Dagelijkse Bijbellezing vandaag 27 oktober 2018

0
10315

Onze dagelijkse bijbellezing is ontleend aan 2 Chronicles 17: 1-19, 2 Chronicles 18: 1-34. Lees en wees gezegend.

Dagelijkse bijbellezing

2 Kronieken 17: 1-19:

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

1 En Josafat, zijn zoon, regeerde in zijn plaats en versterkte zich tegen Israël. 2 En hij legde troepen in alle omheinde steden van Juda en plaatste garnizoenen in het land van Juda, en in de steden van Efraïm, die zijn vader Asa had ingenomen. 3 En de Heer was met Josafat, omdat hij wandelde in de eerste wegen van zijn vader David, en zocht niet naar Baäl; 4 Maar zocht de Heere God zijns vaders, en wandelde in zijn geboden, en niet naar de handelingen van Israel. 5 Daarom legde de Heer het koninkrijk in zijn hand; en heel Juda bracht naar Josafat geschenken; en hij had rijkdom en eer in overvloed. 6 En zijn hart werd verheven in de wegen des Heren: bovendien nam hij de hoogten en bossen uit Juda weg. 7 Ook zond hij in het derde jaar van zijn regering naar zijn vorsten, zelfs naar Ben-hagel, en naar Obadja, en naar Zacharia, en naar Nethaneel, en naar Michaja, om te onderwijzen in de steden van Juda. 8 En met hen zond hij Levieten, ook Semaja, en Nethanja, en Zebadja, en Asahel, en Semiramoth, en Jehonathan, en Adonia, en Tobija, en Tob-adonija, Levieten; en met hen Elisama en Joram, priesters. 9 En zij onderwezen in Juda, en hadden het boek van de wet van de Heer bij zich, en gingen rond in alle steden van Juda en onderwezen het volk. 10 En de vreze des Heeren viel over alle koninkrijken der landen rondom rondom Juda, zodat zij geen oorlog voerden tegen Josafat. 11 En sommigen van de Filistijnen brachten Josafat geschenken en hulde zilver; en de Arabieren brachten hem kudden, zeven duizend en zevenhonderd rammen, en zeven duizend en zevenhonderd geiten. 12 En Josafat werd buitengewoon groot; en hij bouwde kastelen in Juda en steden van opslag. 13 En hij had veel te doen in de steden van Juda; en de krijgslieden, kloeke helden waren in Jeruzalem. 14 En dit zijn de aantallen van hen naar het huis hunner vaderen: van Juda, de oversten der duizenden; Adnah de overste, en met hem sterke mannen van moed driehonderd duizend. 15 En naast hem was Jehohanan, de kapitein, en met hem tweehonderdvierduizend duizend. 16 En vervolgens was hij Amasia, de zoon van Zichri, die zich vrijwillig aan de Heer aanbood; en met hem tweehonderdduizend sterke mannen van moed. 17 En van Benjamin; Eliada een machtige man van moed en met hem gewapende mannen met boog en schild tweehonderdduizend. 18 En vervolgens was hij Jezabad, en met hem honderdvier duizend duizend gereed voor de oorlog. 19 Deze wachtten op de koning, naast degenen die de koning in de omheinde steden in heel Juda legde.

