Dagelijkse bijbellezing voor vandaag 4 november 2018.

0
1807

Onze bijbellezing vandaag is uit het boek van 2 kronieken 31: 2-21 en 2 kronieken 32: 1-33. Lees en wees gezegend.

2 kronieken 31: 2-21:

2 En Hizkia stelde de gangen van de priesters en de Levieten naar hun gangen, ieder naar zijn dienst, de priesters en Levieten voor brandoffers en voor vredeoffers, om te dienen en te danken en te loven aan de poorten van de tenten van de Heer. 3 Hij stelde ook het koningsdeel van zijn substantie aan voor de brandoffers, namelijk voor de ochtend- en avondbrandoffers, en de brandoffers voor de sabbatten, en voor de nieuwe manen, en voor de vaste feesten, zoals geschreven staat in de wet van de Heer. 4 Bovendien beval hij het volk dat in Jeruzalem woonde om het deel van de priesters en de Levieten te geven, opdat zij zouden worden aangemoedigd in de wet van de Heer. 5 En zodra het gebod naar buiten kwam, brachten de kinderen van Israël in overvloed de eerstelingen van maïs, wijn en olie, en honing, en van al de toename van het veld; en de tiende van alle dingen brachten ze overvloedig binnen. 6 En aangaande de kinderen van Israël en Juda, die in de steden van Juda woonden, brachten zij ook de tiende van ossen en schapen, en de tiende van heilige dingen die aan de Heer, hun God, waren ingewijd, en legden ze op hopen. 7 In de derde maand begonnen ze de fundering van de hopen te leggen en voltooiden ze in de zevende maand. 8 En toen Hizkia en de vorsten kwamen en de hopen zagen, zegenden zij de Heer en zijn volk Israël. 9 Toen ondervroeg Hizkia de priesters en de Levieten over de hopen. 10 En Azaria, de overpriester van het huis van Zadok, antwoordde hem en zei: Omdat het volk de offers in het huis van de Heer begon te brengen, hebben we genoeg gegeten en hebben we genoeg overgelaten; want de Heer heeft zijn zegen gezegend mensen; en wat overblijft is deze geweldige winkel. 11 Toen beval Hizkia om kamers in het huis des Heren te bereiden; en zij bereidden ze voor, 12 en brachten getrouw de offergaven en de tienden en de specifieke dingen: waarover Cononia, de Leviet, heerser was en zijn broer Simei de volgende. 13 En Jehiel, en Azazia, en Nahath, en Asahel, en Jerimoth, en Jozabad, en Eliel, en Ismachiah, en Mahath, en Benaiah, waren opzieners onder de hand van Cononia, en zijn broer Simei, op bevel van Hizkia, de koning en Azaria, de heerser van het huis Gods. 14 En Kore, de zoon van Imna, de Leviet, de poortwachter naar het oosten, was over het vrije aanbod van God, om de offeranden van de Heer en de heiligste dingen te verspreiden. 15 En vervolgens waren Eden, en Miniamin, en Jesua, en Semaja, Amaria en Shechanja, in de steden van de priesters, in hun ambt, om hun broeders in cursussen te geven, zowel aan de groten als aan de kleine : 16 Naast hun geslachtsregister van mannen, van drie jaar en ouder, zelfs tot een ieder die het huis van de Heer binnengaat, zijn dagelijkse portie voor hun dienstbetoon volgens hun cursussen; 17 Zowel naar de genealogie van de priesters bij het huis van hun vaderen, als de Levieten van twintig jaar oud en hoger, in hun beschuldiging door hun cursussen; 18 En aan de genealogie van al hun kleintjes, hun vrouwen en hun zonen en hun dochters, door de hele gemeente: want in hun ambt hebben zij zich geheiligd in heiligheid: 19 Ook van de zonen van Aaron de priesters, die waren in de velden van de buitenwijken van hun steden, in elke stad, de mannen die bij naam werden uitgedrukt, om porties te geven aan alle mannen onder de priesters, en aan allen die door genealogieën onder de Levieten werden gerekend. 20 En aldus deed Hizkia door heel Juda en bewerkte dat wat goed en juist en waar was voor de Heer, zijn God. 21 En in elk werk dat hij begon in dienst van het huis van God, en in de wet en in de geboden, om zijn God te zoeken, deed hij het met heel zijn hart en voorspoedig.

2 kronieken 32: 1-33:

