Dagelijks bijbelleesplan voor 13 november 2018

0
11090

Onze dagelijkse bijbellezing komt uit het boek Esther 7: 1-10 en Esther 8: 1-17. Lees en wees gezegend.

Esther 7: 1-10:

1 Toen kwamen de koning en Haman met de koningin Esther. 2 En de koning zei wederom tot Esther op de tweede dag bij het banket van wijn: Wat is uw verzoek, koningin Esther? en het zal u gegeven worden; en wat is uw verzoek? en het zal worden uitgevoerd, zelfs tot de helft van het koninkrijk. 3 Toen antwoordde de koningin Esther en zei: Als ik genade in uw ogen heb gevonden, o koning, en als het de koning behaagt, laat mij dan mijn leven geven op mijn verzoek, en mijn volk op mijn verzoek: 4 Want wij zijn verkocht , Ik en mijn volk, om vernietigd te worden, te worden gedood en om te komen. Maar als we waren verkocht voor slaven en slaven, had ik mijn mond gehouden, hoewel de vijand de schade van de koning niet kon compenseren. 5 Toen antwoordde de koning Ahasveros en zei tegen de koningin Esther: Wie is hij, en waar is hij, die in zijn hart dit aanneemt? 6 En Esther zei: De tegenstander en vijand is deze slechte Haman. Toen was Haman bang voor de koning en de koningin. 7 En de koning die opstond uit het banket van wijn in zijn toorn, ging de paleistuin in; en Haman stond op om verzoeker om zijn leven te vragen aan de koningin Esther; want hij zag dat het kwaad door de koning tegen hem was bepaald. 8 Toen keerde de koning uit de paleistuin terug naar de plaats van het banket van wijn; en Haman viel op het bed waarop Esther was. Toen zei de koning: Zal ​​hij de koningin ook voor mij in het huis dwingen? Terwijl het woord uit de mond van de koning ging, bedekten ze Hamans gezicht. 9 En Harbona, een van de kamerheer, zei voor de koning: Zie ook, de galg vijftig el hoog, die Haman had gemaakt voor Mordechai, die goed voor de koning had gesproken, staat in het huis van Haman. Toen zei de koning: hang hem daaraan. 10 Dus hingen ze Haman aan de galg die hij had voorbereid op Mordechai. Toen kwam de toorn van de koning tot rust.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Esther 8: 1-17:

1 Op die dag gaf de koning Ahasveros het huis van de vijand van Haman, de joden, aan de koningin Esther. En Mordechai kwam voor de koning; want Esther had haar verteld wat hij was. 2 En de koning trok zijn ring, die hij van Haman had genomen, af en gaf die aan Mordechai. En Esther zette Mordechai over het huis van Haman. 3 En Esther sprak wederom voor de koning, en viel aan zijn voeten neer en smeekte hem met tranen om het kwaad van Haman, de Agagiet, en zijn apparaat dat hij tegen de Joden had bedacht weg te doen. 4 Toen stak de koning de gouden scepter naar Esther uit. Toen stond Esther op en ging voor de koning staan. 5 En zei: "Als het de koning behaagt, en als ik genade in zijn ogen heb gevonden, en de zaak recht voor de koning lijkt, en ik behaag in zijn ogen, laat het zijn" geschreven om de brieven terug te bedenken die door Haman, de zoon van Hammedatha, de Agagiet, zijn bedacht, die hij schreef om de Joden te vernietigen die zich in alle provincies van de koning bevinden. of hoe kan ik het verdragen om de vernietiging van mijn familie te zien? 7 Toen zei de koning Ahasveros tot de koningin Esther en de Jood Mordechai: Zie, ik heb Esther het huis van Haman gegeven, en zij hebben de galg opgehangen, omdat hij zijn hand op de Joden legde. 8 Schrijf ook voor de Joden, zoals het u bevalt, in de naam van de koning, en verzegel het met de ring van de koning: voor het schrift dat geschreven is in de naam van de koning en verzegeld met de ring van de koning, mag niemand terugdraaien. 9 Toen werden de schriftgeleerden van de koning op dat moment in de derde maand, dat wil zeggen de maand Sivan, op de drie en twintigste dag daarvan geroepen; en het werd geschreven volgens alles wat Mordechai de Joden en de luitenanten en de afgevaardigden en heersers van de provincies die van India tot Ethiopië zijn, honderd zevenentwintig provincies, naar elke provincie volgens het schrijven daarvan, heeft opgedragen, en tot elk volk naar hun taal, en tot de Joden volgens hun geschriften en volgens hun taal. 10 En hij schreef in de naam van de koning Ahasveros, en verzegelde het met de ring van de koning, en stuurde brieven per post te paard, en ruiters op muilezels, kamelen en jonge dromedarissen: 11 Waarin de koning de Joden verleende die in elke stad waren om zich te verzamelen en voor hun leven te staan, te vernietigen, te doden en te laten vergaan, alle macht van het volk en de provincie die hen zou aanvallen, zowel kleintjes als vrouwen, en de buit van hen te nemen voor een prooi, 12 Op een dag in alle provincies van koning Ahasveros, namelijk op de dertiende dag van de twaalfde maand, de maand Adar. 13 De kopie van het geschrift voor een gebod dat in elke provincie zou worden gegeven, werd aan alle mensen gepubliceerd en dat de Joden tegen die dag gereed moesten zijn om zich te wreken op hun vijanden. 14 Dus de posten die op muilezels en kamelen reden, gingen naar buiten, gehaast en doorgedrukt door het gebod van de koning. En het besluit werd gegeven in Susan het paleis. 15 En Mordechai ging uit van de tegenwoordigheid van de koning in koninklijke kleding van blauw en wit, en met een grote kroon van goud, en met een kleed van fijn linnen en paars: en de stad Susan was verheugd en verheugde zich. 16 De Joden hadden licht en blijdschap en blijdschap en eer. 17 En in elke provincie en in elke stad, ongeacht waar het gebod van de koning en zijn besluit kwamen, hadden de Joden vreugde en blijdschap, een feest en een goede dag.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.