2 Kronieken 18: 1-34:

1 Nu had Josafat rijkdom en eer in overvloed, en verbond affiniteit met Achab. 2 En na bepaalde jaren ging hij naar Achab naar Samaria. En Achab doodde schapen en ossen voor hem in overvloed, en voor de mensen die hij bij zich had, en haalde hem over om met hem mee te gaan naar Ramoth in Gilead. 3 En Achab, de koning van Israël, zeide tot Josafat, de koning van Juda: Zult gij met mij gaan naar Ramoth in Gilead? En hij antwoordde hem: Ik ben zoals gij zijt, en mijn volk als uw volk; en we zullen bij u zijn in de oorlog. 4 En Josafat zei tot de koning van Israël: vraag mij vandaag naar het woord van de Heer. 5 Daarom verzamelde de koning van Israël vierhonderd mannen en zei tot hen: Zullen wij naar Ramoth in Gilead ten strijde trekken, of zal ik het nalaten? En zij zeiden: Trek op; want God zal het in de hand van de koning geven. 6 Maar Josafat zei: Is er hier niet een profeet van de Heer, zodat wij hem kunnen vragen? 7 En de koning van Israël zei tegen Josafat: Er is nog één man door wie wij de Heer kunnen vragen: maar ik haat hem; want hij profeteerde nooit goed voor mij, maar altijd kwaad: hetzelfde is Micha, de zoon van Imla. En Josafat zei: Laat de koning het niet zeggen. 8 En de koning van Israël riep een van zijn officieren en zei: Haal snel Micha, de zoon van Imla. 9 En de koning van Israel en Josafat, de koning van Juda, zaten beiden op zijn troon, gekleed in hun gewaden, en zij zaten op een lege plaats bij het binnenkomen van de poort van Samaria; en alle profeten profeteerden vóór hen. 10 En Zedekia, de zoon van Chenaanah, had hem ijzeren horens gemaakt en gezegd: Zo zegt de Heer: Met deze zult gij Syrië duwen totdat zij verteerd zijn. 11 En al de profeten profeteerden zo, zeggende: Trek op naar Ramoth in Gilead, en voorspoedig; want de Heere zal het overleveren in de hand van de koning. 12 En de bode, die Micha ging roepen, sprak tot hem en zei: Zie, de woorden van de profeten verklaren de koning goed met één instemming; laat uw woord daarom, ik bid u, zijn als een van hun, en spreek u goed. 13 En Micha zei: Zoals de Heer leeft, zal zelfs wat mijn God zegt, dat ik spreken. 14 En toen hij tot de koning was gekomen, zei de koning tot hem: Micha, zullen we naar Ramoth in Gilead gaan om te vechten, of zal ik het nalaten? En hij zei: Gaat heen en voorspoedig, en zij zullen in uw hand worden gegeven. 15 En de koning zeide tot hem: Hoe vaak zal ik u veroordelen, dat gij niets dan de waarheid tot mij zegt in de naam van de Heer? 16 Toen zei hij: Ik heb heel Israël op de bergen gezien, als schapen die geen herder hebben; en de Heer zei: Deze hebben geen heer; laat hen daarom ieder in vrede naar zijn huis terugkeren. 17 En de koning van Israël zei tegen Josafat: Heb ik niet gezegd dat hij niet goed voor mij zou profeteren, maar kwaad? 18 Opnieuw zei hij: Daarom, hoor het woord des Heren; Ik zag de Heer op zijn troon zitten en de hele menigte van hemel aan zijn rechterhand en aan zijn linkerzijde. 19 En de Heer zei: Wie zal Achab, de koning van Israël, verleiden, zodat hij omhoog kan gaan en in Ramoth-Gilead vallen? En de ene toespraak zegt op deze manier en de andere zegt op die manier. 20 Toen kwam er een geest uit en ging voor de Heer staan ​​en zei: Ik zal hem verleiden. En de Heere zeide tot hem: Waarmede? 21 En hij zeide: Ik zal uitgaan, en een leugengeest zijn in de mond van al zijn profeten. En de Heere zeide: Gij zult hem verleiden, en gij zult ook overwinnen; ga uit, en doe alzo. 22 Nu dan, zie, de Heer heeft een leugengeest in de mond van deze uw profeten gegeven, en de Heer heeft kwaad tegen u gesproken. 23 Toen kwam Zedekia, de zoon van Chenaanah, en sloeg Micha op de wang en zei: Welke weg ging de Geest des Heren van mij om tot u te spreken? 24 En Micha zei: Zie, op die dag zult u zien dat u een binnenkamer binnengaat om uzelf te verbergen. 25 Toen zei de koning van Israël: Neemt u Micha en draagt ​​hem terug naar Amon, de stadhouder van de stad, en naar Joas, de zoon van de koning; 26 En zeg: Zo zegt de koning: Zet deze kerel in de gevangenis, en voed hem met brood der benauwdheid en met water der benauwdheid, totdat ik in vrede wederkeer. 27 En Micha zei: Indien gij stellig in vrede terugkeert, heeft de Heere niet door mij gesproken. En hij zei: Hoort, gij volk! 28 Alzo gingen de koning van Israel en Josafat, de koning van Juda, op naar Ramoth in Gilead. 29 En de koning van Israël zeide tot Josafat: Ik zal mij vermommen, en zal ten strijde trekken; maar trek uw gewaden aan. Dus de koning van Israël vermomde zich; en zij gingen ten strijde. 30 Nu had de koning van Syrië de hoofdmannen van de strijdwagens die bij hem waren bevolen, zeggende: Vecht niet met kleine of grote, behalve alleen met de koning van Israël. 31 En het geschiedde, toen de aanvoerders van de strijdwagens Josafat zagen, dat zij zeiden: Het is de koning van Israël. Daarom omsingelden zij hem om te vechten; maar Josafat riep het uit en de Heer hielp hem; en God bewoog hen om van hem weg te gaan. 32 Want het geschiedde, toen de aanvoerders van de strijdwagens merkten dat het niet de koning van Israël was, keerden zij zich terug van het achtervolgen van hem. 33 En een zekere man boog een boog, en sloeg de koning van Israël tussen de gewrichten van het tuig; daarom zeide hij tot zijn wagenman: Draai uw hand, opdat gij mij uit het heir zult voeren; want ik ben gewond.

 

 


LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.