Dagelijks bijbelleesplan voor 12 november 2018

0
10171

Onze dagelijkse bijbellezing vandaag komt uit het boek Esther 5: 1-14 en Esther 6: 1-14. Lees en wees gezegend.

Esther 5: 1-14:

1 Nu geschiedde het op de derde dag, dat Esther haar koninklijke kleding aantrok en aan het binnenste voorhof van het huis van de koning stond, tegenover het huis van de koning; en de koning zat op zijn koninklijke troon in het koninklijke huis, over tegen de poort van het huis. 2 En het was zo, toen de koning de koningin Esther zag staan ​​in het hof, dat zij genade in zijn ogen verkreeg: en de koning stak Esther de gouden scepter uit die in zijn hand was. Dus kwam Esther dichterbij en raakte de bovenkant van de scepter. 3 Toen zei de koning tot haar: Wat wilt u, koningin Esther? en wat is uw verzoek? het zal u zelfs aan de helft van het koninkrijk worden gegeven. 4 En Esther antwoordde: Als het de koning goed lijkt, laat de koning en Haman vandaag naar het feestmaal komen dat ik voor hem heb bereid. 5 Toen zei de koning: Maak Haman haastig, zodat hij kan doen wat Esther heeft gezegd. Dus de koning en Haman kwamen naar het banket dat Esther had voorbereid. 6 En de koning zeide tot Esther bij het banket van wijn: Wat is uw verzoek? en het zal u gegeven worden; en wat is uw verzoek? zelfs tot de helft van het koninkrijk zal het worden uitgevoerd. 7 Toen antwoordde Esther en zeide: Mijn verzoek en mijn verzoek zijn; 8 Als ik genade heb gevonden in de ogen van de koning, en als het de koning behaagt mijn verzoek in te willigen en mijn verzoek uit te voeren, laat de koning en Haman dan naar het banket komen dat ik voor hen zal bereiden, en ik zal doen morgen, zoals de koning heeft gezegd. 9 Toen ging Haman die dag vreugdevol en met een blij hart voort; maar toen Haman Mordechai in de poort van de koning zag, dat hij niet opstond of zich naar hem toe bewoog, was hij vol verontwaardiging tegen Mordechai. 10 Niettemin onthield Haman zich; en toen hij thuiskwam, liet hij zijn vrienden komen en Zeresh, zijn vrouw. 11 En Haman vertelde hun over de glorie van zijn rijkdom, en de veelheid van zijn kinderen, en alle dingen waarin de koning hem had bevorderd, en hoe hij hem had verheven boven de vorsten en dienaren van de koning. 12 Haman zei bovendien: Ja, de koningin Esther liet niemand met de koning binnenkomen op het banket dat zij had bereid, behalve ikzelf; en morgen word ik haar ook uitgenodigd met de koning. 13 Maar dit alles baat mij niets, zolang ik de Jood van Mordechai zie zitten aan de poort van de koning. 14 Toen zeide Zeres zijn vrouw en al zijn vrienden tot hem: Laat een galg worden gemaakt van vijftig ellen hoog, en spreek morgen tot de koning, opdat Mordechai daaraan opgehangen wordt: ga dan vrolijk met de koning naar het feestmaal. En het ding behaagde Haman; en hij liet de galg maken.


Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

Esther 6: 1-14:

1 In die nacht kon de koning niet slapen, en hij beval het boek der kronieken te brengen; en zij werden voor de koning gelezen. 2 En het werd geschreven, dat Mordechai had verteld over Bigthana en Teresh, twee van de kamerheer van de koning, de bewakers van de deur, die de koning Ahasveros wilden grijpen. 3 En de koning zei: Welke eer en waardigheid is Mordechai hiervoor aangedaan? Toen zeiden de dienaren van de koning die hem dienden: Er is niets voor hem gedaan. 4 En de koning zeide: Wie is in het voorhof? Haman kwam nu naar het voorhof van het huis van de koning om met de koning te spreken om Mordechai aan de galg te hangen die hij voor hem had voorbereid. 5 En de knechten van de koning zeiden tot hem: Zie, Haman staat aan het voorhof. En de koning zei: Laat hem binnenkomen. 6 Zo kwam Haman binnen. En de koning zei tot hem: Wat zal de man gedaan worden, die de koning verheugt te eren? Nu dacht Haman diep in zijn hart: aan wie zou de koning meer genoegen doen dan mijzelf te eren? 7 En Haman antwoordde de koning: Want de man, die de koning verheugt te eren, 8 Laat de koninklijke kleding worden gebracht die de koning gebruikt om te dragen, en het paard dat de koning berijdt, en de koninklijke kroon die op zijn hoofd is gezet : 9 En laat deze kleding en dit paard worden overhandigd aan een van de meest nobele vorsten van de koning, zodat zij de man kunnen scharen met wie de koning verheugt te eren, en hem te paard door de straat van de stad te brengen en te verkondigen voor hem zal het geschieden aan de man die de koning verheugt te eren. 10 Toen zeide de koning tot Haman: Haast u, en neem de klederen en het paard, gelijk gij gezegd hebt, en doe alzo tot Mordechai, de Jood, die aan de poort des konings zit; laat niets nalaten, wat gij gesproken hebt. 11 Toen nam Haman de kleding en het paard, en reed Mordechai, en bracht hem te paard door de straat van de stad, en riep voor hem uit: Zo zal het geschieden aan de man die de koning verheugt te eren. 12 En Mordechai kwam weder tot de poort van de koning. Maar Haman haastte zich naar zijn huis, treurend en met zijn hoofd bedekt. 13 En Haman vertelde zijn vrouw en al zijn vrienden aan Zeresh alles wat hem was overkomen. Toen zeiden zijn wijze mannen en zijn vrouw Zeres tot hem: Als Mordechai uit het zaad der Joden is, voor wien gij begonnen bent te vallen, zult u hem niet overwinnen, maar zult gij zeker voor hem vallen. 14 En terwijl zij nog met hem spraken, kwamen de kamerheer van de koning en haastten zich om Haman naar het feestmaal te brengen dat Esther had bereid.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.