1 Na deze dingen en de oprichting ervan, kwam Sanherib, de koning van Assyrië, en ging Juda binnen, en kampeerde tegen de omheinde steden en dacht ze voor zichzelf te winnen. 2 En toen Hizkia zag dat Sanherib was gekomen en dat hij was voorbestemd om tegen Jeruzalem te vechten, 3 nam hij raad met zijn vorsten en zijn machtige mannen om de wateren van de fonteinen die buiten de stad waren te stoppen; en zij hielpen hem. 4 Er waren dus veel mensen verzameld, die alle fonteinen stopten en de beek die door het land stroomde en zei: Waarom zouden de koningen van Assyrië komen en veel water vinden? 5 Ook versterkte hij zichzelf, en bouwde al de muur die was gebroken, en hief deze op tot de torens en een andere muur buiten, en repareerde Millo in de stad David en maakte pijlen en schilden in overvloed. 6 En hij stelde de hoofdmannen van de oorlog en verzamelde hen tot hem in de straat van de poort van de stad, en sprak comfortabel tot hen, zeggende: 7 Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd noch ontzet over de koning van Assyrië, noch voor al de menigte die bij hem is: want er zijn meer bij ons dan bij hem: 8 Bij hem is een vleselijke arm; maar met ons is de Heer, onze God, om ons te helpen en onze strijd te voeren. En het volk rustte op de woorden van Hizkia, de koning van Juda. 9 Hierna zond Sanherib, de koning van Assyrië, zijn dienaren naar Jeruzalem (maar hij belegerde zelf tegen Lachis en al zijn macht met hem) aan Hizkia, de koning van Juda, en aan heel Juda die in Jeruzalem waren, zeggende: 10 Zo zegt Sanherib, koning van Assyrië, waarop vertrouwt gij, dat gij in het beleg in Jeruzalem blijft? 11 Hoort Hizkia u niet over te geven om te sterven door hongersnood en dorst, zeggende: De Heer, onze God, zal ons redden uit de hand van de koning van Assyrië? 12 Heeft niet dezelfde Hizkia zijn hoogten en zijn altaren weggenomen, en geboden aan Juda en Jeruzalem, zeggende: Gij zult aanbidden voor het ene altaar, en er wierook op branden? 13 Weet u niet wat ik en mijn vaders al het volk van andere landen hebben gedaan? waren de goden van de naties van die landen in staat om hun landen uit mijn hand te bevrijden? 14 Wie was er onder alle goden van die naties die mijn vaders volkomen vernietigden, die zijn volk uit mijn hand konden bevrijden, zodat uw God u uit mijn hand zou kunnen redden? 15 Nu dan, laat Hizkia u niet bedriegen, noch u op deze manier overtuigen, noch hem nog geloven: want geen enkele god van enig volk of koninkrijk was in staat om zijn volk uit mijn hand en uit de hand van mijn vaderen te redden: hoe veel minder zal uw God u uit mijn hand redden? 16 En zijn knechten spraken nog meer tegen de Here God en tegen zijn dienaar Hizkia. 17 Hij schreef ook brieven om de Heer God van Israël te schelden en tegen hem te spreken, zeggende: Zoals de goden van de naties van andere landen hun volk niet uit mijn hand hebben bevrijd, zo zal de God van Hizkia zijn mensen uit mijn hand. 18 Toen riepen zij met luide stem in de toespraak van de Joden tot het volk van Jeruzalem dat aan de muur was, om hen te verontrusten en te verontrusten; dat ze de stad mogen innemen. 19 En zij spraken tegen de God van Jeruzalem, als tegen de goden van het volk der aarde, die het werk van mensenhanden waren. 20 En daarom baden Hizkia, de koning, en de profeet Jesaja, de zoon van Amoz, en riepen naar de hemel. 21 En de Heer zond een engel, die alle dappere mannen van moed en de leiders en kapiteins in het kamp van de koning van Assyrië afsneed. Dus keerde hij met schaamte van gezicht terug naar zijn eigen land. En toen hij in het huis van zijn god was gekomen, doodden degenen die uit zijn eigen ingewanden kwamen hem daar met het zwaard. 22 Zo redde de Heer Hizkia en de inwoners van Jeruzalem uit de hand van Sanherib, de koning van Assyrië, en uit de hand van alle anderen, en leidde hen aan alle kanten. 23 En velen brachten de Heere geschenken naar Jeruzalem, en presenteerden aan Hizkia, de koning van Juda: zodat hij voortaan groot werd in de ogen van alle volken. 24 In die dagen was Hizkia doodziek en bad tot de Heer; en hij sprak tot hem en hij gaf hem een ​​teken. 25 Maar Hizkia gaf niet wederom naar het voordeel dat hem werd gedaan; want zijn hart werd verheven; daarom was er toorn over hem, en over Juda en Jeruzalem. 26 Niettemin vernederde Hizkia zich vanwege de hoogmoed van zijn hart, zowel hij als de inwoners van Jeruzalem, zodat de toorn van de Heer niet over hen kwam in de dagen van Hizkia. 27 En Hizkia had buitengewoon veel rijkdom en eer; en hij maakte zich schatten voor zilver, en voor goud, en voor kostbare stenen, en voor specerijen, en voor schilden, en voor allerlei aangename juwelen; 28 Pakhuizen ook voor de toename van maïs, en wijn en olie; en kraampjes voor allerlei beesten en kooien voor kuddes. 29 Bovendien voorzag hij hem in steden en bezittingen van kudden en kuddes in overvloed: want God had hem veel substantie gegeven. 30 Deze zelfde Hizkia stopte ook de bovenloop van Gihon en bracht deze recht naar de westkant van de stad David. En Hizkia was voorspoedig in al zijn werken. 31 Maar in de zaken van de ambassadeurs van de vorsten van Babylon, die hem zonden om te vragen naar het wonder dat in het land was gedaan, liet God hem achter om hem te beproeven, opdat hij alles zou weten wat er in zijn hart was. 32 Het overige nu der geschiedenissen van Hizkia, en zijn goedheid, ziet, die zijn geschreven in het visioen van Jesaja, den profeet, den zoon van Amoz, en in het boek der koningen van Juda en Israel. 33 En Hizkia sliep met zijn vaderen, en zij begroeven hem in de grootste van de graven van de zonen van David: en geheel Juda en de inwoners van Jeruzalem eerden hem bij zijn dood. En zijn zoon Manasse werd koning in zijn plaats.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier