20 Bijbelteksten over de gehoorzaamheid van kinderen

0
47029

Het woord van God is vervuld van Bijbelverzen over gehoorzaamheid van kinderen. Als gelovigen moeten we onze kinderen opleiden in de weg die ze moeten gaan, namelijk in de weg van de Heer. Deze bijbelverzen zullen ons leiden als we onze kinderen leren God te vrezen en zoals Christus te zijn. De wereld is gevuld met allerlei informatie, we moeten onze kinderen bewust opvoeden in de weg van de Heer, zodat ze niet afdwalen.
Dus ik moedig je aan om deze bijbelverzen te lezen, erover te mediteren, ze aan je kinderen voor te dragen en ze aan te moedigen die schriftgedeelten ter harte te nemen. Het woord van God is de poort naar een glorieus leven. Ik zie deze bijbelverzen over de gehoorzaamheid van kinderen die u helpen bij het opvoeden van uw kinderen op de weg van de Heer. Lees en wees gezegend

20 Bijbelteksten over de gehoorzaamheid van kinderen

1. Efeziërs 6: 1-4
1 Kinderen, gehoorzaam uw ouders in de Heer: want dit is juist. 2 Eer uw vader en moeder; dat is het eerste gebod met belofte; 3 Dat het goed met u moge zijn en dat u lang op aarde kunt leven. 4 En gij vaders, wekt uw kinderen niet tot toorn; maar breng ze groot in de opvoeding en vermaning van de Heer.

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

2. Kolossenzen 3:20:
20 Kinderen, gehoorzaam uw ouders in alle dingen, want dit is de Heer welgevallig.

3. Mattheüs 15:4:
4 Want God heeft geboden en gezegd: Eer uw vader en moeder, en wie de vader of de moeder vervloekt, laat hem de dood sterven.

4. Spreuken 1:8:
8 Mijn zoon, hoor de instructie van uw vader en verlaat de wet van uw moeder niet;

5. Exodus 20:12:
12 Eer uw vader en uw moeder: opdat uw dagen lang mogen zijn in het land dat de Heer, uw God, u geeft.

6. Deuteronomium 21: 18-21:
18 Als een man een koppige en opstandige zoon heeft, die de stem van zijn vader of de stem van zijn moeder niet zal gehoorzamen, en die, wanneer zij hem hebben getuchtigd, niet naar hen zullen luisteren: 19 Dan zullen zijn vader en zijn moeder greep hem vast en bracht hem naar de oudsten van zijn stad en naar de poort van zijn plaats; 20 En zij zullen tot de oudsten van zijn stad zeggen: Deze onze zoon is koppig en opstandig, hij zal onze stem niet gehoorzamen; hij is een veelvraat en een dronkaard. 21 En alle mannen van zijn stad zullen hem met stenen stenigen, dat hij sterft; zo zult gij het kwaad uit uw midden wegdoen; en heel Israël zal horen en vrezen.

