Dagelijkse bijbellezing 26 oktober 2018

0
10021

Onze dagelijkse bijbellezing vandaag is uit het boek van 2 kronieken 15: 1-19 en 2 kronieken 16: 1-14. Lees en wees gezegend.

Bijbellezen voor vandaag.

2 Kronieken 15: 1-19:

KKIJK INDLY EVERYDAYPRAYERGUIDE TV OP YOUTUBE
ABONNEER NU

Nieuw boek van Pastor Ikechukwu. 
Nu beschikbaar op amazon

1 En de Geest van God kwam op Azaria, de zoon van Oded: 2 En hij ging uit om Asa te ontmoeten en zei tot hem: Hoort mij, Asa, en heel Juda en Benjamin; De Heer is met u, terwijl u met hem bent; en als u hem zoekt, zal hij van u worden gevonden; maar indien gij hem verlaat, zal hij u verlaten. 3 Nu is Israël lange tijd zonder de ware God geweest, en zonder een onderwijzende priester en zonder wet. 4 Maar toen zij zich in hun moeilijkheden tot de Here God van Israël keerden en hem zochten, werd hij van hen gevonden. 5 En in die tijd was er geen vrede voor hem die uitging, noch voor hem die binnenkwam, maar er waren grote kwellingen over alle inwoners van de landen. 6 En de natie werd vernietigd door de natie en de stad; want God kwelde hen met alle tegenspoed. 7 Wees daarom sterk, en laat uw handen niet zwak zijn, want uw werk zal worden beloond. 8 En toen Asa deze woorden en de profetie van de profeet Oded hoorde, nam hij moed en zette de gruwelijke afgoden weg uit het hele land van Juda en Benjamin, en uit de steden die hij van de berg Efraïm had genomen, en vernieuwde het altaar van de Heer, dat was voor de veranda van de Heer. 9 En hij verzamelde alle Juda en Benjamin, en de vreemdelingen met hen uit Efraïm en Manasse, en uit Simeon; want zij vielen hem uit Israël in overvloed, toen zij zagen dat de Heer, zijn God, met hem was. 10 Dus verzamelden zij zich te Jeruzalem in de derde maand, in het vijftiende jaar van de regering van Asa. 11 En zij boden den Heere tegelijkertijd de buit aan, die zij hadden gebracht, zevenhonderd runderen en zeven duizend schapen. 12 En zij sloten een verbond om de Here God van hun vaderen te zoeken met geheel hun hart en met geheel hun ziel; 13 Dat een ieder die de Heer God van Israël niet wil zoeken ter dood gebracht moet worden, klein of groot, man of vrouw. 14 En zij zwoeren den Heere met luide stem, en met gejuich, en met trompetten en met bazuinen. 15 En heel Juda verheugde zich over de eed; want zij hadden met heel hun hart gezworen en zochten hem met heel hun begeerte; en hij werd van hen gevonden; en de Heere gaf hun rust rondom. 16 En ook wat betreft Maachah, de moeder van Asa, de koning, hij verwijderde haar van koningin te zijn, omdat zij een afgod in een bos had gemaakt: en Asa hakte haar afgod af, stampte het en verbrandde het bij de beek Kidron. 17 Maar de hoogten werden niet uit Israel weggenomen: niettemin was het hart van Asa al zijn dagen volmaakt. 18 En hij bracht in het huis van God de dingen die zijn vader had opgedragen, en die hij zelf had opgedragen, zilver en goud, en vaten. 19 En er was geen oorlog meer tot het vijf en dertigste jaar van de regering van Asa.

2 Kronieken 16: 1-14:

1 In het zes en dertigste jaar van de regering van Asa Baasha kwam de koning van Israël tegen Juda op en bouwde Rama, met de bedoeling dat hij niemand zou laten uitgaan of binnenkomen bij Asa, de koning van Juda. 2 Toen bracht Asa zilver en goud uit de schatten van het huis van de Heer en van het huis van de koning en zond het naar Ben-Hadad, de koning van Syrië, die te Damascus woonde, zeggende: 3 Er is een verbond tussen mij en u zoals er was tussen mijn vader en uw vader: zie, ik heb u zilver en goud gezonden; ga, breek uw verbond met Baasha, de koning van Israël, opdat hij van mij weggaat. 4 En Benhadad hoorde naar koning Asa en zond de hoofdmannen van zijn legers naar de steden van Israël; en zij sloegen Ijon, en Dan, en Abel-maim, en alle winkelsteden van Nafthali. 5 En het geschiedde, toen Baasha het hoorde, dat hij de bouw van Rama stopte en zijn werk stopte. 6 Toen nam de koning Asa heel Juda; en zij voerden de stenen van Rama weg, en het hout daarvan, waarmee Baasha aan het bouwen was; en hij bouwde daarmee Geba en Mizpa. 7 En in die tijd kwam de ziener Hanani naar Asa, de koning van Juda, en zei tot hem: Omdat u op de koning van Syrië hebt vertrouwd en niet op de Heer, uw God, hebt vertrouwd, daarom is het leger van de koning van Syrië ontsnapt van uw hand. 8 Waren de Ethiopiërs en de Lubims geen enorme gastheer, met heel veel strijdwagens en ruiters? maar omdat u op de Heer vertrouwde, gaf hij ze in uw hand. 9 Want de ogen des Heren rennen heen en weer over de gehele aarde, om zich sterk te tonen ten behoeve van hen wier hart volmaakt is jegens hem. Hierin hebt u dwaas gedaan: daarom zult u voortaan oorlogen voeren. 10 Toen was Asa vertoornd op de ziener en legde hem in een gevangenishuis; want hij was woedend op hem vanwege dit ding. En Asa onderdrukte enkele mensen tegelijkertijd. 11 En zie, de daden van Asa, eerste en laatste, zie, zij zijn geschreven in het boek der koningen van Juda en Israël. 12 En Asa was in het negenendertigste jaar van zijn regering ziek aan zijn voeten, totdat zijn ziekte buitengewoon groot was; toch zocht hij in zijn ziekte niet naar de Heer, maar naar de artsen. 13 En Asa sliep met zijn vaderen en stierf in het een en veertigste jaar van zijn regering. 14 En zij begroeven hem in zijn eigen graven, die hij voor zichzelf in de stad David had gemaakt, en legden hem in het bed dat was gevuld met zoete geuren en diverse soorten specerijen, bereid door de kunst van de apothekers: en zij maakten een heel groot branden voor hem.

 

 


LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.