Dagelijkse Bijbellezing voor vandaag 30 oktober 2018

0
1988

Onze dagelijkse bijbellezing voor vandaag komt uit het boek 2 kronieken 22: 10-12 en 2 kronieken 23: 1-21. Lees en wees gezegend.

2 kronieken 22: 10-12:

10 Maar toen Athalia, de moeder van Ahazia, zag dat haar zoon dood was, stond zij op en vernietigde al het koninklijke zaad van het huis van Juda. 11 Maar Josabeath, de dochter van de koning, nam Joas, de zoon van Ahazia, en stal hem uit de gesneuvelde zonen van de koning en legde hem en zijn verpleegster in een slaapkamer. Daarom verborg Josafab, de dochter van koning Joram, de vrouw van de priester Jojada (want zij was de zuster van Ahazia) hem voor Athalia, zodat zij hem niet doodde. 12 En hij was bij hen verborgen in het huis Gods zes jaren; en Athalia regeerde over het land.

2 Kronieken 23: 1-21:

1 En in het zevende jaar versterkte Jojada zichzelf, en nam de hoofdmannen van honderden, Azaria, de zoon van Jeroham, en Ismael, de zoon van Jehohanan, en Azaria, de zoon van Obed, en Maaseja, de zoon van Adaiah, en Elisaphat, de zoon van Zichri , in verbond met hem. 2 En zij gingen rond in Juda, en verzamelden de Levieten uit alle steden van Juda, en de hoofden der vaderen van Israel, en zij kwamen te Jeruzalem. 3 En de gehele gemeente sloot een verbond met de koning in het huis van God. En hij zeide tot hen: Zie, de zoon van de koning zal regeren, zoals de Heer heeft gezegd over de zonen van David. 4 Dit is de zaak die gij zult doen; Een derde deel van u dat op de sabbat binnengaat, van de priesters en van de Levieten, zullen dragers van de deuren zijn; 5 En een derde deel zal zijn in het huis des konings; en een derde deel bij de poort van het fundament: en al het volk zal zijn in de voorhoven van het huis van de Heer. 6 Maar laat niemand in het huis des Heren komen, behalve de priesters en degenen die de Levieten bedienen; zij zullen ingaan, want zij zijn heilig; maar al het volk zal de wacht van de Heer houden. 7 En de Levieten zullen de koning rondom omsingelen, een ieder met zijn wapens in zijn hand; en wie anders in het huis komt, hij zal ter dood gebracht worden; maar wees met de koning wanneer hij binnenkomt en wanneer hij uitgaat. 8 Alzo deden de Levieten en geheel Juda naar alles, wat de priester Jojada geboden had, en namen elk zijn mannen, die op den sabbat zouden ingaan, met degenen, die uit gingen op den sabbat; want de priester Jojada verwierp niet de cursussen. 9 Bovendien leverde de priester Jojada aan de hoofdmannen van honderden speren en schilders en schilden, die van koning David waren geweest, die in het huis van God waren. 10 En hij zette al het volk, elk met zijn wapen in zijn hand, van de rechterkant van de tempel naar de linkerkant van de tempel, langs het altaar en de tempel, door de koning rondom. 11 Toen brachten zij de zoon van de koning uit en legden hem de kroon op en gaven hem de getuigenis en maakten hem koning. En Jojada en zijn zonen zalfden hem en zeiden: God redt de koning. 12 Toen Athalia het geluid hoorde van het volk dat de koning rende en loofde, kwam zij tot het volk in het huis van de Heer: 13 En zij keek, en ziet, de koning stond aan zijn pilaar bij het binnenkomen, en de vorsten en trompetten van de koning; en het ganse volk van het land verheugde zich, en klonk met trompetten, ook de zangers met muziekinstrumenten, en die leerden lof te zingen. Toen scheurde Athalia haar kleren, en zeide: Verraad, verraad. 14 Toen bracht de priester Jojada de oversten van honderden, die over het leger waren gezet, en hij zeide tot hen: Laat haar uit de reeksen komen; en wie haar volgt, laat hem met het zwaard gedood worden. Want de priester heeft gezegd: Dood haar niet in het huis des Heren. 15 En zij legden haar de handen op; en toen zij bij de ingang van de paardenpoort bij het huis van de koning was gekomen, hebben zij haar daar gedood. 16 En Jojada sloot een verbond tussen hem, en tussen al het volk, en tussen de koning, dat zij het volk des Heeren zouden zijn. 17 Toen ging al het volk naar het huis van Baäl, en brak het af, en brak zijn altaren en zijn beelden in stukken, en doodde Mattan, de priester van Baäl, voor de altaren. 18 Ook wees Jojada de ambten van het huis van de Heer aan door de hand van de priesters, de Levieten, die David in het huis van de Heer had verspreid, om de brandoffers van de Heer te offeren, zoals geschreven in de wet van Mozes , met vreugde en met zingen, zoals het door David was verordend. 19 En hij plaatste de dragers aan de poorten van het huis des Heren, dat niemand die onrein was in iets binnen zou komen. 20 En hij nam de oversten van honderden, en de edelen, en de landvoogden van het volk, en al het volk van het land, en bracht de koning uit het huis van de Heer; en zij kwamen door de hoge poort naar de koning huis, en zette de koning op de troon van het koninkrijk. 21 En het gehele volk van het land verheugde zich; en de stad was stil, daarna hadden zij Athalia met het zwaard gedood.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier