Dagelijkse bijbellezing voor vandaag 31 oktober 2018

0
2094

Onze dagelijkse bijbellezing voor vandaag komt uit het boek 2 kronieken 24: 1-27. Lees en wees gezegend.

2 Kronieken 24: 1-27:

1 Joas was zeven jaar oud toen hij begon te regeren, en hij regeerde veertig jaar in Jeruzalem. De naam van zijn moeder was ook Zibiah van Beer-sheba. 2 En Joas deed dat recht was in de ogen des Heren, al de dagen van de priester Jojada. 3 En Jojada nam twee vrouwen voor hem; en hij verwekte zonen en dochters. 4 En het geschiedde daarna, dat Joas van plan was het huis van de Heer te herstellen. 5 En hij vergaderde de priesters en de Levieten en zei tot hen: Ga uit naar de steden van Juda en verzamel al het geld van Israël om het huis van uw God van jaar tot jaar te repareren en te zien dat u de zaak bespoedigt. Maar de Levieten haastten het niet. 6 En de koning riep de leider van Jojada en zei tot hem: Waarom hebt u van de Levieten niet geëist de inzameling uit Juda en uit Jeruzalem te brengen, volgens het gebod van Mozes, de dienaar van de Heer, en van de gemeente van Israël, voor de tabernakel van getuigenis? 7 Want de zonen van Athalia, die boze vrouw, hadden het huis Gods verbroken; en ook alle toegewijde dingen van het huis van de Heer schonken ze Baäl. 8 En op bevel van de koning maakten zij een kist, en zetten die buiten bij de poort van het huis des Heren. 9 En zij maakten een proclamatie door Juda en Jeruzalem, om de verzameling binnen te brengen die Mozes, de knecht van God, in de woestijn op Israël had gelegd. 10 En al de vorsten en al het volk verheugden zich, en brachten in, en wierpen zich in de kist, totdat zij een einde hadden gemaakt. 11 Nu geschiedde het, dat hoe laat de kist naar het kantoor van de koning werd gebracht door de hand van de Levieten, en toen zij zagen dat er veel geld was, kwamen de schriftgeleerde van de koning en de officier van de hogepriester en leidden de kist, en nam het en droeg het opnieuw naar zijn plaats. Zo deden ze dag na dag en verzamelden ze overvloedig geld. 12 En de koning en Jojada gaven het aan degenen die het werk van het huis des Heren deden, en huurden metselaars en timmerlieden in om het huis van de Heer te repareren, en ook zoals smeedijzer en koper om het huis van te repareren de Heer. 13 Dus de arbeiders werkten en het werk werd door hen vervolmaakt en zij stelden het huis van God in zijn staat en versterkten het. 14 En toen zij het volbracht hadden, brachten zij de rest van het geld voor de koning en Jojada, waarvan vaten werden gemaakt voor het huis van de Heer, zelfs vaten om te bedienen, en te offeren, en lepels, en vaten van goud en zilver. En zij offerden voortdurend brandoffers in het huis van de Heer, alle dagen van Jojada. 15 Maar Jojada werd oud en was vol dagen toen hij stierf; honderddertig jaar oud was hij toen hij stierf. 16 En zij begroeven hem in de stad van David onder de koningen, omdat hij goed had gedaan in Israël, zowel tegenover God als tegenover zijn huis. 17 Na de dood van Jojada kwamen de vorsten van Juda en brachten eer aan de koning. Toen hoorde de koning naar hen. 18 En zij verlieten het huis van de Here God van hun vaderen en dienden bosjes en afgoden; en toorn kwam over Juda en Jeruzalem om hun overtreding. 19 Toch zond hij profeten tot hen, om hen opnieuw tot de Heer te brengen; en zij getuigden tegen hen: maar zij wilden niet luisteren. 20 En de Geest van God kwam over Zacharia, de zoon van de priester Jojada, die boven het volk stond en tot hen zei: Zo zegt God: Waarom overtreedt u de geboden van de Heer, dat gij niet kunt voorspoedig zijn? omdat u de Heer hebt verlaten, heeft hij u ook verlaten. 21 En zij samenzweerden tegen hem en stenigden hem met stenen op bevel van de koning in het voorhof van het huis des Heren. 22 Alzo herinnerde de koning Joas niet de goedheid, die zijn vader Jojada hem gedaan had, maar hij doodde zijn zoon. En toen hij stierf, zei hij: De Heere ziet ernaar en eist het. 23 En het geschiedde aan het einde van het jaar dat het leger van Syrië tegen hem op kwam: en zij kwamen naar Juda en Jeruzalem, en vernietigden alle vorsten van het volk onder het volk, en stuurden alle buit van hen tot de koning van Damascus. 24 Want het leger van de Syriërs kwam met een kleine groep mannen en de Heer gaf een zeer grote schare in hun hand, omdat zij de Here God van hun vaderen hadden verlaten. Dus voerden ze een oordeel uit tegen Joas. 25 En toen zij van hem weggingen, (want zij lieten hem in grote ziekten achter), samenzwoeren zijn eigen dienaren tegen hem om het bloed van de zonen van de priester Jojada, en doodden hem op zijn bed, en hij stierf: en zij begroeven hem in de stad David, maar zij begroeven hem niet in de graven der koningen. 26 En deze zijn het die tegen hem hebben samengespannen; Zabad, de zoon van Simeath, een Ammonitess, en Jozabad, de zoon van Shimrith, een Moabitess. 27 Wat betreft zijn zonen, en de grootheid van de lasten die op hem werden gelegd, en het herstel van het huis van God, zie, ze zijn geschreven in het verhaal van het boek der koningen.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier