Dagelijkse Bijbellezing vandaag 25 oktober 2018.

0
1753

Onze dagelijkse bijbellezing vandaag uit het boek 2 Chronicles 13: 1-22 en 2 Chronicles 14: 1-15. Lees en gezegend.

Dagelijkse bijbellezing vandaag.

2 Kronieken 13: 1-22:

1 In het achttiende jaar van koning Jerobeam begon Abia over Juda te regeren. 2 Hij regeerde drie jaar in Jeruzalem. De naam van zijn moeder was ook Michaiah, de dochter van Uriel van Gibeah. En er was oorlog tussen Abia en Jerobeam. 3 En Abia zette de strijd in serie met een leger van dappere krijgslieden, zelfs vierhonderdduizend uitverkoren mannen: Jerobeam stelde ook de strijd in serie tegen hem met achthonderdduizend uitverkoren mannen, die krachtige mannen van moed waren. 4 En Abia stond op de berg Zemaraïm, die op de berg Efraïm is, en zei: Hoort mij, gij Jerobeam, en gans Israel; 5 Moet u niet weten dat de Heer God van Israël het koninkrijk over Israël voor altijd aan David gaf, zelfs aan hem en aan zijn zonen door een zoutverbond? 6 Maar Jerobeam, de zoon van Nebat, de knecht van Salomo, de zoon van David, is opgestaan, en heeft tegen zijn heer gerebelleerd. 7 En er zijn voor hem ijdele mannen verzameld, de kinderen van Belial, en hebben zich versterkt tegen Rehabeam, de zoon van Salomo, toen Rehabeam jong en teder van hart was en hen niet kon weerstaan. 8 En nu denkt u het koninkrijk van de Heer te weerstaan ​​in de hand van de zonen van David; en gij zijt een grote schare, en er zijn gouden kalveren bij u, die Jerobeam u tot goden gemaakt heeft. 9 Hebt gij de priesters van de Heer, de zonen van Aäron en de Levieten niet uitgeworpen en u tot priesters gemaakt naar de wijze van de volken van andere landen? zodat een ieder die zich wil wijden met een jonge os en zeven rammen, een priester kan zijn die geen goden is. 10 Maar wat ons betreft, de Heer is onze God, en wij hebben hem niet verlaten; en de priesters, die de Heer dienen, zijn de zonen van Aäron, en de Levieten wachten op hun zaken: 11 En zij brandden de Heer elke ochtend en elke avond brandende offers en zoete wierook: het toonbrood zette hen ook in orde op de pure tafel; en de kandelaar van goud met zijn lampen, om elke avond te branden: want wij houden de last van de Heer, onze God; maar gij hebt hem verlaten. 12 En zie, God zelf is met ons voor onze kapitein en zijn priesters met klinkende trompetten om alarm tegen u te roepen. O kinderen van Israel, vecht niet tegen de Here God van uw vaderen; want gij zult niet voorspoedig zijn. 13 Maar Jerobeam veroorzaakte een hinderlaag achter hen; dus zij waren voor Juda, en de hinderlaag was achter hen. 14 En toen Juda terugkeerde, ziet, de strijd was voor en achter; en zij riepen tot de Here, en de priesters klonken met de trompetten. 15 Toen schreeuwden de mannen van Juda; en het geschiedde, als de mannen van Juda schreeuwden, dat God Jerobeam en het ganse Israel sloeg voor Abia en Juda. 16 En de kinderen Israëls vluchtten voor Juda; en God gaf hen in hun hand. 17 En Abia en zijn volk doodden hen met een grote slachting; zo vielen de gedode Israëlieten vijfhonderdduizend uitverkoren mannen. 18 Aldus werden de kinderen van Israël in die tijd ondergebracht en de kinderen van Juda hadden de overhand, omdat zij vertrouwden op de Here God van hun vaderen. 19 En Abia jaagde Jerobeam achterna, en nam steden van hem, Bethel en haar steden, en Jesana met haar steden, en Efrain met haar steden. 20 Jerobeam herstelde zich ook niet weer in de dagen van Abia; en de Heer sloeg hem en hij stierf. 21 Maar Abia werd machtig, en trouwde met veertien vrouwen en verwekte tweeëntwintig zonen en zestien dochters. 22 Het overige geschiedenissen van Abia, en zijn wegen, en zijn woorden, zijn geschreven in het verhaal van de profeet Iddo.

2 Kronieken 14: 1-15:

1 Alzo sliep Abia met zijn vaderen, en zij begroeven hem in de stad Davids; en zijn zoon Asa werd koning in zijn plaats. In zijn dagen was het land tien jaar stil. 2 En Asa deed dat goed en recht was in de ogen van de Heer, zijn God: 3 Want hij nam de altaren van de vreemde goden en de hoogten weg, en remde de beelden af ​​en hakte de bosjes om: 4 En beval Juda de Heere God van hun vaderen te zoeken en de wet en het gebod te doen. 5 Ook nam hij uit alle steden van Juda de hoogten en de beelden weg; en het koninkrijk was stil voor hem. 6 En hij bouwde omheinde steden in Juda; want het land had rust, en hij had geen oorlog in die jaren; omdat de Heer hem rust had gegeven. 7 Daarom zeide hij tot Juda: Laten wij deze steden bouwen, en muren en torens, poorten en grendelen maken, terwijl het land nog voor ons is; omdat we de Heer onze God hebben gezocht, hebben we hem gezocht en hij heeft ons rust gegeven aan alle kanten. Dus bouwden en bloeiden ze. 8 En Asa had een leger van mannen dat doelen en speren droeg, uit Juda driehonderdduizend; en uit Benjamin, die blote schilden en strikken, tweehonderd vier en veertig duizend; al deze waren sterke mannen van moed. 9 En tegen hen kwam Zerah, de Ethiopiër, met een leger van duizend duizend en driehonderd strijdwagens; en kwam tot Maresa. 10 Toen ging Asa tegen hem uit, en zij strijden tegen elkaar in de vallei van Zephathah te Mareshah. 11 En Asa riep tot de Heer, zijn God, en zei: Heer, het is niets met u om te helpen, zij het met velen, of met hen die geen macht hebben: help ons, o Heer, onze God; want wij rusten op u, en in uw naam gaan wij tegen deze menigte in. O Heer, gij zijt onze God; laat de mens niet tegen u zegevieren. 12 Dus sloeg de Heer de Ethiopiërs vóór Asa en vóór Juda; en de Ethiopiërs vluchtten. 13 En Asa en het volk dat bij hem was, achtervolgden hen naar Gerar; en de Ethiopiërs werden omvergeworpen, zodat zij zich niet konden herstellen; want zij werden vernietigd voor het aangezicht des Heren, en voor zijn heir; en zij voerden zeer veel specie weg. 14 En zij sloegen alle steden rondom Gerar; want de vreze des Heren kwam over hen; en zij verwoestten alle steden; want er was buitengewoon veel buit in hen. 15 Zij sloegen ook de tenten van vee, en voerden schapen en kamelen in overvloed weg en keerden terug naar Jeruzalem.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier