Dagelijkse bijbellezing 28 oktober 2018

0
10319

Onze dagelijkse bijbellezing komt uit het boek 2Kronieken 19: 1-11 en 2 Kronieken 20: 1-37. Lezen en gezegend zijn.

Dagelijkse Bijbellezing vandaag.

2 Kronieken 19: 1-11:

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

1 En Josafat, de koning van Juda, keerde in vrede naar Jeruzalem terug naar zijn huis. 2 En de ziener Jehu, de zoon van Hanani, ging naar hem toe en zei tegen koning Josafat: Zou u de goddelozen helpen en hen liefhebben die de Heer haten? daarom is toorn over u van voor het aangezicht des HEEREN. 3 Niettemin zijn er goede dingen in u gevonden, doordat u de bosjes uit het land hebt weggenomen en uw hart hebt voorbereid om God te zoeken. 4 En Josafat woonde in Jeruzalem; en hij ging wederom uit door het volk van Beer-sheba om Efraïm te beklimmen, en bracht ze terug naar de Here God van hun vaderen. 5 En hij richtte rechters in het land door alle omheinde steden van Juda, stad voor stad, 6 en zei tot de rechters: let op wat gij doet: want gij oordeelt niet voor de mens, maar voor de Heer, die met u is in het oordeel. 7 Daarom, laat nu de vrees des Heren over u zijn; pas op en doe het: want er is geen ongerechtigheid bij de Heer onze God, noch respect voor personen, noch het nemen van geschenken. 8 En in Jeruzalem stelde Josafat van de Levieten, en van de priesters, en van de hoofden van de vaderen van Israël, voor het oordeel van de Heer en voor controverses, toen zij naar Jeruzalem terugkeerden. 9 En hij gebood hen, zeggende: Zo zult gij doen in de vreze des Heeren, getrouw en met een volkomen hart. 10 En wat de oorzaak is van uw broeders die in hun steden wonen, tussen bloed en bloed, tussen wet en gebod, inzettingen en verordeningen, u zult hen zelfs waarschuwen dat zij niet tegen de Heer overtreden, en zo toorn overkomt u, en over uw broeders: doe dit, en gij zult niet overtreden. 11 En zie, Amaria, de overpriester, is over u in alle zaken van de Heer; en Zebadja, de zoon van Ismaël, de heerser van het huis van Juda, over alle aangelegenheden van de koning; ook zullen de Levieten voor uw aangezicht zijn. Wees moedig en de Heer zal met het goede zijn.


