Dagelijks bijbelleesplan voor 14 november 2018

0
10734

Onze dagelijkse bijbellezing vandaag komt uit het boek Esther 9: 1-32 en Esther 10: 1-3. Lees en wees gezegend.

Esther 9: 1-32:

1 Nu, in de twaalfde maand, dat wil zeggen de maand Adar, op de dertiende dag van dezelfde, toen het gebod van de koning en zijn decreet naderden om ten uitvoer te worden gelegd, op de dag dat de vijanden van de Joden hoopten macht te hebben over hen, (hoewel het tegendeel werd omgekeerd, dat de Joden over hen hadden gehaat die hen haatten;) 2 De Joden verzamelden zich in hun steden in alle provincies van de koning Ahasveros, om de hand te leggen op hen die hun zochten gewond: en niemand kon hen weerstaan; want de vrees voor hen viel op alle mensen. 3 En alle oversten der provincies, en de luitenanten, en de afgevaardigden, en de officieren van de koning, hielpen de Joden; omdat de angst voor Mordechai op hen viel. 4 Want Mordechai was groot in het huis van de koning, en zijn roem ging uit over alle provincies; want deze man werd Mordechai steeds groter. 5 Alzo sloegen de Joden al hun vijanden met de slag van het zwaard en de slachting en vernietiging, en deden wat zij wilden met degenen die hen haatten. 6 En in Susan het paleis doodden de Joden en vernietigden vijfhonderd mannen. 7 En Parshandatha, en Dalphon, en Aspatha, 8 En Poratha, en Adalia, en Aridatha, 9 En Parmashta, en Arisai, en Aridai, en Vajezatha, 10 De tien zonen van Haman, de zoon van Hammedatha, de vijand van de Joden, doodden zij; maar op de buit legden zij niet hun hand. 11 Op die dag werd het aantal mensen dat in Susan het paleis was gedood voor de koning gebracht. 12 En de koning zei tot de koningin Esther: De Joden hebben vijfhonderd mannen gedood en vernietigd in het paleis van Susan en de tien zonen van Haman; wat hebben ze gedaan in de rest van de provincies van de koning? wat is nu uw verzoekschrift? en het zal u gegeven worden: of wat is uw verzoek verder? en het zal gebeuren. 13 Toen zei Esther: Als het de koning behaagt, laat het dan aan de Joden die in Susan zijn om ook morgen te doen volgens het besluit van deze dag, en laat de tien zonen van Haman aan de galg worden gehangen. 14 En de koning beval het zo te doen: en het besluit werd te Susan gegeven; en zij hingen de tien zonen van Haman op. 15 Want de Joden, die in Susan waren, verzamelden zich ook op de veertiende dag van de maand Adar, en doodden driehonderd mannen te Susan; maar op de prooi legden zij hun hand niet. 16 Maar de andere Joden die in de provincies van de koning waren, verzamelden zich en stonden voor hun leven en hadden rust van hun vijanden en doodden hun vijanden vijfenzeventigduizend, maar zij legden hun handen niet op de prooi, 17 Op de dertiende dag van de maand Adar; en op de veertiende dag van dezelfde rustten zij, en maakten er een dag van feest en vreugde van. 18 Maar de Joden, die te Susan waren, vergaderden op de dertiende dag; en op de veertiende daarvan; en op de vijftiende dag daarvan rustten zij, en maakten er een feestdag van en vreugde. 19 Daarom maakten de Joden van de dorpen, die in de niet ommuurde steden woonden, de veertiende dag van de maand Adar tot een dag van vreugde en feesten, en een goede dag, en van het delen van porties naar elkaar. 20 En Mordechai schreef deze dingen en zond brieven aan alle Joden die in alle provincies van de koning Ahasveros waren, zowel dichtbij als veraf, 21 Om dit onder hen te bevestigen, dat zij de veertiende dag van de maand Adar zouden houden, en de vijftiende dag van dezelfde, jaarlijks, 22 Zoals de dagen waarop de Joden rustten van hun vijanden, en de maand die hun werd gekeerd van verdriet tot vreugde, en van rouw tot een goede dag: dat zij hun dagen van feest moesten maken en vreugde, en om porties naar elkaar te sturen, en geschenken aan de armen. 23 En de Joden beloofden te doen wat zij begonnen waren, en zoals Mordechai hun had geschreven; 24 Omdat Haman, de zoon van Hammedatha, de Agagiet, de vijand van alle Joden, tegen de Joden had bedacht om hen te vernietigen, en Pur had geworpen, dat wil zeggen het lot, om hen te verteren en te vernietigen; 25 Maar toen Esther voor de koning kwam, gebood hij door brieven dat zijn goddeloze apparaat, dat hij tegen de Joden had bedacht, op zijn eigen hoofd zou terugkeren en dat hij en zijn zonen aan de galg zouden worden opgehangen. 26 Daarom noemden zij tegenwoordig Purim naar de naam Pur. Daarom, voor alle woorden van deze brief, en van wat zij over deze zaak hadden gezien en die tot hen waren gekomen, 27 De Joden verordenden en namen op hen en op hun zaad en op allen die zich aansloten hen, zodat het niet zou falen, dat zij deze twee dagen zouden houden volgens hun geschriften en volgens hun vastgestelde tijd elk jaar; 28 En dat deze dagen door elke generatie, elk gezin, elke provincie en elke stad moeten worden herinnerd en bewaard; en dat deze dagen van Purim niet mogen falen onder de Joden, noch dat hun gedachtenis ten onder zal gaan aan hun zaad. 29 Toen schreven Esther de koningin, de dochter van Abihail en Mordechai de Jood met alle autoriteit om deze tweede brief van Purim te bevestigen. 30 En hij zond de brieven aan alle Joden, naar de honderd zevenentwintig provincies van het koninkrijk Ahasveros, met woorden van vrede en waarheid, 31 Om deze dagen van Purim in hun vastgestelde tijden te bevestigen, volgens Mordechai de Jood en Esther de koningin had hen bevolen, en zoals zij voor zichzelf en voor hun zaad hadden bepaald, de zaken van het vasten en hun geroep.

Esther 10: 1-3:

1 En de koning Ahasveros legde een eerbetoon aan het land en aan de eilanden van de zee. 2 En al de daden van zijn macht en van zijn macht, en de verklaring van de grootheid van Mordechai, waartoe de koning hem voortbracht, zijn ze niet geschreven in het boek van de kronieken van de koningen van Media en Perzië? 3 Want Mordechai was de Jood naast koning Ahasveros, en groot onder de Joden, en aanvaardde de veelheid van zijn broeders, op zoek naar de rijkdom van zijn volk, en sprak vrede tot al zijn zaad.

 

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.