7. Spreuken 22:6:
6 Leid een kind op zoals het zou moeten gaan; en wanneer hij oud is, zal hij er niet van afwijken.

8. Spreuken 13:24:
24 Die zijn roede spartelt, haat zijn zoon; maar die hem liefheeft, kastijdt hem in de tussentijd.

9. Kolossenzen 3:21:
21 Vaders, daag uw kinderen niet uit tot woede, opdat zij niet ontmoedigd worden.

10. Spreuken 13: 1-25:
1 Een wijze zoon hoort de instructie van zijn vader; maar een spotter hoort niet terecht. 2 Een mens zal goed eten door de vrucht van zijn mond; maar de ziel van de overtreders zal geweld eten. 3 Die zijn mond bewaart, bewaart zijn leven; maar die zijn lippen wijd opent, zal vernietiging hebben. 4 De ziel van de luiaard verlangt en heeft niets; maar de ziel van de ijverige zal vet gemaakt worden. 5 Een rechtvaardig man haat liegen; maar een goddeloze is walgelijk en komt beschaamd. 6 Gerechtigheid bewaart hem die oprecht is in de weg; maar goddeloosheid werpt de zondaar omver. 7 Er is iemand die zichzelf rijk maakt, maar niets heeft: er is iemand die zichzelf arm maakt, maar grote rijkdom heeft. 8 De losprijs van iemands leven is zijn rijkdom; maar de arme hoort geen bestraffing. 9 Het licht der rechtvaardigen verheugt zich; maar de lamp der goddelozen zal doven. 10 Alleen door trots komt meningsverschil: maar met de goed geadviseerde is wijsheid. 11 Rijkheid verkregen door ijdelheid zal verminderd worden; maar wie door arbeid vergadert, zal toenemen. 12 Uitgestelde hoop maakt het hart ziek; maar wanneer het verlangen komt, is het een boom des levens. 13 Wie het woord veracht, zal vernietigd worden; maar wie het gebod vreest, zal worden beloond. 14 De wet van de wijzen is een bron van leven, om af te wijken van de strikken van de dood. 15 Goed begrip geeft gunst: maar de weg der overtreders is moeilijk. 16 Elke verstandige man handelt met kennis; maar een dwaas legt zijn dwaasheid open. 17 Een goddeloze boodschapper valt in het kwaad; maar een trouwe ambassadeur is gezondheid. 18 Armoede en schaamte zullen zijn voor degene die instructie weigert; maar hij die terechtwijzing beschouwt, zal worden geëerd. 19 Het vervulde verlangen is zoet voor de ziel: maar het is gruwel voor dwazen om van het kwaad af te wijken. 20 Wie met wijze mannen wandelt, zal wijs zijn; maar een metgezel van dwazen zal vernietigd worden. 21 Het kwade achtervolgt zondaars; maar het rechtvaardige zal worden terugbetaald. 22 Een goed mens nalaat een erfenis aan de kinderen van zijn kinderen: en de rijkdom van de zondaar wordt opgelegd voor de rechtvaardigen. 23 Er ​​is veel voedsel in de bebouwing van de armen: maar er is dat vernietigd door gebrek aan oordeel. 24 Die zijn roede spartelt, haat zijn zoon; maar die hem liefheeft, kastijdt hem in de tussentijd. 25 De rechtvaardige eet tot verzadiging van zijn ziel; maar de buik van de goddelozen zal willen.

11. Exodus 21:15:
15 En die zijn vader of zijn moeder slaat, zal zeker ter dood worden gebracht.

12. Efeziërs 6:2:
2 Eer uw vader en moeder; dat is het eerste gebod met belofte;

13. Efeziërs 6:4:
4 En gij vaders, wekt uw kinderen niet tot toorn; maar breng ze groot in de opvoeding en vermaning van de Heer.

14. Deuteronomium 5: 16.16 Eer uw vader en uw moeder, zoals de Heer, uw God, u heeft geboden; opdat uw dagen verlengd worden, en dat het u goed gaat, in het land dat de Heer, uw God, u geeft.

15. Spreuken 23: 13-14:
13 Onthoud de correctie niet voor het kind, want als u hem met de roede slaat, zal hij niet sterven. 14 Gij zult hem met de roede slaan, en zijn ziel van de hel bevrijden.

16. Psalm 19: 8:
8 De inzettingen van de Heer hebben gelijk, ze verheugen zich in het hart: het gebod van de Heer is zuiver en verlicht de ogen.

17. Spreuken 29:15:
15 De staf en de terechtwijzing geven wijsheid: maar een aan zichzelf overgelaten kind brengt zijn moeder te schande.

18. Spreuken 22:15:
15 Dwaasheid is gebonden in het hart van een kind; maar de roede van correctie zal hem ver van hem verdrijven.

19. Spreuken 10:1:
1 De spreekwoorden van Salomo. Een wijze zoon maakt een blije vader; maar een dwaze zoon is de zwaarte van zijn moeder.

20. 1 Timotheüs 5: 1-4:
1 Berisp geen ouderling, maar smeek hem als een vader; en de jongere mannen als broeders; 2 De oudere vrouwen als moeders; de jongere als zussen, met alle zuiverheid. 3 Eer weduwen die inderdaad weduwen zijn. 4 Maar als een weduwe kinderen of neefjes heeft, laat ze dan eerst leren vroomheid thuis te tonen en hun ouders te vergelden: want dat is goed en aanvaardbaar voor God.

 

 


LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.