Dagelijkse bijbellezing voor vandaag 7 november 2018

0
1750

Onze dagelijkse bijbellezing voor vandaag komt uit het boek 2 kronieken 36: 1-23. Lees en wees gezegend.

2 kronieken 36: 1-23:

1 Toen nam het volk van het land Joahaz, de zoon van Josia, en maakte hem koning in de plaats van zijn vader in Jeruzalem. 2 Joahaz was drieëntwintig jaar oud toen hij begon te regeren, en hij regeerde drie maanden in Jeruzalem. 3 En de koning van Egypte legde hem neer in Jeruzalem en veroordeelde het land in honderd talenten zilver en een talent goud. 4 En de koning van Egypte maakte Eliakim, zijn broer, koning over Juda en Jeruzalem, en keerde zijn naam naar Jojakim. En Necho nam Joahaz, zijn broer, en droeg hem naar Egypte. 5 Jojakim was vijfentwintig jaar oud toen hij begon te regeren, en hij regeerde elf jaar in Jeruzalem: en hij deed dat kwaad was in de ogen van de Heer, zijn God. 6 Nebukadnezar, de koning van Babel, kwam tegen hem op, en bond hem in boeien, om hem naar Babel te dragen. 7 Nebukadnezar bracht ook van de vaten van het huis van de Heer naar Babylon en legde ze in zijn tempel in Babylon. 8 Het overige nu der geschiedenissen van Jojakim, en zijn gruwelen, die hij gedaan heeft, en hetgeen in hem gevonden is, ziet, die zijn geschreven in het boek der koningen van Israel en Juda; en zijn zoon Jojachin regeerde in zijn plaats. 9 Jojachin was acht jaar oud toen hij begon te regeren, en hij regeerde drie maanden en tien dagen in Jeruzalem: en hij deed dat kwaad was in de ogen van de Heer. 10 En toen het jaar verstreken was, zond de koning Nebukadnezar en bracht hem naar Babylon, met de goede vaten van het huis des Heren, en maakte zijn broeder Zedekia koning over Juda en Jeruzalem. 11 Zedekia was een en twintig jaar oud toen hij begon te regeren, en regeerde elf jaar in Jeruzalem. 12 En hij deed dat kwaad was in de ogen van de Heer, zijn God, en vernederde zichzelf niet voor de profeet Jeremia, sprekend uit de mond van de Heer. 13 En hij rebelleerde ook tegen koning Nebukadnezar, die hem bij God had laten zweren; maar hij verstijfde zijn nek en verhardde zijn hart van het keren tot de Here God van Israël. 14 Bovendien hebben alle oversten der priesters en het volk zeer overtreden na alle gruwelen van de heidenen; en vervuilde het huis des Heren, dat hij in Jeruzalem had geheiligd. 15 En de Heere God van hun vaderen tot hen gezonden door zijn boodschappers, opkomende tijgers en zendend; omdat hij medelijden had met zijn volk en met zijn woonplaats: 16 Maar zij bespotten de boodschappers van God, en verachtten zijn woorden, en misbruikten zijn profeten, totdat de toorn des Heren tegen zijn volk opkwam, totdat er geen remedie was. 17 Daarom bracht hij hun de koning der Chaldeeën, die hun jonge mannen met het zwaard in het huis van hun heiligdom doodden, en geen medelijden hadden met de jonge man of het meisje, de oude man, of hij die zich voor eeuwig bukte: hij gaf hun alles in zijn hand. 18 En alle vaten van het huis van God, groot en klein, en de schatten van het huis van de Heer, en de schatten van de koning en van zijn vorsten; al deze bracht hij naar Babylon. 19 En zij verbrandden het huis Gods, en braken de muur van Jeruzalem af, en verbrandden al hun paleizen daarvan met vuur, en vernietigden al de goede vaten daarvan. 20 En zij die uit het zwaard waren ontsnapt, voerden hij weg naar Babylon; waar zij dienaren van hem en zijn zonen waren tot de regering van het koninkrijk van Perzië: 21 Om het woord van de Heer te vervullen door de mond van Jeremia, totdat het land haar sabbatten had genoten: zolang zij troosteloos lag, hield zij de sabbat , om zestig en tien jaar te vervullen. 22 Nu, in het eerste jaar van Cyrus, de koning van Perzië, opdat het woord van de Heer, gesproken door de mond van Jeremia, kon worden volbracht, wekte de Heer de geest van Cyrus, de koning van Perzië, op, dat hij een verkondiging deed in heel zijn koninkrijk, en zet het ook op schrift, zeggende: 23 Alzo zegt Cyrus, de koning van Perzië: alle koninkrijken der aarde heeft mij de Here God des hemels gegeven; en hij heeft mij opgedragen hem een ​​huis te bouwen in Jeruzalem, dat in Juda is. Wie is er onder u van al zijn volk? De Heer, zijn God, zij met hem en liet hem omhoog gaan.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier