Dagelijks bijbelleesplan voor 8 november 2018

0
9989

Onze dagelijkse bijbellezing voor vandaag komt uit het boek Esther 1: 1-22. Lees en wees gezegend.

Esther 1: 1-22:

1 Nu geschiedde het in de dagen van Ahasveros, (dit is Ahasveros die regeerde van India, zelfs tot Ethiopië, meer dan honderd zeven en twintig provincies :) 2 Dat in die dagen, toen de koning Ahasveros op de troon zat van zijn koninkrijk, dat in het paleis van Susan was, 3 In het derde jaar van zijn regering maakte hij een feest voor al zijn vorsten en zijn dienaren; de macht van Perzië en Media, de edelen en vorsten van de provincies, vóór hem: 4 Toen hij de rijkdom van zijn glorieuze koninkrijk en de eer van zijn uitstekende majesteit vele dagen toonde, zelfs honderdvierenveertig dagen. 5 En toen deze dagen verstreken waren, maakte de koning een feest voor al het volk dat aanwezig was in het paleis van Susan, zowel groot als klein, zeven dagen, aan het voorhof van de hof van het paleis van de koning; 6 Waar wit, groen en blauw waren, gordijnen, vastgemaakt met koorden van fijn linnen en paarse tot zilveren ringen en pilaren van marmer: de bedden waren van goud en zilver, op een bestrating van rood, en blauw, en wit, en zwart marmer. 7 En zij gaven hun drank in gouden vaten (de vaten zijn verschillend van elkaar) en koninklijke wijn in overvloed, overeenkomstig de staat van de koning. 8 En het drinken was volgens de wet; niemand dwong; want zo had de koning alle officieren van zijn huis aangewezen, dat zij naar ieders plezier zouden doen. 9 Ook maakte de koningin Vashti een feest voor de vrouwen in het koninklijk huis dat toebehoorde aan koning Ahasveros. 10 Op de zevende dag, toen het hart van de koning vrolijk was van wijn, beval hij Mehuman, Biztha, Harbona, Bigtha en Abagtha, Zethar en Carcas, de zeven kamerheer die dienden in aanwezigheid van de koning Ahasveros, 11 Tot breng de koningin Vashti voor de koning met de koninklijke kroon, om de mensen en de vorsten haar schoonheid te tonen: want ze was eerlijk om naar te kijken. 12 Maar de koningin Vashti weigerde op bevel van de koning te komen door zijn kameraden: daarom was de koning zeer verbolgen en zijn toorn brandde in hem. 13 Toen zei de koning tot de wijzen, die de tijden kenden (want zo was de manier van de koning tegenover allen die wet en oordeel wisten: 14 En de volgende aan hem was Carshena, Shethar, Admatha, Tarshish, Meres, Marsena en Memucan, de zeven vorsten van Perzië en Media, die het gezicht van de koning zagen en die de eerste in het koninkrijk zaten;) 15 Wat zullen wij volgens de wet de koningin Vashti doen, omdat zij het gebod van de koning Ahasveros niet heeft uitgevoerd door de kamerheer? 16 En Memucan antwoordde voor de koning en de prinsen: de koningin Vashti heeft niet alleen de koning, maar ook alle prinsen en alle mensen die in alle provincies van de koning Ahasveros zijn, onrecht aangedaan. 17 Want deze akte van de koningin zal voor alle vrouwen naar het buitenland komen, zodat zij hun echtgenoten in hun ogen zullen verachten, wanneer zal worden gerapporteerd: de koning Ahasveros beval dat de koningin Vashti voor hem zou worden gebracht, maar zij kwam niet. 18 Evenzo zullen de dames van Perzië en Media vandaag zeggen tegen alle vorsten van de koning, die van de daad van de koningin hebben gehoord. Zo zal er teveel minachting en toorn ontstaan. 19 Als het de koning behaagt, laat er een koninklijk gebod van hem uitgaan en laat het geschreven worden onder de wetten van de Perzen en de Meden, zodat het niet wordt veranderd, dat Vashti niet meer voor koning Ahasveros komt; en laat de koning haar koninklijke nalatenschap aan een ander geven die beter is dan zij. 20 En wanneer het besluit van de koning dat hij zal maken, in heel zijn rijk zal worden bekendgemaakt (want het is groot), zullen alle vrouwen hun echtgenoten eer betonen, zowel groot als klein.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.