2 Kronieken 20: 1-37:

1 Het geschiedde daarna ook, dat de kinderen van Moab, en de kinderen van Ammon, en met hen andere naast de Ammonieten, tegen Josafat ten strijde trokken. 2 Toen kwamen er sommigen, die Josafat vertelden, zeggende: Er komt een grote menigte tegen u van over de zee aan deze zijde Syrië; en zie, zij zijn Hazazon-tamar, wat En-gedi is. 3 En Josafat vreesde en stelde zich op om de Heer te zoeken, en verkondigde een vasten door heel Juda. 4 En Juda verzamelde zich om de hulp van de Heer te vragen: zelfs uit alle steden van Juda kwamen zij om de Heer te zoeken. 5 En Josafat stond in de gemeente van Juda en Jeruzalem, in het huis van de Heer, voor het nieuwe hof, 6 En zei: O Here God van onze vaderen, zijt gij niet God in de hemel? en heerst niet over alle koninkrijken van de heidenen? en in uw hand is er geen macht en macht, zodat niemand u kan weerstaan? 7 Zijt gij niet onze God, die de inwoners van dit land voor uw volk Israël hebt verdreven en het voor altijd aan het zaad van Abraham uw vriend hebt gegeven? 8 En zij woonden daarin, en hebben u daarin een heiligdom gebouwd voor uw naam, zeggende: 9 Als, wanneer het kwaad over ons komt, als het zwaard, het oordeel, of de pestilentie of hongersnood, wij voor dit huis staan, en in uw aanwezigheid , (want uw naam is in dit huis) en tot u roepen in onze ellende, dan zult u horen en helpen. 10 En nu, zie, de kinderen van Ammon en Moab en de berg Seir, die u niet wilt dat Israël binnenvalt, toen zij uit het land Egypte kwamen, maar zij keerden zich van hen af ​​en vernietigden hen niet; 11 Zie, ik zeg, hoe zij ons belonen, om ons uit uw bezit te werpen, dat gij ons hebt gegeven om te erven. 12 O onze God, zult gij hen niet oordelen? want wij hebben geen macht tegen dit grote gezelschap dat tegen ons komt; noch weten wij wat te doen; maar onze ogen zijn op u gericht. 13 En heel Juda stond voor de Heer, met hun kleintjes, hun vrouwen en hun kinderen. 14 Toen kwam op Jahaziel, de zoon van Zacharia, de zoon van Benaja, de zoon van Jeiel, de zoon van Mattanja, een Leviet van de zonen van Asaf, de Geest van de Heer in het midden van de gemeente; 15 En hij zeide: Hoort, heel Juda, en gij inwoners van Jeruzalem, en gij koning Josafat: Zo zegt de Heer tot u: Wees niet bevreesd noch ontzet door deze grote menigte; want de strijd is niet van jou, maar van God. 16 Morgen gaat gij tegen hen af: zie, zij komen op bij de klif van Ziz; en gij zult ze vinden aan het einde van de beek, voor de woestijn van Jeruel. 17 U zult niet hoeven te vechten in deze strijd: stel uzelf vast, sta stil en zie de zaligheid van de Heer met u, o Juda en Jeruzalem: vrees niet, en wees niet ontzet; om morgen tegen hen uit te gaan; want de Heer zal met u zijn. 18 En Josafat boog zijn hoofd met zijn aangezicht op de grond; en heel Juda en de inwoners van Jeruzalem vielen voor de Heer en aanbaden de Heer. 19 En de Levieten, van de kinderen der Kahathieten, en van de kinderen der Korhieten, stonden op om de Here God van Israël met een luide stem hoog te prijzen. 20 En zij stonden des morgens vroeg op, en gingen uit in de woestijn van Tekoa; en als zij uitgingen, stond Josafat en zeide: Hoort mij, Juda, en gij inwoners van Jeruzalem; Geloof in de Heer, uw God, zo zult u bevestigd worden; geloof zijn profeten, zo zult gij voorspoedig zijn. 21 En toen hij het volk had geraadpleegd, stelde hij zangers voor de Heer aan, en dat zou de schoonheid van heiligheid loven, terwijl zij voor het leger uitgingen en zeggen: Prijs de Heer; want zijn genade blijft eeuwig bestaan. 22 En toen zij begonnen te zingen en te prijzen, plaatste de Heer hinderlagen tegen de kinderen van Ammon, Moab en de berg Seir, die tegen Juda waren gekomen; en zij werden geslagen. 23 Want de kinderen Ammon en Moab stonden op tegen de inwoners van de berg Seir, volkomen om hen te doden en te vernietigen; en toen zij een einde hadden gemaakt aan de inwoners van Seir, hielp iedereen een ander te vernietigen. 24 En toen Juda in de woestijn naar de wachttoren kwam, keken zij uit naar de menigte, en zie, het waren dode lichamen die op de aarde waren gevallen en niemand ontsnapte. 25 En toen Josafat en zijn volk kwamen om de buit van hen weg te nemen, vonden zij onder hen in overvloed zowel rijkdom met de dode lichamen, als kostbare juwelen, die zij voor zichzelf uittrokken, meer dan zij konden wegvoeren: en zij waren drie dagen bij het verzamelen van de buit was het zoveel. 26 En op de vierde dag verzamelden zij zich in de vallei van Berachah; want daar zegenden zij de Heer; daarom werd tot dezelfde dag de naam van dezelfde plaats genoemd, de vallei van Berachah. 27 Toen keerden zij terug, elke man van Juda en Jeruzalem, en Josafat vooraan in hen, om met vreugde weer naar Jeruzalem te gaan; want de Heere had hen verheugd gemaakt over hun vijanden. 28 En zij kwamen naar Jeruzalem met psalterieën en harpen en trompetten naar het huis des Heren. 29 En de vrees voor God was over alle koninkrijken van die landen, toen zij hadden gehoord dat de Heer tegen de vijanden van Israël vocht. 30 Zo was het rijk van Josafat stil; want zijn God gaf hem rondom rust. 31 En Josafat regeerde over Juda; hij was vijf en dertig jaren oud, toen hij begon te regeren, en hij regeerde vijf en twintig jaren in Jeruzalem. En de naam van zijn moeder was Azuba, de dochter van Shilhi. 32 En hij wandelde in de weg van zijn vader Asa, en week daarvan niet af, doende dat recht was in de ogen des Heren. 33 Maar de hoogten werden niet weggenomen; want het volk had nog niet hun harten voorbereid op de God van hun vaderen. 34 Het overige nu der geschiedenissen van Josafat, ziet, die zijn geschreven in het boek Jehu, de zoon van Hanani, die genoemd wordt in het boek der koningen van Israël. 35 En daarna voegde Josafat, de koning van Juda, zich bij Ahazia, de koning van Israël, die heel slecht deed: 36 En hij voegde zich bij hem om schepen te maken om naar Tarsis te gaan; en zij maakten de schepen in Ezion-gaber. 37 Toen profeteerde Eliëzer, de zoon van Dodava van Mareshah, tegen Josafat, zeggende: Omdat gij u verbonden hebt met Ahazia, heeft de Heere uw werken verbroken.

 

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU
Vorig artikelDagelijkse Bijbellezing vandaag 27 oktober 2018
Volgende artikelDagelijkse bijbellezing 29 oktober 2018.
Mijn naam is Pastor Ikechukwu Chinedum, ik ben een Man van God, die gepassioneerd is over de beweging van God in deze laatste dagen. Ik geloof dat God elke gelovige heeft bekrachtigd met een vreemde orde van genade om de kracht van de Heilige Geest te manifesteren. Ik geloof dat geen enkele christen onderdrukt zou moeten worden door de duivel, we hebben de kracht om te leven en te wandelen in heerschappij door gebeden en het Woord. Voor meer informatie of advies kun je contact met me opnemen via everydayprayerguide@gmail.com of chat me op WhatsApp en Telegram op +2347032533703. Ik zal je ook graag uitnodigen om lid te worden van onze krachtige 24-uurs gebedsgroep op Telegram. Klik op deze link om nu lid te worden, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. God zegene je.

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.