ik zonde in mijn hart beschouw, zal de Heer me niet horen. God verafschuwt zonde, belijdt je zonde en ga er nooit op in.

3. Onvergeeflijkheid

Hoe kan onvergevingsgezindheid uw gebed belemmeren? Terwijl Christus leerde bidden, sprak Hij het gebed van de Heer uit. In een deel van het gebed van de Heer staat: Vergeef ons onze overtredingen zoals wij hen vergeven die ons schuldig maken.
In wezen betekent dit dat God ons in dezelfde verhouding zal doen als wij anderen aandoen. Wanneer je een onvergeeflijke geest hebt, belemmert dit het gebed van elke man. Wanneer we tot God bidden, wil Hij dat we tot Hem komen met ons hart duidelijk en vrij van wrok of kwaad naar een andere man.

4. Ongehoorzaamheid

Gehoorzaamheid is veel beter dan opoffering. Dit is het woord van de Schrift. Ongehoorzaamheid kan verhinderen dat onze band met God groeit. God wil niet dat iemand Zijn geboden ongehoorzaam is. Als we instructies van God krijgen, is het belangrijk dat we ze nakomen. In plaats van te bidden om problemen of de gevolgen van onze daden af ​​te wenden, is het beter dat we de eenvoudige instructies opvolgen.

Denk aan het verhaal van koning Saul in de Schrift. Hij kreeg het bevel te wachten tot de profeet Samuël zou komen om offers te brengen voordat Israël ten strijde trok. Toen Samuël echter bleef komen, werd koning Saul rusteloos, hij kon niet wachten op de profeet van God, hij ging door om namens de profeet de offers te brengen. God verafschuwt ongehoorzaamheid. Hij zou niet meer met ons praten als Hij instructies geeft en we zijn ongehoorzaam.

Zo vaak zeggen we gewoon dat we niet veronderstellen dat we geduldig hebben gewacht en zijn instructies hebben opgevolgd.

5. Verkeerde vraag

We moeten begrijpen dat wanneer we dingen van God willen vragen, het moet zijn volgens de wil van God voor ons leven. Vaak worden we ambitieus dat we verkeerde eisen van God stellen. Ons gebed zou meestal moeten zijn om de wil van God voor ons leven te kennen in plaats van te raden en om de juiste redenen het verkeerde te vragen.

Soms vragen we ook dingen om verkeerde motieven. God bijvoorbeeld in gebeden vragen om de nieuwste auto in de stad te kopen, niet om God te verheerlijken, maar om onszelf vrij te pleiten als een rijke man. Als onze motieven verkeerd zijn, luistert God meestal niet naar zulke gebeden. God zal alleen zegeningen in ons leven vrijgeven om Zichzelf te verheerlijken, niet onszelf. Hij zal dingen in ons leven doen zodat mensen tot de wetenschap komen dat Hij alleen God is.

Blijkbaar hebben we enkele dingen geweten die onze gebeden als gelovigen kunnen belemmeren. Laten we proberen om met een open hart tot God te bidden. We moeten ook dingen vragen volgens Zijn wil om onszelf niet te verheerlijken.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier